0
sooperior

Ecryptfs not available

Recommended Posts

Hi All,

My first topic here, I own a Banana Pi M1 and I have just switched from bananian.

Everything looks great in armbian and most of the things are just working, I just miss zsh from bananian but that was easy to fix.

 

However I use my server for backups using ecryptfs (so I can encrypt/decrypt folders on demand) and I'm unable to mount any ecryptfs directory.

 

My configuration: Banana PI M1 running Debian Wheezy mainline kernel 4.4.3 (just installed)

 

Things I've done:

Install ecryptfs-utils (installs ok and tools are available)

Try to mount a ecryptfs directory: I get the message "unknown filesystem type ecryptfs"

Try to load as a module (just in case): modprobe ecryptfs = FATAL, module ecryptfs not found

cat /boot/config-4.4.3-sunxi I can't find anything related to ecryptfs

Also had a look at /proc/filesystems and ecryptfs is not there (should be automatically supported by kernel)

 

lsmod reports sun4i_ss and fuse loaded (I thought it could be a problem related to sun4i_ss -security system cryptographic accelerator- I've read in the forums that ss is buggy)

 

Any ideas? Anybody using ecryptfs?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you!

I was driving crazy looking for that.

Totally agree with blacklisting SS, specially when the maintainer is still looking for the cause behind data corruption

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just quick comment here: I am with latest armbian (5.23) and sun4i_ss seems to work correctly (seems, I need futher testing). So problems with encryption (ecryptfs, ssh, etc) should be gone

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
0