Search the Community

Showing results for tags 'solved'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements & first aid
    • Announcements
    • Board doesn't start
  • Community forums
    • Common issues
    • Peer to peer technical support
    • Feature Requests
    • TV boxes
    • General chit chat
  • Bug tracker
    • Allwinner A20
    • Allwinner H2 & H3
    • Allwinner H5 & A64
    • Armada A388, A3700
    • Amlogic S905(x)
    • NXP (Freescale)
    • Rockchip 3288 & 3328
    • Other supported boards
  • Development
    • Allwinner H6
    • Rockchip 3399
    • Development

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 128 results

  1. Hi, I'm porting trusty on imx53 ConnectCore board and I wonder what I should change in order to use lib with this card. I have an ubuntu that works. note : kernel is too old : 2.6.35 but i have source code. edit : I dropped!
  2. I actually did a search on the forum for these and found nothing, so now I'm asking for the help. Of coarse it could be I didn't know what I was looking at or understood it. I'm running a Cubie 2 with the desktop Armdian 1. Unable to copy and paste from or to termal 2. unable to add user (I did install lightdm) or go to a login screen 3. Unable to get the audio to go to the HDMI port so it will play thru the TV/Monitor 4 No package manager, is it possible to install one? I tried an apt-get install synaptic and got no where. 5. Unable to install ElectricSheep or the Xscreensaver (got partway in installing xsreensaver) Thanks Dave C
  3. Hi .. I am triying to use your new images of Debian wheezy and Ubuntu ones with my Cubietruck and vga output ... But i am not lucky !!! All starts ok , but suddenly no screen output , green ligth it is flashing but no monitor output (Black Screen ).. What is it the problem ? Thanks a lot ...
  4. Hello, I look for the instructions for use to install the new Kernel 3.4.108 for Debian Jessie on Olimex Lime 2 please. He was posted here: http://www.armbian.com/olimex-lime-2/ But he(it) disappeared. He explained us the lines of commands(orders) to create both files : "boot.scr" and "boot.cmd". Could you tell me where are these instructions for use please? Thank you very much... (sorry for bad english, i'm a froggy)
  5. Hello Igor, I am starting exploring your nice "lib" tools for mainline/lamobo/trusty and end with this error message. the host is trusty / amd64 / quad cores / 8 GB RAM unsure if /bin/mktemp refers to loopback device or host /tmp lqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqk x Installing Armbian on the top of Ubuntu trusty base system ... x x x x build-essential x x x x lqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqk x x x 0% x x x mqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqj x mqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqj [ error ] Installation failed Setting up cmake-data (2.8.12.2-0ubuntu3) ... Setting up cmake (2.8.12.2-0ubuntu3) ... Processing triggers for libc-bin (2.19-0ubuntu6) ... Processing triggers for ca-certificates (20141019ubuntu0.14.04.1) ... /bin/mktemp: failed to create file via template '/tmp/user/0/ca-certificates.crt.tmp.XXXXXX': No such file or directory dpkg: error processing package ca-certificates (--configure): subprocess installed post-installation script returned error exit status 1 Errors were encountered while processing: ca-certificates E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) FYI gr@gr /run $ df -h Sys. de fichiers Taille Utilisé Dispo Uti% Monté sur /dev/sda1 115G 63G 47G 58% / none 4,0K 0 4,0K 0% /sys/fs/cgroup udev 3,9G 4,0K 3,9G 1% /dev none 1,0G 8,0K 1,0G 1% /tmp tmpfs 799M 1,1M 798M 1% /run none 5,0M 0 5,0M 0% /run/lock none 3,9G 0 3,9G 0% /run/shm none 100M 0 100M 0% /run/user ramlog-tmpfs 2,0G 706M 1,3G 36% /var/log /dev/sda2 991M 105M 820M 12% /boot /dev/sdb6 210G 141G 59G 71% /home2 /dev/sdc1 1,8T 533G 1,2T 31% /home4 /dev/mapper/sdd1 1,8T 93M 1,7T 1% /home5 /dev/loop0p1 3,8G 526M 3,1G 15% /home/gr/armbian/output/cache/sdcard chdev 3,9G 4,0K 3,9G 1% /home/gr/armbian/output/cache/sdcard/dev regards, Guillaume
  6. HI, On my cubietruck I can boot form sd card my filesysteme on SATA. But y can't boot form nand. I must use kernel 3.4.108 because alsa spdif pass trought do not work on 3.4.109. I can't use nand install script because it formating sata drive. here /boot : drwxr-xr-x 4 root root 16384 Jan 1 1970 ./drwxr-xr-x 23 root root 4096 Sep 6 09:46 ../drwxr-xr-x 2 root root 2048 Nov 11 15:33 bin/-rwxr-xr-x 1 root root 118912 Nov 18 2014 boot.axf*-rwxr-xr-x 1 root root 1745 Nov 11 15:30 boot.cmd*-rwxr-xr-x 1 root root 106 Nov 18 2014 boot.ini*-rwxr-xr-x 1 root root 1817 Nov 11 15:30 boot.scr*-rwxr-xr-x 1 root root 97046 Oct 14 20:33 config-3.4.109-sun7i*-rwxr-xr-x 1 root root 3110638 Nov 11 14:40 initrd.img-3.4.108-cubietruck*-rwxr-xr-x 1 root root 3115996 Nov 11 15:33 initrd.img-3.4.109-sun7i*drwxr-xr-x 2 root root 2048 Nov 18 2014 linux/-rwxr-xr-x 1 root root 512 Jan 1 1980 magic.bin*-rwxr-xr-x 1 root root 46360 Nov 11 15:33 script.bin*-rwxr-xr-x 1 root root 2004410 Oct 14 20:33 System.map-3.4.109-sun7i*-rwxr-xr-x 1 root root 256 Nov 11 15:33 uEnv.txt*-rwxr-xr-x 1 root root 64 Nov 11 15:33 uImage*-rwxr-xr-x 1 root root 14056 Nov 11 15:32 upgrade.log* thanks
  7. Hi, I try to compil module from http://github.com/matzrh/sunxi-lirc. I updated my cubietruck to trusty with 3.4.109 kernel but y not find kernel header. Where is? Thanks!
  8. Hello Igor, greatings everyone, I have realized the "build" link is missing to the /usr/src/linux-headers-x.x.x-sunxi Ubuntu Trusty (x86/amd64 kernel) provides such a link I was building a small kernel module from source (frandom-dkms) on my labomo-r1 gr@bpi:/lib/modules/4.2.3-sunxi$ ll total 1260 drwxr-xr-x 4 root root 4096 Oct 13 18:34 ./ drwxr-xr-x 3 root root 4096 Oct 13 15:20 ../ lrwxrwxrwx 1 root root 34 Oct 13 14:23 build -> /usr/src/linux-headers-4.2.3-sunxi/ drwxr-xr-x 9 root root 4096 Oct 13 15:20 kernel/ -rw-r--r-- 1 root root 360156 Oct 13 18:34 modules.alias -rw-r--r-- 1 root root 367304 Oct 13 18:34 modules.alias.bin -rw-r--r-- 1 root root 14935 Oct 11 14:12 modules.builtin -rw-r--r-- 1 root root 17813 Oct 13 18:34 modules.builtin.bin -rw-r--r-- 1 root root 82602 Oct 13 18:34 modules.dep -rw-r--r-- 1 root root 128280 Oct 13 18:34 modules.dep.bin -rw-r--r-- 1 root root 128 Oct 13 18:34 modules.devname -rw-r--r-- 1 root root 40034 Oct 11 14:12 modules.order -rw-r--r-- 1 root root 131 Oct 13 18:34 modules.softdep -rw-r--r-- 1 root root 103401 Oct 13 18:34 modules.symbols -rw-r--r-- 1 root root 131685 Oct 13 18:34 modules.symbols.bin drwxr-xr-x 3 root root 4096 Oct 13 18:34 updates/ without the link: gr@bpi:~/frandom/frandom-master$ ls CHANGELOG debian description-pak etc frandom.c INSTALL Makefile README usr gr@bpi:~/frandom/frandom-master$ make make -C /lib/modules/4.2.3-sunxi/build SUBDIRS=/home/gr/frandom/frandom-master modules make: *** /lib/modules/4.2.3-sunxi/build: No such file or directory. Stop. make: *** [default] Error 2 with the link: gr@bpi:~/frandom/frandom-master$ make make -C /lib/modules/4.2.3-sunxi/build SUBDIRS=/home/gr/frandom/frandom-master modules make[1]: Entering directory `/home2/src/linux-headers-4.2.3-sunxi' test -e include/generated/autoconf.h -a -e include/config/auto.conf || ( \ echo >&2; \ echo >&2 " ERROR: Kernel configuration is invalid."; \ echo >&2 " include/generated/autoconf.h or include/config/auto.conf are missing.";\ echo >&2 " Run 'make oldconfig && make prepare' on kernel src to fix it."; \ echo >&2 ; \ /bin/false) mkdir -p /home/gr/frandom/frandom-master/.tmp_versions ; rm -f /home/gr/frandom/frandom-master/.tmp_versions/* make -f ./scripts/Makefile.build obj=/home/gr/frandom/frandom-master gcc -Wp,-MD,/home/gr/frandom/frandom-master/.frandom.o.d -nostdinc -isystem /usr/lib/gcc/arm-linux-gnueabihf/4.8/include -I./arch/arm/include -Iarch/arm/include/generated/uapi -Iarch/arm/include/generated -Iinclude -I./arch/arm/include/uapi -Iarch/arm/include/generated/uapi -I./include/uapi -Iinclude/generated/uapi -include ./include/linux/kconfig.h -D__KERNEL__ -mlittle-endian -Wall -Wundef -Wstrict-prototypes -Wno-trigraphs -fno-strict-aliasing -fno-common -Werror-implicit-function-declaration -Wno-format-security -std=gnu89 -fno-dwarf2-cfi-asm -mabi=aapcs-linux -mno-thumb-interwork -mfpu=vfp -funwind-tables -marm -D__LINUX_ARM_ARCH__=7 -march=armv7-a -msoft-float -Uarm -fno-delete-null-pointer-checks -O2 --param=allow-store-data-races=0 -Wframe-larger-than=1024 -fno-stack-protector -Wno-unused-but-set-variable -fomit-frame-pointer -fno-var-tracking-assignments -Wdeclaration-after-statement -Wno-pointer-sign -fno-strict-overflow -fconserve-stack -Werror=implicit-int -Werror=strict-prototypes -DCC_HAVE_ASM_GOTO -DMODULE -D"KBUILD_STR(s)=#s" -D"KBUILD_BASENAME=KBUILD_STR(frandom)" -D"KBUILD_MODNAME=KBUILD_STR(frandom)" -c -o /home/gr/frandom/frandom-master/frandom.o /home/gr/frandom/frandom-master/frandom.c (cat /dev/null; echo kernel//home/gr/frandom/frandom-master/frandom.ko;) > /home/gr/frandom/frandom-master/modules.order make -f ./scripts/Makefile.modpost find /home/gr/frandom/frandom-master/.tmp_versions -name '*.mod' | xargs -r grep -h '\.ko$' | sort -u | sed 's/\.ko$/.o/' | scripts/mod/modpost -i ./Module.symvers -I /home/gr/frandom/frandom-master/Module.symvers -o /home/gr/frandom/frandom-master/Module.symvers -S -w -s -T - gcc -Wp,-MD,/home/gr/frandom/frandom-master/.frandom.mod.o.d -nostdinc -isystem /usr/lib/gcc/arm-linux-gnueabihf/4.8/include -I./arch/arm/include -Iarch/arm/include/generated/uapi -Iarch/arm/include/generated -Iinclude -I./arch/arm/include/uapi -Iarch/arm/include/generated/uapi -I./include/uapi -Iinclude/generated/uapi -include ./include/linux/kconfig.h -D__KERNEL__ -mlittle-endian -Wall -Wundef -Wstrict-prototypes -Wno-trigraphs -fno-strict-aliasing -fno-common -Werror-implicit-function-declaration -Wno-format-security -std=gnu89 -fno-dwarf2-cfi-asm -mabi=aapcs-linux -mno-thumb-interwork -mfpu=vfp -funwind-tables -marm -D__LINUX_ARM_ARCH__=7 -march=armv7-a -msoft-float -Uarm -fno-delete-null-pointer-checks -O2 --param=allow-store-data-races=0 -Wframe-larger-than=1024 -fno-stack-protector -Wno-unused-but-set-variable -fomit-frame-pointer -fno-var-tracking-assignments -Wdeclaration-after-statement -Wno-pointer-sign -fno-strict-overflow -fconserve-stack -Werror=implicit-int -Werror=strict-prototypes -DCC_HAVE_ASM_GOTO -D"KBUILD_STR(s)=#s" -D"KBUILD_BASENAME=KBUILD_STR(frandom.mod)" -D"KBUILD_MODNAME=KBUILD_STR(frandom)" -DMODULE -c -o /home/gr/frandom/frandom-master/frandom.mod.o /home/gr/frandom/frandom-master/frandom.mod.c ld -EL -r -T ./scripts/module-common.lds --build-id -o /home/gr/frandom/frandom-master/frandom.ko /home/gr/frandom/frandom-master/frandom.o /home/gr/frandom/frandom-master/frandom.mod.o make[1]: Leaving directory `/home2/src/linux-headers-4.2.3-sunxi' gr@bpi:~/frandom/frandom-master$ ls CHANGELOG description-pak frandom.c frandom.mod.c frandom.o Makefile Module.symvers usr debian etc frandom.ko frandom.mod.o INSTALL modules.order README thanks! Guillaume
  9. Hello. I try enable 1wire on Cibieboard 2. Could anyone describe to me how to do it? Where is kernel source on debian jesssie on Armbian for CB2
  10. The following message is logged when you start using the following versions of the vanilla kernel debian jessie and get stuck. [ TIME ] Timed out waiting for device dev-ttyS0.device. [ DEPEND ] Denpendency failed for Serial Getty ono ttyS0. 4.3 and 4.5 install to the SD card by entering the same State. legacy kernel even experiencing the same symptoms and can't get to the login prompt. What should I do?
  11. hi all, I tried in various forums, but without an effective solution. I use cubieboard3 with cubietruck Linux cubietruck 3.4.104-sunxi #1 SMP PREEMPT Fri Oct 17 16:13:30 CEST 2014 armv7l GNU/Linux Debian GNU/Linux 7 \n \l When i run poweroff or shutdown -H or other option the system reboots instead of shutting down. ls -la /sbin/poweroff lrwxrwxrwx 1 root root 4 jul 18 2013 /sbin/poweroff -> halt if unplug li-battery shutdown work fine. Does anyone have any suggestions? regards
  12. Aside from the DNS resolution issue I am having (different thread), I am often getting stuck on the following: Unpacking locales (from .../locales_2.13-38+deb7u8_all.deb) ... Processing triggers for man-db ... Setting up locales (2.13-38+deb7u8) ... Generating locales (this might take a while)... Generation complete. Generating locales (this might take a while)... en_US.UTF-8... done Generation complete.​ It just sits there and nothing further happens. I have left it for 30 minutes or more, and still nothing. I usually end up killing it... rebooting and then restarting. When it does get past this, I typically end up with the debian sources DNS resolution issue which I documented on a different thread. Any idea what is causing it to get stuck here? I am wondering if this is somehow related to the DNS resolution issue I am having as well. These problems only started occurring over the last couple days... I never had an issue with image generation before that. I did update to the latest libs a while ago, so I am not sure if something changed that is now contributing to this. Thanks.
  13. Hello Igor, I am using vanilla 4.4 for labomo-r1 it seems zram module is missing. Do you intend to compile the kernel with this option, please? gr@bpi:~$ sudo modprobe -Rf zram modprobe: FATAL: Module zram not found. On raspbian, kernel 3.18.x-4.1.x, there is a kernel module "zram" useful for embedded systems... working fine (also using on my x86 laptop) https://wiki.gentoo.org/wiki/Zram Nice week-end, Regards, Guillaume
  14. Hello! I have installed Igors Debian Wheezy Kernel 3.4.108 image on SD-Card for my BananaPi Pro. All is fine, thanks Igor! (after changing to Sandisk) But I can't activate the onboard Wifi-module. sudo modprobe ap6210 brings error: FATAL: Module ap6210 not found I tried a lot of thinks, but no result: root@bananapi:~# lsmod Module Size Used by cpufreq_userspace 3524 0 bnep 14462 2 bluetooth 264185 7 bnep brcmfmac 96909 0 brcmutil 4800 1 brcmfmac spidev 6366 0 I can activate the Lemaker 5'' touchscreen an the I2S-Audio in the script.bin-file, but no Wifi-module! I need all of this for my project and it's written it should work on Igors site: http://www.igorpecovnik.com/2014/09/07/banana-pi-debian-sd-image/ What should I do? Please help! Thanks! Andi
  15. hi, starting yesterday the menuconfig (for kernel configuration) seems broken: instead of the menu in the grey box it shows the following inside the gray box. the console settings are UTF8. [(0^[[0;1m^[[37m^[[47mx^[(B^[[0m^[[30m^ x x ^[[3G^[(0^[[0m^[[30m^[[47m^[(0^[[0;1m^[[37m^[[47mx^[(B^[[0m^[[30m^ x x ^[[3G^[(0^[[0m^[[30m^[[47m^[(0^[[0;1m^[[37m^[[47mx^[(B^[[0m^[[30m^ x x ^[[3G^[(0^[[0m^[[30m^[[47m^[(0^[[0;1m^[[37m^[[47mx^[(B^[[0m^[[30m^ x x ^[[3G^[(0^[[0m^[[30m^[[47m^[(0^[[0;1m^[[37m^[[47mx^[(B^[[0m^[[30m^ x x ^[[3G^[(0^[[0m^[[30m^[[47m^[(0^[[0;1m^[[37m^[[47mx^[(B^[[0m^[[30m^ x x ^[[3G^[(0^[[0m^[[30m^[[47m^[(0^[[0;1m^[[37m^[[47mx^[(B^[[0m^[[30m^ x x ^[[3G^[(0^[[0m^[[30m^[[47m^[(0^[[0;1m^[[37m^[[47mx^[(B^[[0m^[[30m^ x x ^[[3G^[(0^[[0m^[[30m^[[47m^[(0^[[0;1m^[[37m^[[47mtqqqqqqqqqqqqqqqq x x ^[[3G^[(0^[[0m^[[30m^[[47m^[(0^[[0;1m^[[37m^[[47mx^[(B^[[0m^[[30m^ x mqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqj any idea?
  16. Hi, I'm using armbian / Jessie on my cubietruck (installed on NAND): $ uname -a Linux cubietruck 3.4.108-sunxi #14 SMP PREEMPT Tue Aug 25 18:13:23 CEST 2015 armv7l GNU/Linux However, I can't upgrade linux-image package: $ sudo aptitude upgrade The following partially installed packages will be configured: linux-image-sunxi No packages will be installed, upgraded, or removed. 0 packages upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded. Need to get 0 B of archives. After unpacking 0 B will be used. Setting up linux-image-sunxi (4.3) ... ln: failed to create symbolic link ‘/boot/zImage’: Operation not permitted cp: error writing ‘/boot/zImage’: No space left on device cp: failed to extend ‘/boot/zImage’: No space left on device dpkg: error processing package linux-image-sunxi (--configure): subprocess installed post-installation script returned error exit status 1 Errors were encountered while processing: linux-image-sunxi E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) Failed to perform requested operation on package. Trying to recover: Setting up linux-image-sunxi (4.3) ... ln: failed to create symbolic link ‘/boot/zImage’: Operation not permitted cp: error writing ‘/boot/zImage’: No space left on device cp: failed to extend ‘/boot/zImage’: No space left on device dpkg: error processing package linux-image-sunxi (--configure): subprocess installed post-installation script returned error exit status 1 Errors were encountered while processing: linux-image-sunxi Apparently the /boot partition if full: $ df -h Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/root 7.1G 1.3G 5.5G 19% / devtmpfs 1000M 0 1000M 0% /dev tmpfs 1000M 0 1000M 0% /dev/shm tmpfs 1000M 17M 983M 2% /run tmpfs 5.0M 4.0K 5.0M 1% /run/lock tmpfs 1000M 0 1000M 0% /sys/fs/cgroup /dev/nand1 16M 16M 0 100% /boot /dev/sda1 147G 62G 78G 45% /mnt/hdd Here is what it is in /boot, do I need to remove something? /boot $ tree . . ├── bin │ ├── aw-som-a20.bin │ ├── bananapi.bin │ ├── bananapilcd7.bin │ ├── bananapipro.bin │ ├── bananapiprolcd7.bin │ ├── cubieboard2.bin │ ├── cubieboard.bin │ ├── cubietruck.bin │ ├── lamobo-r1.bin │ ├── lime2.bin │ ├── lime-a10.bin │ ├── lime.bin │ ├── micro.bin │ ├── orangepi.bin │ └── pcduino3nano.bin ├── boot.axf ├── boot.ini ├── config-3.4.108-sunxi ├── linux │ ├── linux.bmp │ ├── linux.ini │ └── u-boot.bin ├── magic.bin ├── script.bin ├── System.map-3.4.108-sunxi ├── uEnv.txt ├── uImage ├── vmlinuz-3.4.108-sunxi └── zImage Thanks
  17. Hi, I think there is something wrong with Linux OlimexA20 4.2.0-sunxi #1 SMP Wed Sep 16 10:57:53 CEST 2015 armv7l GNU/Linux. root@OlimexA20:~# cat /proc/cpuinfo processor : 0 model name : ARMv7 Processor rev 4 (v7l) BogoMIPS : 27.78 Features : half thumb fastmult vfp edsp neon vfpv3 tls vfpv4 idiva idivt vfpd32 lpae evtstrm CPU implementer : 0x41 CPU architecture: 7 CPU variant : 0x0 CPU part : 0xc07 CPU revision : 4 Hardware : Allwinner sun7i (A20) Family Revision : 0000 Serial : 1651665802018eb1 root@OlimexA20:~# lscpu Architecture: armv7l Byte Order: Little Endian CPU(s): 2 On-line CPU(s) list: 0 Off-line CPU(s) list: 1 Thread(s) per core: 1 Core(s) per socket: 1 Socket(s): 1 Model name: ARMv7 Processor rev 4 (v7l) CPU max MHz: 960,0000 CPU min MHz: 144,0000 root@OlimexA20:~# nproc 1 Why there is only one core working?
  18. dear All. I need CAN-BUS on my cubie2. I Found that I can reach it via PH20-PH21 Mux-4 and fortunately they are maped to extention port. So I made FEX modification like : [can_para] can_used = 1 can_tx = port:PH20<4><default><default><default> can_rx = port:PH21<4><default><default><default> Currently my board run with --> 3.4.107-cubietruck I found a banananian guy post ( http://www.lemaker.org/thread-13107-1-1.html ) a tutorial on how he make it for his BananaPI board. I tried to follow his step, but skip steps about uImage and firmware .. since I don't know how to adapt it to Armbian. when the proses complete, reboot ... I got /dev/can0 as expected but dmesg say alot of error about can4linux. I post error messages on pastebin --> http://pastebin.com/qp5Gnvj7 Kindly please give me any enlightenment to fix the problem. Sincerely -bino-
  19. I want to use debian wheezy for Olimex A20-micro. Please let me know whether it supports recording from microphone connector and audio out to headphone connector on board.Does there any audio breaking issues with this image or any other debian image. How to install it on Nand Memory of A20-micro board.
  20. Hi, Firstly, congratulations for your amazing work… it's impressive. I have a question regarding the SD image for A10 Lime (Linux 4.x)… Can I enable a raw serial device on /dev/ttyS1 which will use the uart0 of the FEX file? If I understand the FEX documentation, the FEX is no longer used on this kind of image, in favor of DTB files. So, how can I manage to modify the DTB file in order to customize my uart settings ? And, finally, how can I obtain a raw serial device on /dev/ttyS1 which will use it ? Regards, Anthony.
  21. Hi Igor, I grabbed your 4.1 image, flashed it onto the microsd Card and boot the cubietruck. However, I received the message from my display: Out of specification: 67.5kHz / 60 Hz. The first boot is ok, but after starting the kernel the screen turns black and above mentioned message apears. This happens on the analouge (VGA) input and on the digital input (DVI) as well. How to fix the problem?? I never had any display problems with all your images. never! This is the first time. I might to use your 4.0 image to return into operation again. regards, hitam4450
  22. Hi, I've flashed new 4.1.6 image on r1 but u-boot won't start,here a tty com screen: U-Boot SPL 2015.10-rc2-00119-g7d31c6a-dirty (Aug 26 2015 - 06:23:09) DRAM: 1024 MiB CPU: 912000000Hz, AXI/AHB/APB: 3/2/2 U-Boot SPL 2015.10-rc2-00119-g7d31c6a-dirty (Aug 26 2015 - 06:23:09) DRAM: 1024 MiB CPU: 912000000Hz, AXI/AHB/APB: 3/2/2 U-Boot SPL 2015.10-rc2-00119-g7d31c6a-dirty (Aug 26 2015 - 06:23:09) DRAM: 1024 MiB CPU: 912000000Hz, AXI/AHB/APB: 3/2/2 U-Boot SPL 2015.10-rc2-00119-g7d31c6a-dirty (Aug 26 2015 - 06:23:09) DRAM: 1024 MiB CPU: 912000000Hz, AXI/AHB/APB: 3/2/2
  23. Hi Igor, I encountered an issue on Bananapi with kernel 4.2 using your latest SDK: A reboot or powercycle will fail with getting eth0 up and running (no IP address). I tried these both combinations: u-boot: 2015.04 + kernel: 4.2 u-boot: 2015.07 + kernel: 4.2 dmesg delivers: [ 13.387092] sun7i-dwmac 1c50000.ethernet: no reset control found [ 13.394879] Ring mode enabled [ 13.402647] No HW DMA feature register supported [ 13.402814] Normal descriptors [ 13.418061] TX Checksum insertion supported [ 13.498887] libphy: PHY stmmac-0:ffffffff not found [ 13.507177] eth0: Could not attach to PHY [ 13.515283] stmmac_open: Cannot attach to PHY (error: -19) [ 13.615876] libphy: stmmac: probed [ 13.623515] eth0: PHY ID 001cc915 at 0 IRQ POLL (stmmac-0:00) active [ 13.631591] eth0: PHY ID 001cc915 at 1 IRQ POLL (stmmac-0:01) [ 98.534925] nf_conntrack version 0.5.0 (15937 buckets, 63748 max) Don't know if eth0 interface received a new code base. Using a search engine I only found links related to sunxi 1Gbps eth0 interface which were fixed in u-boot. That's the reason I tried both u-boot releases with kernel 4.2. Compared with u-boot: 2015.04 and kernel: 4.1.6 (used branch 'next' with some warning messages during patch process but not related to BPi): [ 11.861140] EXT4-fs (mmcblk0p1): re-mounted. Opts: data=writeback,commit=600,errors=remount-ro [ 12.194582] systemd-journald[106]: Received request to flush runtime journal from PID 1 [ 13.947698] RX IPC Checksum Offload disabled [ 13.955635] No MAC Management Counters available [ 17.937024] stmmaceth 1c50000.ethernet eth0: Link is Up - 100Mbps/Full - flow control rx/tx [ 28.140918] nf_conntrack version 0.5.0 (15941 buckets, 63764 max) Any idea? Thanks, ~September~
  24. hello, thank you for your image for olimex A10 it's perfect on sd card but i want put in the sata drive i start command ./nand-sata-install and when finish , reboot but reboot , reboot , reboot , etc.... i not understand can you help , thank you
  25. As soon as I installed the latest version of the Wheezy I have found that there is some problem with an USB. When I start my Orange PI I can see that USB devices are power supplied from the bus only first a few seconds (when the bootloader is active I guess) and then being switched off. When I plug an USB device and supply it externally then it seems to be working well. My question is: how to switch on power supply of the USB port on my Orange PI? I have read a number of linux forums and found nothing. Very promising seems a command echo on > /sys/bus/usb/devices/usb1/power/level or similar but unfortunately it has no effect. Any hint, guys? Thanks a lot. Radek