maruprez

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

About maruprez

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

474 profile views
  1. @Igor Thanks. So, OPI one or Lite , could be a good alternative?
  2. Excuse me!! Just to check if I understood well.... There is no possibility to connect a DAC via I2s to Cubieboard 1 ? Thanks
  3. @Igor, Excuse me. Where could I find the old 2015.10 u-boot files or images ? Thanks
  4. Hi, Because of a chance I found that, when I start the Cubieboard1 and the ethernet cable is not connected, the startup occurs normally. Naturally then I connect the cable and the plate works with no problems.
  5. HI, Yesterday night I upgraded from 3.4.112- 5.22 to 5.23 Today I made a reboot as login screen suggested. xxx@nuc:~$ ssh 192.168.1.50 ____ _ _ _ _ / ___| _| |__ (_) ___| |__ ___ __ _ _ __ __| | | | | | | | '_ \| |/ _ \ '_ \ / _ \ / _` | '__/ _` | | |__| |_| | |_) | | __/ |_) | (_) | (_| | | | (_| | \____\__,_|_.__/|_|\___|_.__/ \___/ \__,_|_| \__,_| Welcome to ARMBIAN Debian GNU/Linux 8 (jessie) 3.4.112-sun4i System load: 0.00 Up time: 1 day Memory usage: 8 % of 873Mb IP: 192.168.1.50 CPU temp: 23°C Usage of /: 38% of 3.7G Last login: Mon Oct 24 11:50:13 2016 from 192.168.1.22 [ Kernel was updated, please reboot ] xxx@trumoi:~$ sudo reboot [sudo] password for xxx Connection to 192.168.1.50 closed by remote host. Next, U-boot error appears. I took an screen photo. Thanks a lot Josemari
  6. @tkaiser, Sorry, I 've forgetted the first part of your message. http://pastebin.com/mFMEK2mp Thanks a lot Josemari
  7. @tkaiser Hi, and thank's a lot !!!. I will try.... Nevertheless I will need to reinstall Jessie. But it will be a pleasure. Regards Josemari
  8. @gnasch Thank's a lot. Your contribution helped me to backward the Armbian version to the last Wheezy one that I've cooked. Now the printer is working in CUPS with no problems. Anyway, can't understand why?. It's true that CUPS version on Wheezy is 1.5.3 and in Jessie is 1.7.5. Also some filters as foomatic-filters has been changed..... Thank's Josemari
  9. Hi, I'm trying to install my laser printer Brother HL 2130 in Armbian Jessie. The thing is, that in my older Armbian Wheezy system with same board and printer it works. Anyone has a clue? Maruprez
  10. Hi Igor, Once again thank's a lot!! Unfortunately it's not the problem root@cubieboard:/home/jme# speaker-test -twav -c2 speaker-test 1.0.25 Playback device is default Stream parameters are 48000Hz, S16_LE, 2 channels WAV file(s) Rate set to 48000Hz (requested 48000Hz) Buffer size range from 128 to 131072 Period size range from 64 to 16384 Using max buffer size 131072 Periods = 4 was set period_size = 16384 was set buffer_size = 131072 0 - Front Left 1 - Front Right Write error: -5,Input/output error xrun_recovery failed: -5,Input/output error Transfer failed: Operation not permitted Regards
  11. Hi, I've installed Armbian 5.0.4 Wheezy. I'm trying to configure the sound, but no success jme@cubieboard:~$ aplay -l **** List of PLAYBACK Hardware Devices **** card 0: sun4icodec [sun4i-codec], device 0: CDC PCM Codec-0 [] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 jme@cubieboard:~$ cat /etc/asound.conf pcm.!default { type hw card 0 device 0 } ctl.!default { type hw card 0 } jme@cubieboard:~$ speaker-test -twav -c2 speaker-test 1.0.25 Playback device is default Stream parameters are 48000Hz, S16_LE, 2 channels WAV file(s) Rate set to 48000Hz (requested 48000Hz) Buffer size range from 128 to 131072 Period size range from 64 to 16384 Using max buffer size 131072 Periods = 4 was set period_size = 16384 was set buffer_size = 131072 0 - Front Left 1 - Front Right Write error: -5,Input/output error xrun_recovery failed: -5,Input/output error Transfer failed: Operation not permitted Any idea ? Thank's Regards
  12. Hi, My Armbian Vanilla for Cubieboard1 is working las 2 months... Theres is an iissue with I2c, that I don't know how to avoid or stop Dmesg and syslog are flooded with this message Feb 7 11:09:05 localhost kernel: [172015.158063] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 Feb 7 11:09:06 localhost kernel: [172015.688415] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 Feb 7 11:09:06 localhost kernel: [172016.158440] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 Feb 7 11:09:18 localhost kernel: [172027.837841] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 Feb 7 11:09:18 localhost kernel: [172028.087760] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 Feb 7 11:09:20 localhost kernel: [172029.458174] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 Feb 7 11:09:52 localhost kernel: [172062.127458] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 Feb 7 11:09:53 localhost kernel: [172062.787721] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 Feb 7 11:09:53 localhost kernel: [172063.117689] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 Feb 7 11:10:06 localhost kernel: [172075.877089] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 Feb 7 11:10:07 localhost kernel: [172076.827514] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 Feb 7 11:10:07 localhost kernel: [172077.117481] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 Feb 7 11:10:56 localhost kernel: [172125.626336] i2c i2c-0: master_xfer[0] W, addr=0x34, len=2 And as result it is very difficult to read any warning message on log. Is there any way to stop this? My Cubieboard 1 works as file and print server. uname -a Linux xxxxxx 4.2.2-sunxi #3 SMP Wed Sep 30 21:20:20 CEST 2015 armv7l GNU/Linux Thanks