0
cmcgaha

NanoPi R1 eMMC install failed

Recommended Posts

I am having problems with the NanoPi R1. I loaded the latest Armbian for R1 on flash. All works good. I went to armbian-config to load into eMMC. The last step of the process had weird text on the dialog, I clicked "OK" anyway, and the process seemed to be working. But after removing uSD card and rebooting, the board does not work. The red led stays on solid.

 

Did anyone successfully burn the image from uSD to eMMC using the tool in armbian-config?

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, cmcgaha said:

I am having problems with the NanoPi R1. I loaded the latest Armbian for R1 on flash. All works good. I went to armbian-config to load into eMMC. The last step of the process had weird text on the dialog, I clicked "OK" anyway, and the process seemed to be working. But after removing uSD card and rebooting, the board does not work. The red led stays on solid.

 

Did anyone successfully burn the image from uSD to eMMC using the tool in armbian-config?


eMMC was not tested, but I did it now and can confirm it doesn't work. Apparently I forgot to add eMMC support to u-boot. Will be fixed ASAP. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fixed. 

apt-update && apt-upgrade or starting with a fresh image (v5.83 - currently building and uploading).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you! I downloaded the new image and it worked.

I still saw weird characters (is that ascii art?) on the dialog before starting the copy. But it worked.

I really appreciate your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, cmcgaha said:

I still saw weird characters (is that ascii art?) on the dialog before starting the copy. But it worked.


That's also fixed but will come with regular update since it's only a visual/cosmetic issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
0