All Activity

This stream auto-updates     

  1. Past hour
  2. webbbn

    Composite video framebuffer on OPi 0+2

    I should add that this is the H3 version of the board.
  3. I am trying to get composite video fully working on an Orange Pi Zero Plus 2. I installed the legacy kernel image, and I've been able to turn on composite out, but I just get a blank screen on boot and there is no /dev/fb0. Is there anything else I have to do to enable the framebuffer. This is the (I believe) relevant portions of the script.fex file: [boot_disp] advert_disp = 0 auto_hpd = 1 output_type = 4 hdmi_channel = 0 hdmi_mode = 4 cvbs_channel = 1 cvbs_mode = 11 output_full = 1 hdmi_mode_check = 1 [disp_init] disp_init = 1 disp_mode = 1 screen0_output_type = 3 screen0_output_mode = 5 screen1_output_type = 2 screen1_output_mode = 14 fb0_framebuffer_num = 2 fb0_format = 10 fb0_pixel_sequence = 0 fb0_scaler_mode_enable = 1 fb1_framebuffer_num = 2 fb1_format = 10 fb1_pixel_sequence = 0 fb1_scaler_mode_enable = 1 [hdmi_para] hdmi_used = 0 hdpc_enable = 0 [tv_para] tv_used = 1 tv_dac_used = 1 tv_dac_src0 = 0 these are some possible relevant lines from boot. [ 0.000000] Kernel command line: root=UUID=ab03f9a3-0ba3-4236-8857-33f3229b7a85 rootwait rootfstype=ext4 console=ttyS0,115200 console=tty1 hdmi.audio=EDID:0 disp.screen0_output_mode=1920x1080p60 monitor=composite-ntsc panic=10 consoleblank=0 loglevel=1 ubootpart=75ceecdb-01 ubootsource=mmc usb-storage.quirks=0x2537:0x1066:u,0x2537:0x1068:u cma=96M cgroup_enable=memory swapaccount=1 [ 0.614087] [DISP]disp_module_init [ 0.614413] cmdline,init_disp= [ 0.614448] cmdline,disp= [ 0.615200] [DISP]disp_module_init finish [ 1.029299] cmdline,disp= [ 1.029629] [DISP] disp_init_tv,line:539:screen 0 do not support TV TYPE! [ 1.029647] [DISP] bsp_disp_tv_register,line:998:'ptv is null [ 1.029710] [DISP] disp_device_attached_and_enable,line:159:attched ok, mgr1<-->device1, type=2, mode=14
  4. Thanks for reporting this and I hope you do understand that it's normal, that things doesn't work? There are problems in many areas, development is amateur based and therefore it will take as much time as it will take. Things will eventually work, but nobody knows when. Unless PCI port or some other feature that might require enormous investments of time.
  5. martinayotte

    SOLVED: How to add an external RTC module to ROCK64 board

    This image is not an Armbian image ! No one can help you here if you are not using Armbian image...
  6. Igor

    OrangePi R1 RTWHALXT runs 100% CPU

    This must work. Please start with a clean image, use our way of creating AP mode and try to recreate this problem. Then we might be able to solve something. I am out of ideas.
  7. martinayotte

    GPIO interferes with I2C

    It appear normal. So, we don't have clues how it could interfering with I2C ...
  8. Today
  9. I can assure you there are no quick fixes. I also gave you enough hints to save you months of your time but since this goes only in one direction, I will stop here. This board is not supported: https://docs.armbian.com/#what-is-supported It is possible that DT is mixed up and wireless doesn't work at all ... and there are some other problems like broken thermal throttling.
  10. martinayotte

    Build NEWEST Linux Kernel 5.0.9 on Banana Pi M3

    SSID should be replace by your router SSID, such as "MyDLinkRouter" or whatever you named it ...
  11. Hi, I am currently testing an Orange Pi 3 with your nightly distributions (for instance Armbian_5.83.190424_Orangepi3_Ubuntu_bionic_dev_5.0.9), and they work fine but have some issues. The main issue is that the ethernet link status display does not really work. When I unplug my ethernet cable, the "Link detected" is alwayes 'yes" within ethtool. As I am trying to configure my board in bonding mode with an external wifi usb adapter (because the embedded wifi is not yet supported by armbian for Orange Pi 3), my bonding is not working because the link status on eth0 is always yes. I have also checked /sys/class/net/eth0/carrier and it is always "1" even if I unplug the ethernet cable from the board. The bonding driver uses the eth0 link status to say "oh, eth0 is down, I must switch to the secondary interface". Is that a bug or just because the Armbian for Orange Pi 3 is still on Beta Release? Another issue, is the support of the wifi. Do you think there will be in the future a way to use the embedded wifi of the OPI3 on your armbian releases? I thank you for the good job around all the boards with Armbian, I have different models of Pi's, 3 of them with armbian which are running great: Orange Pi Zero, Orange Pi Win+, Orange Pi 3. Regards, Mike
  12. jiapei100

    Build NEWEST Linux Kernel 5.0.9 on Banana Pi M3

    It's weird that I do NOT have WIFI enabled for Banana Pi M3 now. I'm NOW connected to Banana Pi M3 with WIRED cable. I EVEN tried the command nmtui-connect SSID on this page https://docs.armbian.com/User-Guide_Getting-Started/#how-to-connect-to-wireless . but obtained a dialog with the following TEXT: No such connection 'SSID' Any suggestions? Thank you Pei
  13. balbes150

    Armbian for Amlogic S9xxx kernel 4.1x (>= ver 5.55)

    any 5.78 (setup use dtb for x96max)
  14. Hello, hello, I have test the method you have posted, while It always tell me "Your kernel does not support CONFIG OF OVERLAY", and my folder /sys/kernel/config is empty. Is that mean I need to compile linux firmware by myself to enable I2c interface? The firmware I used is Raw Firmware ubuntu16.04 provided by Firefly official. Thanks a lot for your help.
  15. RedCat

    OrangePi R1 RTWHALXT runs 100% CPU

    root@orangepi:~# armbianmonitor -u System diagnosis information will now be uploaded to http://ix.io/1HfY Please post the URL in the forum where you've been asked for. And..... Nothing...
  16. haajee

    H6 Famous Reboot problem

    Thank you very much for you update! I will wait and what i say i use the orangepi one plus headless so it's not an big problem. I don't has buyed another TV.
  17. Igor

    OrangePi R1 RTWHALXT runs 100% CPU

    I am looking for this: igorp@bananapim2plus:~$ sudo su root@bananapim2plus:/home/igorp# armbianmonitor -u System diagnosis information will now be uploaded to http://ix.io/1HfY Please post the URL in the forum where you've been asked for.
  18. IIRC we postponed upgrade to 4.19.y (at the time others were bumped to it) because lack of time for testing and some problems (forgot the details). IMO moving to 4.19.y makes sense, but testing would needed. There is no need to wait for 5.x What this means for Helios4 @gprovost?
  19. RedCat

    OrangePi R1 RTWHALXT runs 100% CPU

    On this system? Yes, this hardware distributes the Internet to my house, and it is now located about 500 meters from me br0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500 inet 192.168.240.3 netmask 255.255.255.0 broadcast 255.255.255.255 inet6 fe80::c274:2bff:feff:f42c prefixlen 64 scopeid 0x20<link> ether c0:74:2b:ff:f4:2c txqueuelen 1000 (Ethernet) RX packets 57503 bytes 3600845 (3.4 MiB) RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0 TX packets 53900 bytes 35972762 (34.3 MiB) TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0 enxc0742bfff42c: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500 ether c0:74:2b:ff:f4:2c txqueuelen 1000 (Ethernet) RX packets 1200513 bytes 1190307502 (1.1 GiB) RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0 TX packets 1154809 bytes 176479396 (168.3 MiB) TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0 eth0: flags=4099<UP,BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 ether 02:42:26:2e:9a:e0 txqueuelen 1000 (Ethernet) RX packets 0 bytes 0 (0.0 RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0 TX packets 0 bytes 0 (0.0 TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0 device interrupt 39 lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING> mtu 65536 inet 127.0.0.1 netmask 255.0.0.0 inet6 ::1 prefixlen 128 scopeid 0x10<host> loop txqueuelen 1000 (Local Loopback) RX packets 16 bytes 1296 (1.2 KiB) RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0 TX packets 16 bytes 1296 (1.2 KiB) TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0 wlan0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500 inet6 fe80::d6b7:61ff:feaa:31b3 prefixlen 64 scopeid 0x20<link> ether d4:b7:61:aa:31:b3 txqueuelen 1000 (Ethernet) RX packets 1193979 bytes 212348235 (202.5 MiB) RX errors 0 dropped 107872 overruns 0 frame 0 TX packets 1206367 bytes 1232094064 (1.1 GiB) TX errors 0 dropped 5 overruns 0 carrier 0 collisions 0
  20. Igor

    OrangePi R1 RTWHALXT runs 100% CPU

    Kernel looks O.K., Did you perhaps uninstall something or run some dirty scripts? Do you have a working network connection?
  21. RedCat

    OrangePi R1 RTWHALXT runs 100% CPU

    yes ARMBIAN 5.75 stable Debian GNU/Linux 9 (stretch) 4.19.20-sunxi
  22. Igor

    OrangePi R1 RTWHALXT runs 100% CPU

    Are you running armbian? Something looks corrupted or broken then. Can you start with a clean image?
  23. RedCat

    OrangePi R1 RTWHALXT runs 100% CPU

    System diagnosis information will now be uploaded to(I pressed enter) Could not find the database of available applications, run update-command-not-found as root to fix this
  24. Igor

    OrangePi R1 RTWHALXT runs 100% CPU

    Type this into the console.
  25. RedCat

    OrangePi R1 RTWHALXT runs 100% CPU

    How to use it?
  26. teridotoji

    Armbian for Amlogic S9xxx kernel 4.1x (>= ver 5.55)

    which version of armbian do you used?
  27. Read what I wrote. Again.
  1. Load more activity