0
spot62

nand-sata-install formating errors

Recommended Posts

Hi,
After running nand-sata-install at the step
"eMMC install: Formating /dev/mmcblk1 to ext4 ... please wait:"

mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/mmcblk1p1,
       missing codepage or helper program, or other error

       In some cases useful info is found in syslog - try
       dmesg | tail or so.

dmesg:
 

[   72.516530] EXT4-fs (mmcblk1p1): Unrecognized mount option "flush" or missing value
[   73.928286] EXT4-fs (mmcblk1p1): Unrecognized mount option "flush" or missing value
[   74.238966] EXT4-fs (mmcblk1p1): Unrecognized mount option "flush" or missing value
[   74.822857] +mmc_blk_issue_discard_rq,1809
[   74.822921] mmc2:mmc_do_erase: erase from 8192 to 40959 arg 0x00000003
[   74.839657] -mmc_blk_issue_discard_rq,1845
[   74.839923] +mmc_blk_issue_discard_rq,1809
[   74.839975] mmc2:mmc_do_erase: erase from 40960 to 4235263 arg 0x00000003
[   75.908687] -mmc_blk_issue_discard_rq,1845
[   75.908733] +mmc_blk_issue_discard_rq,1809
[   75.908749] mmc2:mmc_do_erase: erase from 4235264 to 8429567 arg 0x00000003
[   77.046410] -mmc_blk_issue_discard_rq,1845
[   77.046454] +mmc_blk_issue_discard_rq,1809
[   77.046472] mmc2:mmc_do_erase: erase from 8429568 to 12623871 arg 0x00000003
[   78.106266] -mmc_blk_issue_discard_rq,1845
[   78.106311] +mmc_blk_issue_discard_rq,1809
[   78.106329] mmc2:mmc_do_erase: erase from 12623872 to 15117183 arg 0x00000003
[   78.738142] -mmc_blk_issue_discard_rq,1845
[   82.851026] EXT4-fs (mmcblk1p1): Unrecognized mount option "flush" or missing value
[   82.957791] EXT4-fs (mmcblk1p1): Unrecognized mount option "compress-force=zlib" or missing value

and my NanoPi Neo Air could not boot from eMMC

Help me, please. Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

after removing the mount options "-o compress-force=zlib" from nand-sata-install script the warnings is disappeared, the current rootfs was copied to mmcblk1p1 (i see by mount), but my NanoPi Neo Air could not boot from eMMC

 

U-Boot SPL 2018.05-armbian (Aug 08 2018 - 07:11:15 +0000)
DRAM: 512 MiB
Trying to boot from MMC2
MMC Device 1 not found
spl: could not find mmc device. error: -19
SPL: failed to boot from all boot devices
### ERROR ### Please RESET the board ###	


What's wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
0