1 1
Toxich_UA

Orange Pi PC2 doesn't boot

Recommended Posts

Hi! I have some troubles with my OPI.

I was install Armbian on the microSd (black SanDisk 16gb class 10) with Rufus. After insert card into OPI and connect HDMI and power cable on screen i have next:

U-Boot 2017.09-armbian (Now 20 2017 - 02:47:53 +0100) Allwinner Technology

CPU:   Allwinner H5 (SUN50I)
Model: OrangePi PC 2
DRAM:  1 GiB
MMC:   SUNXI SD/MMC: 0
*** Warning - bad CRC, using default environment

In:    serial
Out:   vidconsole
Err:   vidconsole
Net:   phy interface7
eth0: ethernet@1c30000
230454 bytes read in 151 ms (1.5 MiB/s)
There is no valid bmp file at the given address
starting USB...
USB0:	USB EHCI 1.00
USB1:	USB OHCI 1.0
Autoboot in 1 seconds, press "Space" to stop
switch to partitions #0, OK
mmc0 is current device
Scanning mmc 0:1...
Found U-Boot script /boot/boot.scr
3100 bytes read in 197 ms (14.6 KiB/s)
#executing script at 4fc00000
Wring image format for "source" command
SCRIPT FAILED: continuint...
  
Device 0: device type unknown
... is now current device
** Bad device usb 0 **
** Bad device usb 0 **
Bootp broadcast 1
Bootp broadcast 2
Bootp broadcast 3
...

After another some "BooTP broadcast " around 10 - 15 they print:

Retry time exceeded: starting again
missing enviroment variable: pxeuuid
missing enviroment variable: bootfile

and some errors related  to 'serverip' not set, print config not found and start again.

I try to install another OS (like Ubuntu, Debian desktop and server version) but they give me purple screen.

Can someone help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, Tido said:

Images shall only be written with Etcher on all platforms since unlike other tools Etcher validates burning results saving you from corrupted SD card contents.

https://etcher.io/

I try Win32DiskImager, Rufus, Etcher, try format flash with Standard windows formatter, SD Formatter. All try have same results. BTW I can access to board with SSH, but can't login(wrong password).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately Etcher does not validate the write on Linux. See this issue

Also try 

sudo sync

before pulling out the card.

Besides SDcard and power supply issues there could be a chance that the board itself is defective. It is a cheap chinese stuff, remember?

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, guidol said:

and of which type/manufacturer/size was the bad card? ;)

Black sdhc SanDisk 16gb class 10. Maybe card are not bad. The fact is that i don't have normal sdhc card reader (micro sd to usb), in order to i use old Toshiba laptop. Maybe problem in it. I waited about two hours for the laptop to write the files. 

But, second time i use SP 2gb micro sd and all was be fine and lasted about 30 min.

I buy external 3.0 usb card reader, and try with them again. And if i don't forget i write here results of this testing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
1 1