Alexander Kanevskiy

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About Alexander Kanevskiy

  • Rank
    Newbie
  1. I'm sure, that there is no getty there root@lamobor1:~# fuser /dev/ttyS0 root@lamobor1:~#
  2. The funny part that in dtb at least uart0 is enabled. but it works kind of funny way: from external to R1 data can be transferred, so RX line works, from R1 to external device, it doesn't work. TX pin seems to be working incorrectly. I checked pin mapping, PB22/PB23 seems to be ok. potentially it can conflict with IR1, but IR1 is disabled.
  3. Gentlemen, which ports are confirmed to be working with 4.x kernels on Lamobo R1 ? I'm using Ubuntu image 5.10, with installed updates: Ubuntu 14.04.4 LTS 4.5.5-sunxi. So far, seen only working UART3 (/dev/ttyS1) on pins 8/10 of CON3. U-boot seen on UART0 (J13), but under Linux, don't see anything on either UART0 or UART2. Anyone seen better results ?
  4. Default kernel and boot parameters from image Armbian_5.00_Lamobo-r1_Ubuntu_trusty_4.4.1.zip. Tried also to modify command line to include console=ttyS0,115200n8 - no difference. Tried to manually in u-boot to specify different dtb (sun7i-a20-bananapi-r1.dtb) via setenv, still same behaivour of serial. only visible change was green activity led blinking. Board boots, network works, but would like to get serial working as well.
  5. Good day all. Anyone having issues of not able to see anything after "Uncompressing Linux... done, booting the kernel." via serial console on Lamobo R1 ? Tried to experiment a bit, it seems that U-Boot works correctly, but in Linux kernel, sent data from USB-serial to ttyS0 arriving correctly, but anything written to ttyS0 is not visible on connected USB-serial adapter.