Jump to content

Lin Xiaofeng

Members
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @martinayotte Sorry, the device is our new product, No brand and model, use the H6 chip. we use the "orangepi lite2" to build the armbian image. @Igor today I change the patch, add MMC2, but is not work, the error message is change, The error message: U-Boot SPL 2018.09-rc1-armbian (Nov 20 2018 - 18:39:10 +0800) DRAM: 1024 MiB Trying to boot from MMC2 MMC: no card present spl: mmc init failed with error: -123 SPL: failed to boot from all boot devices ### ERROR ### Please RESET the board ### 1. add "CONFIG_MMC_SUNXI_SLOT_EXTRA=2" to the defconfig root@ubuntu:/armbian/cache/sources/u-boot/h6-hdmi-rebased-1/configs# cat orangepi_lite2_defconfig CONFIG_ARM=y CONFIG_ARCH_SUNXI=y CONFIG_MACH_SUN50I_H6=y CONFIG_DRAM_ODT_EN=y CONFIG_MMC0_CD_PIN="PF6" CONFIG_HDMI_DDC_EN="PH2" CONFIG_DEFAULT_DEVICE_TREE="sun50i-h6-orangepi-lite2" CONFIG_SPL=y CONFIG_MMC_SUNXI_SLOT_EXTRA=2 2. add the MMC2 to the dts root@ubuntu:/armbian/cache/sources/u-boot/h6-hdmi-rebased-1/arch/arm/dts# cat sun50i-h6-orangepi-lite2.dts /dts-v1/; #include "sun50i-h6.dtsi" #include <dt-bindings/gpio/gpio.h> / { model = "OrangePi Lite 2"; compatible = "xunlong,orangepi-lite2", "allwinner,sun50i-h6"; aliases { serial0 = &uart0; }; chosen { stdout-path = "serial0:115200n8"; }; }; &mmc0 { pinctrl-names = "default"; pinctrl-0 = <&mmc0_pins>; vmmc-supply = <&reg_cldo1>; cd-gpios = <&pio 5 6 GPIO_ACTIVE_LOW>; bus-width = <4>; status = "okay"; }; &mmc2 { pinctrl-names = "default"; pinctrl-0 = <&mmc2_pins>; vmmc-supply = <&reg_cldo1>; vqmmc-supply = <&reg_bldo2>; non-removable; cap-mmc-hw-reset; status = "okay"; }; ....
  2. # uname -a Linux H6 4.18.13-sunxi64 #3 SMP Fri Oct 12 17:43:44 CST 2018 aarch64 GNU/Linux 1, burn the image to SD card 2, use nand-sata-install command, burn emmc 3, remove the SD card 4, reboot the board, can't boot, the error message: U-Boot SPL 2018.09-rc1-armbian (Oct 12 2018 - 17:39:13 +0800) DRAM: 1024 MiB Trying to boot from MMC2 MMC Device 1 not found spl: could not find mmc device. error: -19 SPL: failed to boot from all boot devices ### ERROR ### Please RESET the board ### root@H6:/mnt/emmc# fdisk -l Disk /dev/mmcblk0: 30 GiB, 32218546176 bytes, 62926848 sectors Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disklabel type: dos Disk identifier: 0x36326db0 Device Boot Start End Sectors Size Id Type /dev/mmcblk0p1 8192 62297567 62289376 29.7G 83 Linux Disk /dev/mmcblk2: 7.3 GiB, 7818182656 bytes, 15269888 sectors Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disklabel type: dos Disk identifier: 0x7b2f8591 Device Boot Start End Sectors Size Id Type /dev/mmcblk2p1 8192 15117183 15108992 7.2G 83 Linux mkdir /mnt/emmc mount /dev/mmcblk2p1 /mnt/emmc and then I try modify the /mnt/emmc/boot/boot.cmd and /mnt/emmc/boot/boot.scr files, setenv rootdev "/dev/mmcblk0p1" change mmcblk0p1 to mmcblk2p1 if test "${devtype}" = "mmc"; then part uuid mmc 0:1 partuuid; fi change "mmc 0:1" to "mmc 2:1" and I check the emmc device UUID, is correct. root@H6:/mnt/emmc/boot# cat armbianEnv.txt verbosity=1 console=both overlay_prefix=sun50iw6p1- rootdev=UUID=178e84b7-40bc-4ebc-922d-9850051c8c00 rootfstype=ext4 user_overlays=network usbstoragequirks=0x2537:0x1066:u,0x2537:0x1068:u root@H6:/mnt/emmc/boot# blkid /dev/mmcblk0p1: UUID="9766d929-82b6-4c2f-90e0-6f422af64df5" TYPE="ext4" PARTUUID="36326db0-01" /dev/mmcblk2p1: UUID="178e84b7-40bc-4ebc-922d-9850051c8c00" TYPE="ext4" PARTUUID="7b2f8591-01" /dev/zram0: LABEL="log2ram" UUID="00102ace-f4c5-4d78-af23-3a8b22b9f360" TYPE="ext4" /dev/zram1: UUID="a4a7b532-e8d5-481b-a5ed-5616bf0ad9fa" TYPE="swap" /dev/zram2: UUID="62a328b0-3e44-41ff-a9dd-79a49d74d9c7" TYPE="swap" /dev/zram3: UUID="3b5ed341-f05b-4907-b965-8840f2541c82" TYPE="swap" /dev/zram4: UUID="14517095-4a69-4210-bbd8-d53c1a34d3d7" TYPE="swap" /dev/mmcblk0: PTUUID="36326db0" PTTYPE="dos" /dev/mmcblk2: PTUUID="7b2f8591" PTTYPE="dos" follow this document, can't find script.bin in system. https://forum.armbian.com/topic/1702-orange-pi-plus-2e-where-is-16ghz-and-sd/?tab=comments#comment-13163 where is the problem, any help ? thinks.
×
×
  • Create New...