Jump to content

Steve Medley

  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

  1. env print output: Exynos5422 # env print baudrate=115200 bootargs=fb_x_res=1280 fb_y_res=720 vout=hdmi led_blink=1 bootcmd= cfgload; mmc rescan 0:1; mmc rescan 0:2; if run loadbootscript_1; then run bootscript; else if run loadbootscript_2; then run bootscript; else run default_bootcmd; fi ; fi ; bootdelay=1 bootscript=source 40008000 copy_uboot_emmc2sd=emmc open 0;movi r z f 0 40000000;emmc close 0;movi w f 1 40000000;emmc open 0;movi r z b 0 40000000;emmc close 0;movi w b 1 40000000;emmc open 0;movi r z u 0 40000000;emmc close 0;movi w u 1 40000000;emmc open 0;movi r z t 0 40000000;emmc close 0;movi w t 1 40000000;mmc write 1 0x40008000 0x4CF 0x20; copy_uboot_sd2emmc=movi r f 0 40000000;emmc open 1;movi w z f 1 40000000;emmc close 1;movi r b 0 40000000;emmc open 1;movi w z b 1 40000000;emmc close 1;movi r u 0 40000000;emmc open 1;movi w z u 1 40000000;emmc close 1;movi r t 0 40000000;emmc open 1;movi w z t 1 40000000;emmc close 1;mmc write 1 0x40008000 0x4CF 0x20; default_bootcmd=echo >>> Run Default Bootcmd <<<;movi read kernel 0 40008000;movi read rootfs 0 41000000 100000;bootz 40008000 41000000 env_erase=mmc write 0 0x40008000 0x4CF 0x20; loadbootscript_1=echo >>> Load Boot Script from mmc 0:1 <<<;fatload mmc 0:1 40008000 boot.scr loadbootscript_2=echo >>> Load Boot Script from mmc 0:2 <<<;fatload mmc 0:2 40008000 boot.scr loadbootscript_3=echo >>> Load Boot Script from mmc 1:1 <<<;fatload mmc 1:1 40008000 boot.scr loadbootscript_4=echo >>> Load Boot Script from mmc 1:2 <<<;fatload mmc 1:2 40008000 boot.scr rootfslen= 100000 stderr=serial stdin=serial stdout=serial Environment size: 1657/16380 bytes
  2. OK. So i downloaded the source and built a test image from scratch. Booted it up and got the following log. The image did not boot successfully. I ended up pulling the plug on it after it stalled for a few minutes with the fan at 100%. Hope it helps. xu4bootlog.txt
  3. Thanks. I quickly realised that was the problem when i typed help at the prompt and found the ext4load command missing. Going to download the sources next so i can build my own test images and get a bit more familiar with the build process. I have built my own Armbian images in the past for CB2, but that was before it was even called Armbian and only supported CB2 and cubietruck. A lot has changed since then
  4. OK. I finally got to boot up the image. Got the following: U-Boot 2012.07 (Oct 20 2016 - 10:51:36) for Exynos5422 CPU: Exynos5422 Rev0.1 [Samsung SOC on SMP Platform Base on ARM CortexA7] APLL = 800MHz, KPLL = 800MHz MPLL = 532MHz, BPLL = 825MHz Board: HardKernel ODROID DRAM: 2 GiB WARNING: Caches not enabled TrustZone Enabled BSP BL1 version: / VDD_KFC: 0x44 LDO19: 0xf2 Checking Boot Mode ... SDMMC MMC: S5P_MSHC2: 0, S5P_MSHC0: 1 MMC Device 0: 7.4 GiB MMC Device 1: 29.1 GiB MMC Device 2: MMC Device 2 not found there are pending interrupts 0x00000001 *** Warning - bad CRC, using default environment In: serial Out: serial Err: serial Net: No ethernet found. Press quickly 'Enter' twice to stop autoboot: 0 ** Unable to use mmc 0:1 for fatload ** Unknown command 'ext4load' - try 'help' Unknown command 'ext4load' - try 'help' >>> Load Boot Script from mmc 0:1 <<< ** Unable to use mmc 0:1 for fatload ** >>> Load Boot Script from mmc 0:2 <<< ** Partition 2 not valid on device 0 ** ** Unable to use mmc 0:2 for fatload ** >>> Run Default Bootcmd <<< reading kernel..device 0 Start 1263, Count 16384 MMC read: dev # 0, block # 1263, count 16384 ... 16384 blocks read: OK completed reading RFS..device 0 Start 17647, Count 2048 MMC read: dev # 0, block # 17647, count 2048 ... 2048 blocks read: OK completed Bad Linux ARM zImage magic! Exynos5422 # Going to look into it a bit further...
  5. No worries. I have an XU4 currently running android on eMMC. i can throw xenial on an SD card and boot it up. i'll have a reply in about 2 hours
×
×
  • Create New...