Jump to content

Tatane

Members
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Forums

Member Map

Store

Crowdfunding

Applications

Everything posted by Tatane

  1. I juste faced the issue on the cubietruck. The Debian jessie 12.7.2015, 4.1.2 was running fine on a SD Card for several days. To test an Android, I removed the SD and I installed uing Phoenix Tool the android-ct-nand-hdmi&vga-v3.0.img.img.7z from http://dl.cubieboard.org/model/cubietruck/Image/Android/android-ultimate/to the nand (Android was booting fine etc.). Then I inserted again the SD card with my jessie and the boot was stuck at: "Welcome to Debian GNU/Linux 8 (jessie)!" [ TIME ] Timed out waiting for device dev-ttyS0.device. [DEPEND] Dependency falided for Serial Getty on ttyS0. So I tried the fix from the post #31 on several armbian images (3.X kernel was always booting), updating the hwclock, checking the updated date OK and reboot, still failing with my jessie 4.1.2 Finally, I got it working using the Debian wheezy 12.7.2015 3.4.108, updating to the kernel to 4.0.3 using the Kernel archive/FAQ commands. After reboot the wheezy Ethernet was no more working but it was possible to log to the system directly from the cubie. The date was something from 1945 and the hwclock --show was returning: "hwclock : The Hardware Clock registers contain values that are either invalid (e.g. 50th day of month) or beyond the range we can handle (e.g. Year 2095)". (Even if it was updated succesfully through the wheezy) Applying the fix from post #31, reboot, and then the Ethernet was working again. Tried the jessie 12.7.2015, 4.1.2 and it was booting \o/! Hence, I agree with post #44. Please note that the nand is no more displayed in /dev: root@cubietruck:~# ls /dev/nan* ls: cannot access /dev/nan*: No such file or directory
×
×
  • Create New...