dante6913

  • Content Count

    86
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dante6913

  1. There is no armbian support for amlogic tv boxes (and never was a support for the S905x3). If you want linux in your x96 air you may look in manjaro arm forum. People are thinking on support to amlogic tv boxes.
  2. I was using ubuntu 20.04 focal, I even tried with wayland but no luck to. Maybe this was the reason
  3. panfrost doesn't accelerate video decoding, for that in amlogic you need vdec. Work as been done, but I don't now what is the state now , @UniformBuffer in this was able to make it work with kernel 5.7.15. I wasn't able to make it work with balbes image Ver 20200828 kernel 5.7.16 in my X96 air (S905x3) Maybe some one can say some thing about the state of video hardware decoding.
  4. I tried with balbes latest image Ver 20200828 kernel 5.7.16 but I only got output POLLERR so hardware decoding failed with all videos even mp4
  5. UniformBuffer Hi UniformBuffer, what mpv.conf arguments that are you using? hwdec =auto? Thanks
  6. Thanks I will try with u-boot-s905x2-s922
  7. For my S905X3 (X96 air) I did copy and renamed u-boot-s905x-s912 to u-boot.ext edited the /extlinux/extlinux.conf pointingg to meson-sm1-sei610.dtb But I wasn't able to boot (using usb). should I have a u-boot.usb from a copy of u-boot.ext like I had before?
  8. Does anyone was able to install Balbes Version 20200816. 'm stuck at boot
  9. I tried to force the 1366x768.bin that is present at my /usr/lib/firmware/edid by adding this line to uEnv.txt extraargs=drm_kms_helper.edid_firmware=HDMI-A-1:edid/1366x768.bin video=HDMI-A-1:1366X768@60 but the only resolution that I get is 1360x768@60
  10. Hi, Panfrost is now working without crashes on gnome. We can steel see some blurred components of the gnome panels, but now we don have crashes. We can use firefox but we have to set in /etc/environment MOZ_ENABLE_WAYLAND=1 firefox. MPV we have to set on mpv.conf gpu-context=wayland. It works without screen tearing. Thanks Alyssa Rosenzweig for your great work.
  11. Hi , dos anyone knows if is possible to set screen resolution 1366X768@60 (my tv resolution). I always get 1360x768@60. xrand is not a option because I'm in wayland. Thanks
  12. I'm a little confuse, this build Armbian_20.06.0_Arm-64_focal_current_5.7.6_desktop-TEST-GPU.img.xz enables hardware acceleration (GPU) or hardware video acceleration VPU (decoding)? Because lima and panfrost was already working in the other build. Just for quick curiosity because I'm at work, but I will try it at home!
  13. Hi Armin Did you solved the audio like is said from @dgm78 "Edit: Solved removing two references from audio-controller -> pinctrl-0 that was in conflict with ethernet." what did he edit, the dtb or what? Thanks
  14. I think we should start systematization process for each dtb and x96 air version (P1, P2 and P3) so we could start editing one that maximize the features that are working for each version of the harware. I'm very new at the android box, I got my box only last week and only had few hours playing with it (yesterday managed install a decent android custom rom and install armbian booting from usb). My box is a P3 with meson-sm1-sei610-ethfix Boots from sd and usb with wrong colors but the fix for that works eth0 speed 100 only I saw bluetooth icon but didn't have t
  15. have you tried meson-sm1-sei610-ethfix.dtb?
  16. Think i found a solution using balbes150 files "Fix for correct color to G12 (Amlogic S905X2 S922X) For models based on g12 (s905x2 s922), which have a problem not the correct color , If you are starting the system from an SD card, you need to copy file u-boot.sd to u-boot.ext, If you are starting the system from an USB, you need to copy file u-boot.usb to u-boot.ext When installing in eMMC, you do not need to do anything with your hands, the installation script itself will perform the necessary system configuration and when running from eMMC, the system will work w
  17. Hi, my experience (beginner) so far with a x96 air 4/64 P3 with meson-sm1-sei610-ethfix.dtb boots from sd with wrong colors, I can fix it with NicoD files and boots boots with usb with wrong colors, if I fix with NicoD files it stays in green screen and doesn't boot. Do anyone as a fix for this, because I would like that my armbian at usb. I think with USB 3 that would the fastest choice than sd oe even emmc. I found that usb sound doesn't work. I didn't have time for explore more. Before I advance I would like to find if there is a way to boot from usb with the colors fixed. T