giacomo892

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

  1. Thanks. Will that image work with the orange pi? I'll follow the advice of trying a fel boot as soon I get an idea on how to do it. Inviato dal mio SM-N9005 utilizzando Tapatalk
  2. OK. But all two ram modules fried at the same time ? Inviato dal mio SM-N9005 utilizzando Tapatalk
  3. I've tried another SD card and still same issue Inviato dal mio SM-N9005 utilizzando Tapatalk
  4. Thanks for your precise reply. U-Boot SPL 2016.09-armbian (Oct 23 2016 - 17:08:22) DRAM: 0 MiB ### ERROR ### Please RESET the board ### U-Boot SPL 2016.05-armbian (Jun 30 2016 - 22:54:34) DRAM: 0 MiB ### ERROR ### Please RESET the board ### U-Boot SPL 2016.05-armbian (Jul 05 2016 - 17:48:28) DRAM: 0 MiB ### ERROR ### Please RESET the board ### Tried three different u-boots without any clue How can be possibile that both ram modules aren't seen?
  5. Do you mean trying an old armbian version?
  6. My orange PI PC was working flawlessy but now it wont boot and via serial I can get this: U-Boot SPL 2016.09-armbian (Oct 23 2016 - 17:08:22) DRAM: 0 MiB ### ERROR ### Please RESET the board ### Then it stops there. What can I do?
  7. The board is not idle when I measure 4.76V. It has attached an RTLSDR key and decoding ADSB packets with main process lying at 55% of CPU I'm going to try the stress and measure the voltage again. EDIT: Done the measurements: With the same load as stated before + stress -c 4 the voltage is lying at 4.71-4.72V I'm leaving the stress on for some time EDIT2: The board is able to run 4h with stress -c 4 without any issue.
  8. I'm measuring 4.76V (using a cheap multimeter) on the GPIO 5V pin using an original Samsung 5v 2A tablet charger. Isn't that enough?
  9. Thanks. As soon as I can i'll try with a new power supply and trying the stability tests!
  10. I haven't with me a multimeter for the moment but i've noticed for the second time that the board get stuck at 4.17 in the morning. http://pastebin.com/hudDWwU1 Seems like it reboots and the got stuck. Is that something particular happening at that time?
  11. Thanks. I'll measure the voltage as soon as I can.
  12. Hi all. I'm running armbian in all my orangepi boards since I've them and the distro is great and we'll developed. (thanks!) I run them with telephone chargers (htc and Samsung) 2/1.5A directly connected to the board via a 30cm cable. I don't know what's the status of data pins (d+ d-) but I think they are left open by the cable. They are used for sdr use running dump1090 all the time. In the aim of reducing the heat I've disabled two cores (only recently) out of four and installed a copper heatsink on the cpu. The problem is that from time to time I found my boards unresponsive from ethernet and serial port, so completely stuck. Only a reboot works. Do you have any idea of what can cause this behaviour? Thanks
  13. So it's better to wait Thanks!
  14. Is the integrated ethernet controller working with latest mainline release?
  15. Hi! Had the same issue after upgrade! Really easy to solve: Edit /etc/modprobe.d/rtl-sdr-blacklist.conf and add: blacklist dvb_usb_rtl2832u Then reboot