1 1
Robertspark

Tinkerboard S eMMC image boot

Recommended Posts

Looking for a bit of advice...

 

Been running Armbian CLI on the tinker (nonS) via SD card no problems

 

Got an S with eMMC... Wrote tinkerOS and it loads no problems... Wrote Armbian image.... No go / boot

 

Any suggestions on how to fix.... Thanks...

 

There is a bit here which is what it used to re-write TinkerOS to the eMMC 

https://tinkerboarding.co.uk/wiki/index.php?title=Setup

 

 

 

Really like the Armbian CLI versions as lightweight and without bloat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The issue is u-boot itself.  give me an armbianmonitor -u off of the SD card.  U-boot has been patched, but packages may need updated.  At present the 4.4 kernel is broken because of some rather extreme upstream changes with limited documentation. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Robertspark  OK, I'm in the middle of some other stuff, so I encourage you to try to burn a new SD card to test this, then use http://electricgraveyard.com/armbian/tinker/uboot/linux-u-boot-tinkerboard_5.46_armhf.deb

 

Install it with dpkg -i <name of package>, then verify it boots and can install to eMMC/boot.  I've been running an S off of eMMC for a while, it was a simple patch but it hasn't gotten into the images yet, especially after the Rockchip kernel (4.4) went sideways with the most destructive commit bomb ever.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
1 1