jake

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About jake

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

540 profile views
  1. Well well well, I have been setting up my BananaPro and all that is missing for me is to have it ready to run a QT Application that I'm building. For that I have followed all the package helps and such to have the Bpro ready to run them. Problem is that when I run the infamous test /test inside ./sunxi-mali I get the error: ERROR: eglInitialize failed! Looking at it I've concluded that there is a problem with gcc, but more specifically the fbturbo hasn't even been built properly. When I look at the config file within fbturbo after running ./configure i get this: confidure:3357: gcc -qversion >&5 gcc: error: unrecognized command line option '-V' gcc: fatal error: no input files compilation terminated .... ... gcc: error: unrecognized command line option '-qversion' Any ideas? Thanks in advance!
  2. Well, after wracking my brain like crazy i reconnected the display, tripled checked the hardware. It's working now so thanks. At least someone can read this and learn how to set the display hahaha Thanks for all the help!
  3. satus reports dmesg [ 6.856377] systemd[1]: Cannot add dependency job for unit display-manager.service, ignoring: Unit display-manager.service failed to load: No such file or directory. . .. ... .. . [ 8.654033] ===========================ft5x_ts_init===================== [ 8.663604] ctp_fetch_sysconfig_para. [ 8.673023] ctp_fetch_sysconfig_para: after: ctp_twi_addr is 0x38, dirty_addr_buf: 0x38. dirty_addr_buf[1]: 0xfffe [ 8.685834] ctp_fetch_sysconfig_para: ctp_twi_id is 3. [ 8.690387] ctp_fetch_sysconfig_para: screen_max_x = 1024. [ 8.725071] ctp_fetch_sysconfig_para: screen_max_y = 600. [ 8.729449] ctp_fetch_sysconfig_para: revert_x_flag = 0. [ 8.749477] ctp_fetch_sysconfig_para: revert_y_flag = 0. [ 8.776921] ctp_fetch_sysconfig_para: exchange_x_y_flag = 0. [ 8.784616] ft5x_ts_init: after fetch_sysconfig_para: normal_i2c: 0x38. normal_i2c[1]: 0xfffe [ 8.794218] ctp_init_platform_resource: tp_reset request gpio fail! [ 8.800883] ctp_init_platform_resource: No power port feature present. [ 8.802440] ctp_wakeup. [ 9.062955] incomplete xfer (0x20) [ 9.065387] incomplete xfer (0x20) [ 9.068083] incomplete xfer (0x20) [ 9.082747] ctp_detect: Detected chip ft5x_ts at adapter 3, address 0x38 [ 9.120519] ====ft5x_ts_probe begin=====. [ 9.153301] input: ft5x_ts as /devices/platform/sunxi-i2c.3/i2c-3/3-0038/input/input2 [ 9.165204] ctp_set_irq_mode: config gpio to int mode. [ 9.174096] ctp_set_irq_mode, 225: gpio_int_info, port = 8, port_num = 9. [ 9.178001] INTERRUPT CONFIG [ 9.181752] ==ft5x_ts_probe over = aaaaaaand jake@bananapipro:~$ lsmod Module Size Used by cpufreq_userspace 3540 0 mali 112222 0 ump 61778 1 mali ft5x_ts 44098 0 spidev 6339 0 ap6211 622561 0 a20_tp 3294 0 8021q 18659 0 garp 6084 1 8021q stp 2028 1 garp llc 5421 2 stp,garp sunxi_ir 4044 0 hidp 17740 0 rfcomm 58820 0 hci_uart 25074 0 bluetooth 265449 5 hidp,hci_uart,rfcomm
  4. So I have decided to post a bit more detailed information, maybe doing this will also help me get an idea of where my mistake is Thanks for all answers and support. It's very appreciated. SORRY FOR LONG POST Bin2Fex: jake@bananapipro:/sunxi-tools$ sudo cp /boot/script.bin script.bin.new jake@bananapipro:/sunxi-tools$ sudo bin2fex script.bin.new script.fex.new fexc-bin: script.bin.new: version: 0.1.2 fexc-bin: script.bin.new: size: 50500 (86 sections) jake@bananapipro:/sunxi-tools$ sudo nano script.fex.new EDIT FEX File: [ctp_para] ctp_used = 1 ctp_name = "ft5x_ts" ctp_twi_id = 3 ctp_twi_addr = 0x38 ctp_screen_max_x = 1024 ctp_screen_max_y = 600 ctp_revert_x_flag = 0 ctp_revert_y_flag = 0 ctp_exchange_x_y_flag = 0 ctp_firm = 1 ctp_int_port = port:PH09<6><default><default><default> ctp_wakeup = port:PH07<1><default><default><1> ctp_io_port = port:PH09<0><default><default><default> [ctp_list_para] ctp_det_used = 1 ft5x_ts = 1 gt82x = 0 gslX680 = 0 gt9xx_ts = 0 gt811 = 0 ........ [disp_init] disp_init_enable = 1 disp_mode = 0 screen0_output_type = 1 screen0_output_mode = 4 screen1_output_type = 2 screen1_output_mode = 11 fb0_framebuffer_num = 2 fb0_format = 10 fb0_pixel_sequence = 0 fb0_scaler_mode_enable = 1 fb1_framebuffer_num = 2 fb0_format = 10 fb0_pixel_sequence = 0 fb0_scaler_mode_enable = 1 fb1_framebuffer_num = 2 fb1_format = 10 fb1_pixel_sequence = 0 fb1_scaler_mode_enable = 0 lcd0_backlight = 197 lcd1_backlight = 197 lcd0_bright = 50 lcd0_contrast = 50 lcd0_saturation = 57 lcd0_hue = 50 lcd1_bright = 50 lcd1_contrast = 50 lcd1_saturation = 57 lcd1_hue = 50 [lcd0_para] lcd_used = 1 lcd_x = 1024 lcd_y = 600 lcd_dclk_freq = 55 lcd_pwm_not_used = 0 lcd_pwm_ch = 0 lcd_pwm_freq = 22000 lcd_pwm_pol = 0 lcd_max_bright = 240 lcd_min_bright = 64 lcd_if = 0 lcd_hbp = 150 lcd_ht = 1344 lcd_vbp = 20 lcd_vt = 1270 lcd_vspw = 10 lcd_hspw = 50 lcd_hv_if = 0 lcd_hv_smode = 0 lcd_hv_s888_if = 0 lcd_hv_syuv_if = 0 lcd_lvds_ch = 0 lcd_lvds_mode = 0 lcd_lvds_bitwidth = 0 lcd_lvds_io_cross = 0 lcd_cpu_if = 0 lcd_frm = 0 lcd_io_cfg0 = 268435456 lcd_gamma_correction_en = 0 lcd_gamma_tbl_0 = 0x0 lcd_gamma_tbl_1 = 0x10101 lcd_gamma_tbl_255 = 0xffffff lcd_bl_en_used = 1 lcd_bl_en = port:PH08<1><0><default><1> lcd_power_used = 1 ..... .... ... .. . Save changes in nano Save modified buffer (ANSWERING "No" WILL DESTROY CHANGES) ? Y yes File Name to Write: script.fex.new ENTER FEX2BIN and then link script.bin to new bin jake@bananapipro:/sunxi-tools$ sudo fex2bin script.fex.new script.bin.new jake@bananapipro:/sunxi-tools$ sudo cp script.bin.new /boot/bin/custom.bin jake@bananapipro:/sunxi-tools$ sudo ln -sf /boot/bin/custom.bin /boot/script.bin jake@bananapipro:/sunxi-tools$ sync jake@bananapipro:/sunxi-tools$ sudo reboot Screen turns on but doesn't display anything (black display), backlight works, ssh works fine. Ideas?
  5. I should probably add that I changed the whole script.bin first with what LeMaker provided. Since that didn't work I then took the path to access the fex file and change the parameters myself.
  6. Hello! I recently started setting my board up, and came across all the information needed to enable the LCD use for it. For info, I've updated to 5.20. I have gone through the whole process to change the script.bin to fex, edit, change back, copy and sync. The changes are saved, I have even made a copy of the script.bin to script.fex in order to see if the new script contains the changes I made. All is there. It seems to be the problem another user had in this thread: http://forum.armbian.com/index.php/topic/841-bananapro-lemaker-5in-lcd-legacy-kernel/ In this case I chose the lcd_if=4 since it is what they provide at sunxi, but it didnt work. I then changed the value to lcd_if=0. SInce it didn't work I changed it to internal DSPI and then external after reading a bit about them. I'm a bit lost as to what to do. I hope I've made myself clear. All in all, thank you for your support. Great community!
  7. Hello! I am working on a project that requires coss platform development. Optimally I wish to connect the B-Pro directly to my computer in order to access it from there. Is there any work on this available? I know the BeagleBone can do it for example, bt haven't found anything related to the Pro. Any Information would be inmensely useful and appreciated. Added to this, I want to know if any of you have had any experience with QT for the BPro as well. Thank you!