Jump to content

rockchab

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rockchab

  1. Am 9.3.2021 um 20:51 schrieb madmailman:

    Never-mind! It seems to be a problem with the Focal (4.4.y) image. I downloaded the Focal (5.10.y) image and it's worked as described. Which also means that the XPG SX6000 Lite 128GB PCIe 3D NAND PCIe Gen3x4 M.2 2280 NVMe (ASX6000LNP-128GT-C) works well with this setup. Its a cheap and cheerful NVME purchased from Amazon.

     

    Now I just need to get nfs server working to share data between my Macs and other servers (ubuntu and Raspbian). I've found a few hundred tutorials and they are all just a little different and so far none have worked. :-/

     

    Thanks for the great work on this!

     

     

    i have the same when i use a 4.4.y Image after adding the line "param_spinor_spi_bus=1" and reboot -> Kernel Crash

    i tried two different 4.4.y Images instead of the 5.10.x because of the behaviour with the reboot Problem booting from nvme

  2. after new install Armbian 21.02.3 Focal with Linux 5.10.21-rockchip64

    the same behaviour - reboot works from mmc but not reliable from nvme

    serial monitor - garbage during booting - after boot and a few keyboard hits - login appears an i can login

    shutdown process display clearly - then garbage again looks like changing of baud rate during boot process - used default 1500000

     

    armbian monitor now works - http://ix.io/2W4u

     

     

     

  3. Hi,

    hopefully my english and my linux skills are good enough (little bit experience with raspi and odroid 

    i´ve setup Rock Pi 4 C with nvme boot from spi (first mmc)

    Armbian 21.02.3 Buster with Linux 5.10.21-rockchip64

    after some difficulties to setup boot from nvme it is running on ADATA SX6000PNP 

    when i perform reboot - mostly no reboot

    after disconnect power and reconnect no boot until i wait > 1 minute

    during the day i try sudo armbianmonitor - u and i get a link now when i use this command there is no more link

    serial console - i get no output but i can log in after a while

     

    Thanks

     

×
×
  • Create New...