0
Ali-leb

Nano pi NEO Core boot from EMMC

Recommended Posts

first i was able to boot my nanopi from SD card and i was able to access it through SSH.


then i was trying to boot my nanopi from EMMC but it was not booting.
I already installed a different OS which is specialized for Eflasher (nanopi-neo-core_eflasher_friendlycore-xenial_4.14_armhf_20190522 ) . 


then i followed the steps carefully: http://wiki.friendlyarm.com/wiki/index. ... i_NEO_Core


note : i was using commands since there is no HDMI.


I typed : eflasher then i choose 1 and typed yes and waited until the OS was installed successfully and finally i powered off the nanopi, removed the SD card as mentioned, tried to power it on but i could not access it again through SSH anymore.

I would if someone could help find the problem.
or if someone would post the detailed steps to boot the nanopi NEO CORE from emmc using commands lines not HDMI. 

thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/3/2019 at 8:03 AM, Igor said:

Trying to get the NanoPi Neo Air boot from EMMC, 

Did the following steps:

1- nand-sata-install

2- boot from eMMC / NAND, system on eMMC/NAND

3- Shutdown, and remove sd card, and reboot.

4- Get stuck in uboot.

Any helps appreciated.  Thanks

This is what I get during boot:

 

U-Boot SPL 2019.04-armbian (Jul 16 2019 - 00:07:29 +0200)
DRAM: 512 MiB
Trying to boot from MMC2


U-Boot 2019.04-armbian (Jul 16 2019 - 00:07:29 +0200) Allwinner Technology

CPU:   Allwinner H3 (SUN8I 1680)
Model: FriendlyARM NanoPi NEO Air
DRAM:  512 MiB
MMC:   mmc@1c0f000: 0, mmc@1c10000: 1
Loading Environment from EXT4... MMC: no card present
In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
Net:   No ethernet found.
starting USB...
No controllers found
Autoboot in 1 seconds, press <Space> to stop
Card did not respond to voltage select!
MMC: no card present
starting USB...
No controllers found
USB is stopped. Please issue 'usb start' first.
starting USB...
No controllers found
No ethernet found.
missing environment variable: pxeuuid
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/00000000
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/0000000
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/000000
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/00000
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/0000
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/000
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/00
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/0
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/default-arm-sunxi
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/default-arm
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/default
No ethernet found.
Config file not found
starting USB...
No controllers found
No ethernet found.
No ethernet found.
=>
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, X79133000 said:

Any helps appreciated.  Thanks

This is what I get during boot:


I can only confirm that something is wrong and I checked patches - they seems alright. It used to work in the past ... so something has been changed.

Workaround is by using older builds - install and then update -> dl.armbian.com or wait until this is not resolved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you,

 

The older version worked. (Armbian_5.37_Nanopiair_Ubuntu_xenial_default_3.4.113)

Will be waiting for the latest version with bug fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/3/2019 at 4:03 PM, Igor said:

THANK YOU IT WORKED JUST SO FINE !!!

 

Quote

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
0