CryBaby

Members
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

  1. A reboot fixes it for a while, but it seems after a few recordings the tuner stops sending video data. vdr restarts and apparently reloads the kernel modules to no effect, so it restarts again... It's recording now and I'll do more tests. I downloaded the 5.20 Debian image from the archive with a view to extracting the kernel but 7z errors out before unzipping the whole thing. E_FAIL. That's on the cubietruck. I'll try it on my laptop when I get back to work and have the bandwidth to download it.
  2. Not that I can see. There is nothing for it in /lib/firmware. The syslog does say: dvb-usb: found a 'RTL2832U DVB-T USB DEVICE' in warm state. but there is no mention of firmware.
  3. I have a rtl2838 based DVB-T dongle which was working beautifully under 3.4.112 on my cubietruck. I upgraded a couple of days ago and now I don't get any video data, although the dongle is still recognised. I see 113 includes a fat patch to the rtl2832 driver. Is there some way I can back that out, or a safe way to go back to 112?
  4. My Cubian nand install is using the same old Allwinner u-boot. Unfortunately I am not able easily to test its network performance with big files. My Cubian sdcard install appears to be using whatever came out of the box with the Cubietruck. Presumably it is the same. The network is slow but it never stops. I have noticed that when I initiate scp on my remote armbian Cubietruck (ie. push the files from remote to local) it does not stop. It only stops when I initiate the scp from my local machine (ie. pull). Pushing files from local to remote also does not stop. I haven't had the time yet to try the new u-boot. Presumably I would do a normal nand install then overwrite the old u-boot with the new. Are there instructions for that anywhere?
  5. OK. I have another cubietruck running cubian, which I don't think has the network problem. I will see what it does differently. And I will try the latest mainline u-boot with armbian legacy.
  6. I am booting from NAND as I want the card slot free. v2015.10 has a NAND SPL driver according to http://linux-sunxi.org/Mainline_U-boot. Is that not enough? Or if you build the old u-boot can you include this patch: http://lists.denx.de/pipermail/u-boot/2015-March/209064.html
  7. I'm getting broken connections when I download big files from my Cubietruck. I've tried reducing CPU freq and setting eth0 to 100 half duplex, as recommended in various places. No joy though. It is said that a GMAC fix for this went into u-boot in mid 2015 but my u-boot appears to be older: $ strings /boot/linux/u-boot.bin | grep 201 U-Boot 2011.09-rc1-00000-gc1cb2f9 (May 30 2014 - 10:19:03) Allwinner Technology arm-none-linux-gnueabi-gcc (Sourcery G++ Lite 2010.09-50) 4.5.1 GNU ld (Sourcery G++ Lite 2010.09-50) 2.20.51.20100809 $ cat /etc/armbian-release # PLEASE DO NOT EDIT THIS FILE BOARD=cubietruck BOARD_NAME="Cubietruck" VERSION=5.20 LINUXFAMILY=sun7i BRANCH=default ARCH=arm Is it possible/safe to install a newer u-boot? If so where can I get it? Or perhaps someone can suggest an alternative solution?