15 15
masteripper

Armbian for Amlogic S802/S812

Recommended Posts

Update test image kernel 4.11 and deb packages from it (yandex and Mega). This way I have a start on Tronsmart MXIII Plus with SD card (when using the dtb file miii-plus). Is only works through the console UART. Network is not working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Run sdcard  Armbian_5.27_S812_Ubuntu_xenial_4.11.0+_server_20170515.

Hdmi does not work.

 

$ sudo dpkg -i linux-image-dev-vegas812_5.27_armhf.deb  
dpkg-deb: error: 'linux-image-dev-vegas812_5.27_armhf.deb' is not a debian format archive
dpkg: error processing archive linux-image-dev-vegas812_5.27_armhf.deb (--install):
 subprocess dpkg-deb --control returned error exit status 2
Errors were encountered while processing: linux-image-dev-vegas812_5.27_armhf.deb

 

$ sudo dpkg -i linux-headers-dev-vegas812_5.27_armhf.deb  
dpkg-deb: error: 'linux-headers-dev-vegas812_5.27_armhf.deb' is not a debian format archive
dpkg: error processing archive linux-headers-dev-vegas812_5.27_armhf.deb (--install):
 subprocess dpkg-deb --control returned error exit status 2
Errors were encountered while processing:  linux-headers-dev-vegas812_5.27_armhf.deb

 

$ sudo dpkg -i linux-dtb-dev-vegas812_5.27_armhf.deb
dpkg-deb: error: 'linux-dtb-dev-vegas812_5.27_armhf.deb' is not a debian format archive
dpkg: error processing archive linux-dtb-dev-vegas812_5.27_armhf.deb (--install):
 subprocess dpkg-deb --control returned error exit status 2
Errors were encountered while processing: linux-dtb-dev-vegas812_5.27_armhf.deb

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i add this lines to my dts file

 

        pwmleds {
                compatible = "pwm-leds";

                power {
                        label = "m8s:blue:power";
                        pwms = <pwm_ef 1 7812500 0>;
                        max-brightness = <255>;
                        active-low;
                        linux,default-trigger = "default-on";
                };

        };

        pwm_ef {
                status = "okay";
                pinctrl-0 = <pwm_e_pins>, <pwm_f_ao_pins>;
                pinctrl-names = "default";
                clocks = <clkc CLKID_FCLK_DIV3>, <clkc CLKID_FCLK_DIV4>;
                clock-names = "clkin0", "clkin1";

     };

 

but i got still sytax error in the DTC

 

please can you add the led funktion to the meason8s2 n200.dtb for me ?

 

m8s.dtb

m8s.dts

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

3 hours ago, balbes150 said:

Update test image kernel 4.11 and deb packages from it (yandex and Mega). This way I have a start on Tronsmart MXIII Plus with SD card (when using the dtb file miii-plus). Is only works through the console UART. Network is not working.

 i test your kernel , m8s.dtb , work  i can log in 

start time about 2-3min

 

but 2 error

first at usb only my printer show not the canon scanner at the other usb port ,

second at shutdown the blue led still on dont switch to red

 

Kernel test 4.11 from 15.05 m8s.dtb .log

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, wzor said:

Run sdcard  Armbian_5.27_S812_Ubuntu_xenial_4.11.0+_server_20170515.

Hdmi does not work.

As it should be. This is a test image , there is no support for many elements.

 

15 hours ago, RaptorSDS said:

please can you add the led funktion to the meason8s2 n200.dtb for me ?

What kind of kernel you write ?

 

14 hours ago, RaptorSDS said:

first at usb only my printer show not the canon scanner at the other usb port ,

second at shutdown the blue led still on dont switch to red

And USB LED is not working completely.

Share this post


Link to post
Share on other sites

balbes150

 

$ sudo dpkg -i linux-image-dev-vegas812_5.27_armhf.deb
(Reading database ... 52241 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack linux-image-dev-vegas812_5.27_armhf.deb ...
Unpacking linux-image-dev-vegas812 (5.27) over (5.27) ...
dpkg: error processing archive linux-image-dev-vegas812_5.27_armhf.deb (--install):
 unable to make backup link of './boot/vmlinuz-4.11.0+' before installing new version: Operation not permitted
dpkg-deb: error: subprocess paste was killed by signal (Broken pipe)
Errors were encountered while processing:
 linux-image-dev-vegas812_5.27_armhf.deb

???

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 22.5.2017 at 4:43 PM, balbes150 said:

Updated image Mate and server kernel 3.10 (20170522). Added dtb m8s.

 

i test today but i have  problems to optain a ip addr from dhclient ,

 

i connect to my wlan ( iwconfig told me all fine) than i start dhclient and nothing ( i start and restart ntp deamon  but this time  no effect) .

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, balbes150 said:

I can't check for WiFi in s812. You should try to use other dtb and see how to work with them.

i have use m8s.dtb , n200_2gb.dtb and the one from the my backup .all with same result .

 

my steps

i have flash sdcard

change modules to 8723bs and blacklist in modprobe.d dhd

change interfaces set lan to static and wlan to hotlpug and dhcp

than iwlist for wlan ( find my one )

check ntp is running

iwconfig setup my ssid and key

iwconfig ( check of wlan connection) and than dhclient (but dont do anything , have to ctrl+c )

test with wpa_supplicant but same result .

 

do you have a changelog of the new image 3.10.99

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, balbes150 said:

What does "change module" ? You copy the system other files ?

no

lsmod show 8723bs is the modul for my wlan

i change ( nano /etc/modules) from dhd to 8723bs and change (nano /etc/modprobe.d/blacklist.conf) insert blacklist dhd

than my wifi work

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 22.5.2017 at 4:43 PM, balbes150 said:

Added dtb m8s

also thank you for add led but i use the dtb for my running rom but still no led trigger at sys/class/leds , did i need a modul or something more ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, wzor said:

Hdmi does not work (

As the monitor is connected, via an adapter or directly to HDMI ?

 

1 hour ago, wzor said:

My dtb file. With others does not work.

What kind of wired network 100, or 1000 ?

 

1 hour ago, RaptorSDS said:

lsmod show 8723bs is the modul for my wlan

 

Try to reset the bindings on the router.

 

14 minutes ago, RaptorSDS said:

also thank you for add led but i use the dtb for my running rom but still no led trigger at sys/class/leds , did i need a modul or something more ?

You need to find the right settings (change the source, to collect the utility of the DTC , test the work).

https://github.com/150balbes/Amlogic_s8xx-kernel/blob/S812/arch/arm/boot/dts/meson8m2_n200_m8s.dts#L568

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, balbes150 said:

Try to reset the bindings on the router.

i done this with new image but no luck

its maybe like this problem https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/267891

i have also "ifup wlan0" like 20 time dhcp discovery 255.255.255.255 and than close

 

Quote

You need to find the right settings (change the source, to collect the utility of the DTC , test the work).

you mean find gpio pins ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
15 15