mg-to

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

  1. mg-to

    Armbian for TV box rk3328

    wdtz, thanks for your reply. I didn't check the dtb, I've simply selected the dtb selected by another user with the same device (A5X MAX) . So it seems that I'm using a wrong dtb and that I have to - get the right dtm by extracting it from android. - put a reference to it in /extlinux/extlinux.conf Am I correct?
  2. mg-to

    Armbian for TV box rk3328

    As a newcomer, I have to start by thanking balbes150 for his excellent work. I'm running my first tests with Armbian With following environment: - box: A5XMax with 4GB RAM 32GB disk - image: Armbian_5.68_Rk3328-tv_Ubuntu_bionic_default_4.4.154_desktop_20190110.img - FDT: /dtb/rockchip/rk3328-evb.dtb Armbian boots without problems from microSD card (Sandisk Ultra 16 GB) and runs fine. When I try eMMC installation and run /boot/create-mbr-linux.sh, I get following output: Start script create MBR and filesystem /dev/mmcblk0p1 /boot vfat rw,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=437,iocharset=ascii,shortname=mixed,errors=remount-ro 0 0 /dev/mmcblk1 Start backup u-boot default dd: failed to open '/dev/mmcblk1': No such file or directory Start create MBR and partittion Error: Could not stat device /dev/mmcblk1 - No such file or directory. Error: Could not stat device /dev/mmcblk1 - No such file or directory. Error: Could not stat device /dev/mmcblk1 - No such file or directory. Start restore u-boot 8192+0 records in 8192+0 records out 4194304 bytes (4.2 MB, 4.0 MiB) copied, 0.195129 s, 21.5 MB/s Done It seems that the script selects /dev/mmcblk1 as DEV_EMMC, but /dev/mmcblk1 does not exists, while /dev/mmcblk0 is there. This is the relevant section of /proc/mounts, that is used by the script for evaluating DEV_EMMC value. /dev/mmcblk0p2 / ext4 rw,noatime,nodiratime,errors=remount-ro,commit=600 0 0 /dev/mmcblk0p1 /boot vfat rw,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=437,iocharset=ascii,shortname=mixed,errors=remount-ro 0 0 /dev/mmcblk0p2 /var/log.hdd ext4 rw,noatime,nodiratime,errors=remount-ro,commit=600 0 0 This is the output of ls -lh /dev/mmc* brw-rw---- 1 root disk 179, 0 Jan 10 09:04 /dev/mmcblk0 brw-rw---- 1 root disk 179, 1 Jan 10 09:04 /dev/mmcblk0p1 brw-rw---- 1 root disk 179, 2 Jan 10 09:04 /dev/mmcblk0p2 -rw-r--r-- 1 root root 12M Jan 10 22:19 /dev/mmcblk1 brw-rw---- 1 root disk 179, 32 Jan 10 09:04 /dev/mmcblk2 brw-rw---- 1 root disk 179, 64 Jan 10 09:04 /dev/mmcblk2boot0 brw-rw---- 1 root disk 179, 96 Jan 10 09:04 /dev/mmcblk2boot1 brw-rw---- 1 root disk 179, 128 Jan 10 09:04 /dev/mmcblk2rpmb I'm tempted to modify create-mbr-linux.sh and to force DEV_EMMC=/dev/mmcblk0 and to do a similar modification in /root/install.sh, where there is the same mismatch, but I prefer to ask for your suggestion before taking and risk. Mauro