Jump to content

phillc54

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Canberra, Australia

Recent Profile Visitors

675 profile views
  1. Success... I found https://forum.armbian.com/index.php/topic/2706-armbian-with-orangepi-pc-plus-on-emmc/ and followed the instructions ( thank you Hugo Cardozo ): put OrangePI_Jessie_Xfce.img.xz from https://mega.nz/#F!wh8l2BjK!OBep3nMldBletvNNwkH2Jg on a SD card put Legacy 3.4.112 Jessie desktop from https://www.armbian.com/orange-pi-pc-plus/ on a USB stick put SD card and USB stick in OPI-PC+ boot OPI-PC+ login from serial console dd Armbian image from USB stick to eMMC shutdown OPI-PC+ remove SD card and USB stick boot OPI-PC+ and it goes through the standard boot procedure...
  2. The same SD card(s) works fine with the Jessie image as described in my original post.
  3. With Armbian_5.20_Orangepipcplus_Debian_jessie_3.4.112_desktop.img the console gives: U-Boot SPL 2016.09-armbian (Sep 15 2016 - 07:28:57) DRAM: 1024 MiB Trying to boot from MMC1 MMC: no card present spl: mmc init failed with error: -123 SPL: failed to boot from all boot devices ### ERROR ### Please RESET the board ### I then download Armbian_5.24.161219_Orangepipcplus_Ubuntu_xenial_3.4.113.img and the console gives: U-Boot SPL 2016.11-armbian (Dec 18 2016 - 11:59:56) DRAM: 1024 MiB Trying to boot from MMC1 MMC: no card present spl: mmc init failed with error: -123 SPL: failed to boot from all boot devices ### ERROR ### Please RESET the board ###
  4. Hi All, I am having no luck getting my OP PC+ to boot the Armbian_5.20_Orangepipcplus_Debian_jessie_3.4.112_desktop.img. I have followed https://docs.armbian.com/User-Guide_Getting-Started and after writing to the sd card then trying to boot the monitor remains blank, both lights on the lan socket stay on and the green light stays on. I have tried two sd cards, both of which I have tested with f3write and f3read. I have been able to boot with both sd cards using the OrangePI_Jessie_Xfce.img from https://mega.nz/#F!wh8l2BjK!OBep3nMldBletvNNwkH2Jg I have noticed that this Jessie image puts a boot partition plus the linux partition on the sd card and the Armbian image only puts a linux partition on the sd card. (I don't know if that has any bearing on the problem or not) Hopefully someone can tell me where I am going wrong. Cheers, Phill
×
×
  • Create New...