1 1
p-i-u.de

TinkerBoard MIPI DSI RPI 7" Screen not working anymore

Recommended Posts

Just as a notice the Raspberrry PI 7" DSI Touchscreen was working fine on Armbian with the 4.4 Kernel. Using the current Armbian for Tinkerboard and the 4.19 Kernel it does not work any longer,

nor does it with the current development Kernel 5.1. Does there have to be any special things to be set to get it working again? On the 4.4 Kernel it was working out of the box.

 

Thanx

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/11/2019 at 1:51 AM, TonyMac32 said:

I never had it working on mainline, it was only ever available on 4.4.

Sent from my Pixel using Tapatalk
 

Ok

I thought you've commited your patches upstream and they went into the mainline kernel. So it seems that your patches did not make it into mainline? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok
I thought you've commited your patches upstream and they went into the mainline kernel. So it seems that your patches did not make it into mainline? 
There are mainline drivers, however I have not attempted to use them as yet. For CSI I have had no luck, for the screen, the Pi display has some quirks that need dealt with and there are few examples, it is different enough from 4.4 that it isn't directly comparable

Sent from my Pixel using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
1 1