João Cravo

  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

  1. I just tested the following ones - Armbian_5.75_Tinkerboard_Debian_stretch_next_4.19.20 - Armbian_5.75_Tinkerboard_Ubuntu_bionic_next_4.19.20 - Armbian_5.75_Tinkerboard_Ubuntu_bionic_next_4.19.20_desktop Always the same result as showed below I guess I will buy the USB-TTL Serial dongle and give it a try as @martinayotte suggested. $ sudo nmap -sn 192.168.0.0/24 Starting Nmap 7.70 ( https://nmap.org ) at 2019-03-03 13:21 CET Nmap scan report for tinkerboard.home (192.168.0.10) Host is up (0.015s latency). MAC Address: 88:D7:F6:C2:E3:ED (Asustek Computer) (...) $ ping 192.168
  2. @martinayotte It's two different problems, of course. 1- I can't connect to port 22 (although ping works, so I have routing to the board). 2- I can't get any image on a monitor over HDMI. @TonyMac32 You are completely right. I know for you it's very difficult to help me with me just complaining "it doesn't work". I hoped that someone here had a similar problem in the past and point me that I'm doing some kind of "rookie" mistake. The armbian version I'm using was Armbian_5.35.171201_Tinkerboard_Ubuntu_xenial_next_4.14.2 and similar desktop version. I tried more 1 or
  3. @TonyMac32 Probably I didn't explain my problem well. When I run tinkerboard with armbian, I can NOT access the server through SSH or directly because HDMI doesn't work as well. So I can't run the armbianmonitor -u.
  4. Hi! I'm with problems connecting to my TinkerBoard S when have Armbian running. I can ping the board, but SSH appears to not be open, however ping works, so the server is running. However, with tinkerOS instead, both HDMI and SSH works. I google it and couldn't find any help so far.. Do you have any idea how can I fix this?