0
mchelik

UART doesn't work on OrangePi One

Recommended Posts

 Hello,

I want to read data from UART3 on OrangePi One. I want to use UART3 (pin 8 & 10), so I enabled uart3 overlay at /boot/armbianEnv.txt. Now I expect to read data via minicom -b 115200 -D /dev/ttyS3 but I read nothing unfortunately. What am I missing? Any help is appreciated.

 

I'm using Linux orangepione 4.19.38-sunxi (sorry, armbianmonitor doesn't generate link)

 

Thank you,

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, mchelik said:

but I read nothing unfortunately.

Did you tried with a simple loopback wire or jumper between pins 8 and 10 ?

It should work as is ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you so much dear Martin for your reply.

Turns out I have to connect Orange Pi's ground to Aruino's ground and now it works. Your comment made me solve it. Thanks. Hope this comment can help someone in the future.

Best regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
0