Jump to content

spookyrecharge

  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

  1. root@orangepipcplus:~# dmesg | grep -i mmc [ 0.000000] Kernel command line: root=UUID=1d000aec-4bfa-4c75-80fd-d3325d028c19 rootwait rootfstype=ext4 console=tty1 console=ttyS0,115200 hdmi.audio=EDID:0 disp.screen0_output_mode=1920x1080p60 panic=10 consoleblank=0 loglevel=1 ubootpart=14996962-01 ubootsource=mmc usb-storage.quirks=0x2537:0x1066:u,0x2537:0x1068:u sunxi_ve_mem_reserve=0 sunxi_g2d_mem_reserve=0 sunxi_fb_mem_reserve=16 cgroup_enable=memory swapaccount=1 [ 1.149647] sunxi-mmc 1c0f000.mmc: Got CD GPIO [ 1.173457] sunxi-mmc 1c0f000.mmc: base:0xf1005000 irq:25 [ 1.198452] sunxi-mmc 1c11000.mmc: base:0xf100d000 irq:27 [ 1.231051] mmc0: host does not support reading read-only switch, assuming write-enable [ 1.234244] mmc0: new high speed SDHC card at address aaaa [ 1.234944] mmcblk0: mmc0:aaaa SS16G 14.8 GiB [ 1.236264] mmcblk0: p1 [ 2.082541] sunxi-mmc 1c10000.mmc: allocated mmc-pwrseq [ 2.106529] sunxi-mmc 1c10000.mmc: base:0xf10e8000 irq:26 [ 2.131226] mmc2: new high speed SDIO card at address 0001 [ 2.879474] EXT4-fs (mmcblk0p1): mounted filesystem with writeback data mode. Opts: (null) [ 4.681498] EXT4-fs (mmcblk0p1): re-mounted. Opts: commit=600,errors=remount-ro
  2. root@orangepipcplus:~# fsck.ext4 /dev/mmcblk1p1 e2fsck 1.44.1 (24-Mar-2018) fsck.ext4: No such file or directory while trying to open /dev/mmcblk1p1 Possibly non-existent device?
  3. Hey guys. I need your help. Since I'm new to linux I don't know what happened and what to do. Latest armbian was installed on my eMMC. Today at morning I woke up and logged in by ssh to my orange pi pc plus and get 'input/output error' for every single command. I've tried to reboot it by powering off and on and after that I could not log in by ssh. (and I noticed that green led not blinking and ethernet port green and orange LEDs was constantly on) I've inserted 16gb SD card with latest armbian installed on it and it works by booting from it(green led is blinking, ethernet port LEDs are also blinking, everything is ok). I've tried to list partitions and drives: and also this: http://ix.io/1nOQ (here we can see that system still detect mmcblk1 for some reason) pls help <3 sorry for my bad english
×
×
  • Create New...