Wrong linux headers and source, part 2


Marko Buršič
 Share

0
Go to solution Solved by Marko Buršič,

Recommended Posts

  • Solution
Armbianmonitor:

Installed the image  Armbian_20.08.1_Rockpi-4b_buster_current_5.8.6.img.xz .  Then, in armbian-config -> Software, I had installed linux headers + source.

I got two new directories:

linux-headers-5.7.15-rockchip64

linux-source-5.7.15-rockchip64

 

If I execute:

uname - r

 

I get:

root@pi:~# uname -r
5.8.6-rockchip64
 

The kernel version and installed source/headers are not the same, so they are useless. How to get the correct source/headers?

 

EDIT:

 

When first boot, the OS asked for locale/timezone settings, I did hit ENTER as default and it set the locale language to Slovene. When doing apt-get update, there was an error saying about missing files on the server.

 

Since I am not very familiar with this language I changed to en.US-UTF-8. Then I redo apt-get update, it updated without problems.

I had removed headers and source via armbian-config. Done update & upgrade, this time no problems.  The version is now 5.6.12-rockhip64

 

Reinstalled back headers, correctly. Installed source, this time I had to choose which one, so I choose 5.6.12-rockhip64

 

It seems solved, now. The local language could be an issue.

 

Link to post
Share on other sites

Donate and support the project!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

0