Jump to content

OV5640 Armbian 5.15.25 BananaPi-M2-Zero


Chris-Reach
 Share

Recommended Posts

Upgrading to the latest Armbian build 5.15.25 on the M2-Zero has caused the camera to stop working.


I had a build from https://github.com/Qengineering/BananaPi-M2-Zero-OV5640, and ive seen my camera work with Gstreamer but i now need it to use the hardware encoding. So i used https://wvthoog.nl/nanopi-ov5640-camera/ to enable the Cedrus encoder, but upgrading the devices loses the camera and /video1.


There is no /video1, or media1.


Ive tried to edit the dts files, build and push them but no luck.


Any advice here would be good. I know there are a few topics on here on this subject, but they are all slightly different issues because of the kernel used.

Link to comment
Share on other sites

Check forum guidelines to use maximum potential!

Hi Chris,

 

welcome to this forum.

 

Do you have still problems enabling the Cedrus encoder?

 

Unfortunately we have for this board at this moment no supporter.

 

Anyway, on wvthoog.nl there is written you should see the device as /dev/cedar after enabling the Cedrus H264 hardware encoder.

And you skipped the first step, right?

 

Best,

benjamin

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...