taras

Members
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Forums

Member Map

Store

Crowdfunding

Raffles

Applications

Calendar

Everything posted by taras

  1. I am trying to enable Winstar TFT display on Olimex Lime2 board under the kernel 5.4. Display spec is here: https://www.winstar.com.tw/products/tft-lcd/ips-tft/lvds-tft.html Up to the day we've been using the legacy kernel 3.4 and the display worked fine -- the u-boot was compiled with the settings (CONFIG_VIDEO_LCD_MODE, CONFIG_VIDEO_LCD_POWER etc) suggested here: When I try to use the same settings in the mainline sources of armbian, the display does not work. I've enabled backlight with a DTS overlay and the backlight works but the display stays blank. Here is the output of dmesg: [ 2.846134] printk: console [ttyS0] enabled [ 2.851759] sun4i-drm display-engine: bound 1e00000.display-frontend (ops 0xc0a8c028) [ 2.851861] sun4i-drm display-engine: bound 1e20000.display-frontend (ops 0xc0a8c028) [ 2.852303] sun4i-drm display-engine: bound 1e60000.display-backend (ops 0xc0a8b868) [ 2.852610] sun4i-drm display-engine: bound 1e40000.display-backend (ops 0xc0a8b868) [ 2.853113] sun4i-drm display-engine: No panel or bridge found... RGB output disabled [ 2.853130] sun4i-drm display-engine: bound 1c0c000.lcd-controller (ops 0xc0a8a590) [ 2.853543] sun4i-drm display-engine: No panel or bridge found... RGB output disabled [ 2.853559] sun4i-drm display-engine: bound 1c0d000.lcd-controller (ops 0xc0a8a590) ... [ 2.892843] fb0: switching to sun4i-drm-fb from simple And these are u-boot settings: CONFIG_LCD_IF_LVDS=y CONFIG_VIDEO_LCD_PANEL_LVDS=y CONFIG_VIDEO_LCD_MODE="x:1280,y:800,depth:24,pclk_khz:71000,le:70,ri:90,up:10,lo:13,hs:1,vs:1,sync:3,vmode:0" CONFIG_VIDEO_LCD_POWER="PH8" CONFIG_VIDEO_LCD_BL_EN="PH7" CONFIG_VIDEO_LCD_BL_PWM="PB2" I am at loss and any suggestions will be hightly appreciated. Thank you!