Jump to content

data

Members
  • Posts

    94
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by data

  1. @rawaaw

    Great, works on nightly

    Linux orangepilite2 5.3.0-sunxi64 #5.97.190919 SMP Thu Sep 19 02:51:56 CEST 2019 aarch64 GNU/Linux

    from 4 days ago as well. I just missed the patchram command last time I tried.

    By the way, I am user data who wrote the post on April 27th :)  And I am happy to see that my initial efforts finally led to success!

     

    So ladies and gentlemen, attached you'll find an archive with a working init-script for the ap6255 bluetooth chip.

    Move the included files to the according directories and modify the MAC-Address in /etc/default/ap6255 to your needs

     

    activate bluetooth with

    # service ap6255-bluetooth start

     

    check status:

    # service ap6255-bluetooth status

     

    enable on boot:

    # systemctl enable ap6255-bluetooth

     

     

    @Igor

    Include this in the upcoming snapshots please!

     

    And thanks to everybody who made this possible!

     

    ap6255_bluetooth.zip

  2. @rawaaw

    Good job. Have you tried if it is actually working? I don't get any results from hcitool scan

    And there is an error in dmesg when the device is initialized as described by you above:

    [ 3068.025249] Bluetooth: hci1: command 0x1003 tx timeout

     

     But I have the feeling we are almost there, at least for the OPi Lite2

     

    When I try specific parameters for hciattach, I get the following:

     

    root@orangepilite2:~# hciattach /dev/ttyS1 bcm43xx 921600 noflow -
    bcm43xx_init
    Patch not found, continue anyway
    Set Controller UART speed to 921600 bit/s
    Device setup complete
    root@orangepilite2:~# hciconfig hci1 up
    Can't init device hci1: Connection timed out (110)

  3. Since I had no better idea, I tried stabilitytester as suggested:

     

    The lite2 freezes always when stabilitytester reaches this:

    TEST Freq:  816 MHz    Soc temp:  40.92 ℃    CPU Freq:  816 MHz    CPU Core:  960 mV
    TEST Freq:  888 MHz    Soc temp:  40.59 ℃    CPU Freq:  888 MHz    CPU Core:  960 mV
    TEST Freq: 1080 MHz    Soc temp:  42.13 ℃    CPU Freq: 1080 MHz    CPU Core:  960 mV
    TEST Freq: 1320 MHz    Soc temp:  52.48 ℃    CPU Freq: 1320 MHz    CPU Core:  960 mV

     

    I added additional cooling and now, it reboots instead of freeze :)

     

    So is this a voltage related issue?

     

     

  4. On the Lite2, I am experiencing a complete freeze every few (1-3) days. This is happening since the past two or three weeks

    The system  stops responding and I have to power off and on again. There is nothing in any of the logs. It's as if one would 

    pull the plug.

     

    Can this be related to the modified voltages?

  5. Ok, Lite2 boots fine now with the current updates.

    From what I see, uart1 is now enabled by default and listed as ttyS1 in dmesg.

    Any idea, why I still can not enable bluetooth via hciattach /dev/ttyS1 ... ?

    How can I test if uart1 is actually working?

     

  6. @megi

    I noticed I already had the firmware for ap6255 at /lib/firmware on the lite2 but I am still not able to attach the device to uart1

    How have you managed to configure uart1? Or are there some relevant differences in the kernel which haven't been ported to

    the lite2 built yet?

×
×
  • Create New...