NanoPi Neo with Armbian 5.27 Xenial: No serial connection?
0

3 posts in this topic

Recommended Posts

g40    1

Don't quite know what to expect here. The download page implies that there should be a gadget serial connection but there is nothing. I don't even see the USB DRC getting registered. Is this a known issue and is there a solution?

 

TAIA.

 

#
nanopineo:~$ uname -a
Linux nanopineo 4.11.3-sun8i #3 SMP Wed Jun 7 13:28:34 CEST 2017 armv7l armv7l armv7l GNU/Linux

#
nanopineo:~$ lsusb -t
/:  Bus 02.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=ohci-platform/1p, 12M
/:  Bus 01.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=ehci-platform/1p, 480M

#
nanopineo:~$ lsmod
Module                  Size  Used by
evdev                  20480  1
brcmfmac              172032  0
brcmutil               16384  1 brcmfmac
cfg80211              204800  1 brcmfmac
rfkill                 24576  4 cfg80211
sun8i_codec_analog     24576  0
snd_soc_core          122880  1 sun8i_codec_analog
snd_pcm_dmaengine      16384  1 snd_soc_core
snd_pcm                77824  2 snd_pcm_dmaengine,snd_soc_core
sun8i_ths              16384  0
gpio_keys              16384  0
uio_pdrv_genirq        16384  0
cpufreq_dt             16384  0
uio                    16384  1 uio_pdrv_genirq
thermal_sys            57344  2 cpufreq_dt,sun8i_ths
g_serial               16384  0
libcomposite           40960  1 g_serial

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, g40 said:

The download page implies that there should be a gadget serial connection but there is nothing.

The download page info is for the legacy kernel based images.

 

8 hours ago, g40 said:

Don't quite know what to expect here.

You can check the "malinining effort" status for OTG support and compare it to your kernel version. It may work, but it most likely wasn't activated and tested on all boards.

Share this post


Link to post
Share on other sites
g40    1

@zador.blood.stained hello and thanks.

I did not realise those notes applied to legacy kernel only. OTG works using Arabian dev for some H3 boards but not others. No obvious rhyme or reason. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

0

  • Support the project

    We need your help to stay focused on the project.

    Choose the amount and currency you would like to donate in below.