Orange Pi 3 no sound over HDMI


AZ8
 Share

0

Recommended Posts

I have installed latest Armbian Buster

Linux orangepi3 5.10.16-sunxi64 #21.02.2 SMP Sun Feb 14 21:17:31 CET 2021 aarch64 GNU/Linux

Than I have complied

  1. ffmpeg 4.3 from https://github.com/Kwiboo/FFmpeg/commits/v4l2-request-hwaccel   with parameters ffmpeg version 9236ad7-Kodi Copyright (c) 2000-2020 the FFmpeg developers
      built with gcc 8 (Debian 8.3.0-6)
      configuration: --extra-libs='-lpthread -lm' --bindir=/root/bin --enable-gpl --enable-gnutls --disable-libaom --enable-libass --enable-libfdk-aac --enable-libfreetype --enable-libmp3lame --enable-libopus --enable-libdav1d --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libx264 --enable-libx265 --enable-nonfree --enable-v4l2-request --enable-libdrm --enable-libudev --enable-hwaccels --enable-v4l2_m2m
  2. mesa 3d from git
  3. kodi 20 from master branch

Finally, I can run kodi-gdb from console. h264 movies play fine, but there is no sound over hdmi

aplay -l returns

**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: sun50ih6hdmi [sun50i-h6-hdmi], device 0: 5091000.i2s-i2s-hifi i2s-hifi-0 [5091000.i2s-i2s-hifi i2s-hifi-0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

 

Should I wait for kernel 5.11 with i2s patch? Or I should compile own kernel with LibreELEC patches?

Link to post
Share on other sites

Armbian is a community driven open source project. Do you like to contribute your code?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

0