blacki2

  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by blacki2

  1. By now I tried the latest stable (Armbian_21.02.3_Odroidc2_buster_current_5.10.21.img) plus several nightly builds on my ODROID-C2, none of them has working eth0 ootb for me. So I'll stick with the latest image including old but working "U-Boot 2020.04-armbian": (Armbian_20.11.3_Odroidc2_buster_current_5.9.14.img). You can install all updates (apt-get update && apt-get upgrade is no problem) as long you DON'T upgrade u-boot on the eMMC/SD-card through armbian-config
  2. I now tried the latest nightly build and also build Armbian from current trunk, both are not working either: https://imola.armbian.com/dl/odroidc2/nightly/Armbian_21.05.0-trunk.32_Odroidc2_focal_current_5.10.19_mate_desktop.img.xz root@odroidc2:~# apt list --installed | grep u-boot linux-u-boot-odroidc2-current/focal,now 21.02.0-trunk.62 arm64 [installed] u-boot-tools/focal-updates,now 2020.10+dfsg-1ubuntu0~20.04.2 arm64 [installed] root@odroidc2:~# mount | grep /dev/mmc /dev/mmcblk1p1 on / type ext4 (rw,noatime,errors=remount-ro,commit=600) /dev/mmcblk1p1 on /var/log.
  3. I did some more testing and it seems the problem started between Armbian_20.11.3 and Armbian_20.11.6 with the change from "U-Boot 2020.04-armbian" to "U-Boot 2020.10-armbian". I reflashed new image after every test, did not update/upgrade anything. Working image: https://armbian.systemonachip.net/archive/odroidc2/archive/Armbian_20.11.3_Odroidc2_buster_current_5.9.14.img.xz root@odroidc2:~# apt list --installed | grep u-boot linux-u-boot-odroidc2-current/now 20.11.3 arm64 [installed,local] u-boot-tools/stable,now 2019.01+dfsg-7 arm64 [installed] root@odroidc2:~# m
  4. Hi, I now also tried the focal image "Armbian_21.02.1_Odroidc2_focal_current_5.10.12.img", with the same result as the 5.10.x buster image: uname -a: Linux odroidc2 5.10.12-meson64 #21.02.1 SMP PREEMPT Wed Feb 3 21:06:36 CET 2021 aarch64 aarch64 aarch64 GNU/Linux System diagnosis information armbianmonitor -u: http://ix.io/2R7V My ODROID-C2 board revision is the same as Elclaudios: rev0.2 20171114 @Elclaudio: I tried the dtb file you suggested but it did not make a change, still no ethernet
  5. Hi, I got the same problem on my ODROID-C2 as Elclaudio. Older images with Linux 3.x or 4.x kernel are working fine, but on all recent images with Linux 5.x eth0 seems to just not work. On the not working images I also see as first message during boot: "Net: Could not get PHY for ethernet" I already tested the following images: working: Armbian_5.49_Odroidc2_Debian_stretch_default_3.16.57.img Armbian_5.95_Odroidc2_Debian_buster_next_4.19.69_minimal.img Armbian_20.08.22_Odroidc2_buster_current_5.9.6.img not working: Armbian_20