0
Rauli

Armbian 5.90 boot only uses bottom line of screen

Recommended Posts

As I told on another topic, yesterday I installed Armbian 5.90 buster 4.19.57 on my OrangePi One.

 

Now, when it boots, all the output text goes to the bottom line of the screen, with each line overwritting the previous one (no scroll).

 

Then it asks for username, and when I type it it asks for password, overwritting the username I typed. And it probably displays the wellcome banner, but I just see the last line of the banner.

 

Once logged, I have to type "clear" and then I can use the full screen, and it scrolls.

 

That happens on the console, if I start a new session from another machine (using PuTTY) it works fine. My password doesn't overwrite my username, and I can see the full wellcome banner. I don't need to type "clear".

 

Note: While botting, apart from text in the bottom line, also the Armbian name with big red letters is displayed in the middle of the screen. That's all, Armbian in the middle and text in the bottom line.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
0