Jump to content
  • 0

Sound Card Lost after upgrading packages


OpenglMan
 Share

Question

Hello,

 

After I run apt-get  update and upgrade, I lose the sound card:

aplay -l
aplay: device_list:268: no soundcards found...

 

If I check my upgrade history, I can see the following:

cat /var/log/apt/history.log

 

Start-Date: 2018-03-16  22:33:12
Commandline: apt-get upgrade
Upgrade: libgssapi-krb5-2:armhf (1.12.1+dfsg-19+deb8u2, 1.12.1+dfsg-19+deb8u4), tzdata:armhf (2017b-0+deb8u1, 2018c-0+deb8u1), ncurses-term:armhf (5.9+20140913-1, 5.9+20140913-1+deb8u2), libkrb5-3:armhf (1.12.1+dfsg-19+deb8u2, 1.12.1+dfsg-19+deb8u4), libk5crypto3:armhf (1.12.1+dfsg-19+deb8u2, 1.12.1+dfsg-19+deb8u4), linux-image-next-sunxi:armhf (5.34, 5.41), armbian-firmware:armhf (5.34, 5.38), libcurl3:armhf (7.38.0-4+deb8u9, 7.38.0-4+deb8u10), openssh-sftp-server:armhf (6.7p1-5+deb8u3, 6.7p1-5+deb8u4), sudo:armhf (1.8.10p3-1+deb8u4, 1.8.10p3-1+deb8u5), linux-u-boot-lime-next:armhf (5.34, 5.38), openssh-server:armhf (6.7p1-5+deb8u3, 6.7p1-5+deb8u4), libkrb5support0:armhf (1.12.1+dfsg-19+deb8u2, 1.12.1+dfsg-19+deb8u4), hostapd:armhf (2.6-4~armbian5.34.171017+1, 2.6-4~armbian5.38+1), curl:armhf (7.38.0-4+deb8u9, 7.38.0-4+deb8u10), base-files:armhf (8+deb8u9, 8+deb8u10), libdb5.3:armhf (5.3.28-9, 5.3.28-9+deb8u1), ncurses-bin:armhf (5.9+20140913-1+b1, 5.9+20140913-1+deb8u2), linux-dtb-next-sunxi:armhf (5.34, 5.41), openssh-client:armhf (6.7p1-5+deb8u3, 6.7p1-5+deb8u4), libcurl3-gnutls:armhf (7.38.0-4+deb8u9, 7.38.0-4+deb8u10), armbian-tools-jessie:armhf (5.34, 5.38), sunxi-tools:armhf (1.4.2-1~armbian5.34.171017+1, 1.4.2-2~armbian5.38+1), libicu52:armhf (52.1-8+deb8u5, 52.1-8+deb8u6), linux-jessie-root-next-lime:armhf (5.34, 5.38), libtinfo5:armhf (5.9+20140913-1+b1, 5.9+20140913-1+deb8u2), libncursesw5:armhf (5.9+20140913-1+b1, 5.9+20140913-1+deb8u2), libncurses5:armhf (5.9+20140913-1+b1, 5.9+20140913-1+deb8u2), ncurses-base:armhf (5.9+20140913-1, 5.9+20140913-1+deb8u2)
End-Date: 2018-03-16  22:36:11

 

In the following pictures you can see the modules of the system, before and after the upgrade process

 

Before Upgrade.png

After Upgrade.png

 

Why have I lost the sun4i_codec and snd_soc_core ?

 

what can I do to enable the sound card again ?

 

Thanks a lot in advance,

 

Regards

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

Help Armbian team helping you!

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...