Search the Community

Showing results for tags 'Help wanted'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Announcements & first aid
    • Announcements
    • Board doesn't start
  • Community forums
    • Common issues / peer to peer technical support
    • Reviews, Tutorials, Hardware hacks
    • Feature Requests
    • TV boxes
    • General chit chat
  • Bug tracker - supported boards only
    • Allwinner A20
    • Allwinner H2 & H3
    • Allwinner A64, H5 and H6
    • Armada A388, A3700
    • Amlogic S905(x), S922X
    • NXP (Freescale)
    • Rockchip 3288 & 3328
    • Rockchip 3399
    • Other supported boards
  • Development
    • Development
  • TV Boxes's General chat
  • TV Boxes's Single Armbian image for RK + AML + AW (aarch64 ARMv8)
  • TV Boxes's Single Armbian image for RK + AML + AW (armhf ARMv7)
  • TV Boxes's Review
  • Android fanboys's Forums
  • Gaming on ARM's Reviews
  • Gaming on ARM's Issues

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Matrix


Mastodon


IRC


Website URL


XMPP


Skype


Location


Interests

  1. It's time to unify GPIO for the other PIs with WiringOtherPI and bundle it with Armbian! Inspired from these discussions: https://forum.armbian.com/index.php/topic/2808-orange-pi-zero-went-to-the-market/page-4#entry20302 http://tech.scargill.net/banana-pi-m2/#comment-27946 Goals WiringPI GPIO support for most AllWinner H2/H3 boards using legacy kernel WiringPI GPIO support for most AllWinner H2/H3 boards using mainline kernel Compatiblity with code using WiringPI dependencies Make my Orange Pi Zero blink my christmas lights Produce a distro-friendly package to be included with Armbian
  2. Hi, I am trying to make the OPI Zero boot with the help of the onboard SPI with the goal to boot from an usb drive and not from the sdcard. What steps should be executed. I only managed to get the Xenial image to work with my 512Mb board... so that is what I want to use. I assume... I need to make u-boot work with the sdcard... move the whole thing to the usb drive (with the u-boot) and than populate somehow the SPI with the image of an SPL, which would get it up through the u-boot on the usb. So I would need some in depth guidance (best would be some example commands to be used),
  3. hi there, i'm quite new on arm, so apologize for my stupid questions. i'm trying to compile example in wiringOP lib. but i got error: zero@orangepizero:~/WiringOP/examples$ gcc -o blink blink.c -lwiringPi //usr/local/lib/libwiringPi.so: undefined reference to `pthread_join' //usr/local/lib/libwiringPi.so: undefined reference to `pthread_create' //usr/local/lib/libwiringPi.so: undefined reference to `pthread_cancel' collect2: error: ld returned 1 exit status i'm running Xenial legacy on orange Zero. can someone help me please?
  4. I recently have been trying to enable SNAPD (SNAPPY) on 16.04 MATE and server. sudo apt install snapd installs fine, but when I try install a 'snap' it fails. this should work on 16.04. sudo snap install hello-world large error dump --- very misleading... When I checked to see what is going on with required apparmor module, I found it wasn't working. When I checked the kernel I found to my surprise that apparmor wasn't enabled. This has been enabled by default on Ubuntu for many, many years... It would appear that several kernel flags need to be set in order for ap
  5. Received a batch of OPi PCs and one is not booting. In serial console I get only: U-Boot SPL 2016.09 (Oct 15 2016 - 14:20:45) DRAM: 1024 MiB Trying to boot from MMC1 And that's all. What's wrong with it? SD card and PSU verified working with another OPi devices.
  6. Hello, currently I am working on my Orange pi one system (Armbian Linux orangepione 3.4.113-sun8i #10 SMP PREEMPT Thu Feb 23 19:55:00 CET 2017 armv7l armv7l armv7l GNU/Linux) to get my ILI9341-TFT display to work using the fb_ili9341 kernel module. I have read a lot of documentation and the display works (using the fb_ili9341 module) attached to my cubeitruck (also running armbian). I think that the problem is the GPIO- kernel module of the Orange PI one. These are the output messages in the syslog file after "modprobe gpio-sunxi": [ 343.41737
  7. I'm using Armbian 5.25(mainline, Ubuntu server) on Cubietruck. The partion is not extended to the full size of the SD card. Here's my results of fdisk -l and df. $ sudo fdisk -l Disk /dev/ram0: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes Disk /dev/ram1: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes Di
  8. Hello, I have got my Orange Pi PC+ reading a DS18B20, but it only gives 0.5 degree increments so I believe the resolution is set to 9 bit. This is nowhere near good enough for the application I plan to use it for. When I cat w1_slave I get: 90 01 80 01 1f ff 02 04 5c : crc=5c YES 90 01 80 01 1f ff 02 04 5c t=25000 I have attempted to use this: https://github.com/danjperron/BitBangingDS18B20 but it appears to be specifically for RaspPi. Does anyone know how I can change the resolution to 11 or 12 bit? Many thanks
  9. Hello everyone! I'm newbie with arm boards and i have Cubieboad A20(2012). I'm running on ARMBIAN 5.25 stable Ubuntu 16.04.2 LTS 3.4.113-sun7i and i have inssue than i can solve. tryin to load driver ath9k_htc for my usb dongle TLWN722N works with , but it don't do. Instructions to run script root@cubieboard2:/home/gui/Downloads/GitTPLINK/tlwn722n-linux-install# ./install.sh Installing firware... Changing to directory "compat-drivers-source"... Trying to select the ath9k_htc diver to be compiled... Processing new driver-select request... B
  10. Odroid C2 not booting Armbian 5.25 Odroid C2 Debian jessie default 3.14.79 after reboot te system never came up. red solid light. blue blinking light. Please help. uart log added:
  11. Hi! Yesterday I get my first build of a NanoPi port of pi4j (http://pi4j.com/) running. A simple test with a double color led on a NanoPi M1 works fine. Actually I am going to adapt the board specific code. Hence some questions are open. Is there a simple way to differ NanoPi Boards by SW (NanoPi M1, Neo and Air) to set the correct board? Memory size of the board The Raspberry code uses the revision string of /proc/cpuinfo to retrieve this informations. But this info is PI specific. Any idea how to get this info? Using C is not a problem - pi4j is a mix of Ja
  12. I have an orange pi lite and I'm building my (dev 4.10) image using the Armbian tools. So far I figured out how to enable the DT overlays located in /boot/dtb/overlays by editing the armbianEnv.txt file and adding overlays=sun8i-h3-uart1 sun8i-h3-uart2 sun8i-h3-uart3 sun8i-h3-i2c0 sun8i-h3-spi0-spidev This now enables the various uart, i2c and spi ports I wish to use and that works. I'm trying to now set up a ADS7846 Touch controller using DTB I have copied the file from https://raw.githubusercontent.com/raspberrypi/linux/rpi-4.4.y/arch/arm/boot/dts/overlays/ads7846-overlay.dts a
  13. Hello, I just bought an OPi-Zero and loaded Ubuntu image with legacy kernel(tried the debian one too).Wifi is failing to load for some reason.I checked various posts in armbian forum and checked that xradio_wlan driver is loaded twice,as suggested. kernel module dhd is blacklisted as well. This is the dmesg output, After seeing all that I loaded nightly build 4.10.1 and there xradio_wlan only posts one message and that is about mac-address being an invalid parameter but it doesnt load any wlan interface and as a result nmtui doesnt work either. I tried building 4.10.1 using ar
  14. Dear all, Recently I purchased Orange Pi Lite. I installed recommended Armbian with Legacy 3.4.113 kernel as there is no mainline image yet. When pushing the power button a logo appears, the screen goes black and after 10 seconds command prompt with login appears with no dmesg output on screen while loading kernel image and services that all is already loaded but no output shown. So far, I am happy with it, BUT when I run Vim command to open certain file, I see it opens the file and screen dimms in few seconds to complete darkness, the only way how to get out of this blac
  15. Hi I want to build armbian for nanopi neo with a different mainline. What I have done is 1. added lib.config file in userpatches with statement ARMBIAN_MAINLINE_KERNEL_VERSION='4.9' that didn't work, I still get a 4.10.1 kernel build 2. then changed configration.sh ARMBIAN_MAINLINE_KERNEL_VERSION='4.9' that didn't work either, I got 4.10.1 kernel build Any other tricks? -jerry
  16. I recently updated the OS (apt-get dist-upgrade), for one of my test systems, and subsequent to this Kismet has stopped working with the wlan0 interface. Everything was working properly before this update. I see it (and wlan0mon) showing Promiscuous mode in the output of iwconfig. I'm not really a Linux person, so any pointers on how I can diagnose/repair?
  17. Hi, anyone used this driver with success on A20 legacy? This is what i get: Seems that it can load ethernet and mass storage without problem but it fails on serial. If I run g_serial alone it works: Any ideas?
  18. Hello I have a little problem with the usb devices, i use usb camera and if u plug the power supply to the OPI Lite board (5.25) it recognize the camera but it doesn't work well (stream with like 8-10 fps), after a software reboot, the device go to other Bus and the camera work fine with 15-30 fps stream. Before reboot, exact on first power of the board: Bus 006 Device 002: ID 058f:3822 Alcor Micro Corp. Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  19. Tried to have a new build today and got this [ error ] ERROR in function compile_kernel [ common.sh:200 ] [ error ] Kernel was not built [ @host ] [ o.k. ] Process terminated I was trying to build with options OPi PCPlus, RT patch, jessie, desktop and got this stopping error message Is there any log with details that I can review in order to pinpoint the exact problem?
  20. I know there exists https://forum.armbian.com/index.php/rss/forums/1-armbian-news/ but this feed does not seem to carry all new Armbian forum posts. I'm looking for something like http://forum.odroid.com/feed.php which makes it easier to track all feeds in on place like feedly.com does. Thanks Uli
  21. Hi, How i can find information for set the fex file, kernel, etc. etc. for use the spi in userspace? root@orangepipc:~# uname -a Linux orangepipc 4.10.0-sun8i #5 SMP Tue Feb 14 02:53:01 CET 2017 armv7l armv7l armv7l GNU/Linux root@orangepipc:~# lsmod Module Size Used by sun4i_codec 28243 3 rt2800usb 16226 0 sun8i_codec_analog 13766 1 rt2800lib 57122 1 rt2800usb snd_soc_core 115473 2 sun4i_codec,sun8i_codec_analog snd_pcm_dmaengine 4221 1 snd_soc_core rt2x00usb 9245 1 rt2800usb rt2x00lib
  22. I upgraded some day ago to a new release and I experiencing increase cpu heat. My OPI Zero is running 24/7 and most of the time (99%) it has nothing to do. So its in idle. When I run >> ARMBIAN Ubuntu 16.04.1 LTS 3.4.113 have cpu idle temp around 38-39c (room temperature 22c) After the upgrade to >> ARMBIAN 5.25 stable Ubuntu 16.04.1 LTS 3.4.113 increased the idle temperature to 49-50c (room temperature 22c) Am I alone with this problem..? I dont see any increase in processor activities, but I did not analysed which processes are running and different after the upgrade. Be
  23. I would like to remove wifi from my Zero... dont need it. The device will not be used network connected. It will serve as an OTG usb dongle only. How to remove or reinstall all wifi related components? It would be also great how to enable / disable ethernet connection from command line... is it just nmcli network off / nmcli network on or is there a more efficient way to do it?
  24. Hi, tried to set custom MAC in script.bin (dynamic section) and in armbianEnv.txt (ethaddr=XX:XX:XX:XX:XX:XX) but without success. I'm on armbian 5.25 cubietruck legacy xenial. Any help?
  25. I would like to remove "everything" from the installation, which I don’t need, with the goal to minimize the footprint. I installed tasksel and its show a lot of packages on disk... so my question is what can be removed to keep a basic ubuntu server without a desktop interface and with some most used functions and files. I tried to remove some of them, like… ubuntustudio-videoubuntustudio-photography ubuntustudio-graphics mail-server ubuntu-gnome-desktop ... I can imagine to remove all CD installation and images as well... …but my problem is that if I for example remove “ubuntu-gn