miha

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

  1. Installed Welcome to ARMBIAN 5.37.180110 nightly Debian GNU/Linux 9 (stretch) 4.14.13-sunxi Now trying to get bluetooth working, have two RuuviTags to connect root@nanopiair:~# systemctl status ap6212-bluetooth ‚óŹ ap6212-bluetooth.service - LSB: Patch firmware for ap6212 adapter Loaded: loaded (/etc/init.d/ap6212-bluetooth; generated; vendor preset: enabled) Active: failed (Result: exit-code) since Thu 2018-01-11 16:31:55 UTC; 7min ago Docs: man:systemd-sysv-generator(8) Process: 464 ExecStart=/etc/init.d/ap6212-bluetooth start (code=exited, status=1/FAILURE) Jan 11 16:31:55 nanopiair systemd[1]: Starting LSB: Patch firmware for ap6212 adapter... Jan 11 16:31:55 nanopiair ap6212-bluetooth[464]: sh: echo: I/O error Jan 11 16:31:55 nanopiair ap6212-bluetooth[464]: Can't get port settings: Input/output error Jan 11 16:31:55 nanopiair ap6212-bluetooth[464]: Can't initialize device: Input/output error Jan 11 16:31:55 nanopiair ap6212-bluetooth[464]: Can't get device info: No such device Jan 11 16:31:55 nanopiair systemd[1]: ap6212-bluetooth.service: Control process exited, code=exited status=1 Jan 11 16:31:55 nanopiair systemd[1]: Failed to start LSB: Patch firmware for ap6212 adapter. Jan 11 16:31:55 nanopiair systemd[1]: ap6212-bluetooth.service: Unit entered failed state. Jan 11 16:31:55 nanopiair systemd[1]: ap6212-bluetooth.service: Failed with result 'exit-code'.
  2. yes, I'll give a try for nightly builds for sure. I let neo air run during the night and now nmap does not show neon air on net anymore. Does anyone know how to wire UART from neo air for example to OPI+2's GPIO so that I can drop arduino?
  3. ...and I'll change to another version of distribution. If you have Igor suggestions, feel free to tell and I'll boot up with that
  4. Added following line to /etc/rc.local, just above the exit 0: nmcli dev wifi connect "mySSID" password "mypwd" And device connects to wifi automatically after reboot. More elegant solution is needed but this is good for now. I need to figure out also how to connect two different wifi's, depending on location home/work automatically. Plan is to use nanopi with batteries as movable air quality measuring station. Thank Igor for you help!
  5. New power (2.4A), new sdcard (Sandisk Ultra 32GB) and arduino (reset connected to gnd) acting as USB2UART, providing connection for OSX-software Serial. And Arduino connected to Debug UART-ports on nanopi neo air. TX/RX/GND. Speed 115200, Data bits 8, Parity None, Stop bits 1 Attached output. Proves that my nanopi neo air is not completely dead. neo_air_boot_miha.txt
  6. Oh, thanks. I thought that rc.local is not in use in case of systemd.. I'll give a try. I'll add also those commands from my crappy script.
  7. Well, still no success. Added to /etc/cron.d/armbian-updates line @reboot root /root/script.sh And script has permissions 755 and content: #!/bin/bash touch /root/file df >> /root/file ifconfig -a >> /root/file ls -R / >>/root/file cat /proc/cpuinfo >>/root/file cat /proc/meminfo >>/root/file lsusb -vvv >>/root/file Booted nanopi up with sdcard and I let nanopi running hours before switching power off. The file is not created. is it so that crond is not enabled on 1st boot? I'll need to check this. I may need to test with another sdcard although I think that it's not the problem because opi+2 and raspi3 boots up w/o issues on that card. EDIT: Changed script to: #!/bin/bash /bin/touch /root/file /bin/df >> /root/file /sbin/ifconfig -a >> /root/file /bin/ls -R / >>/root/file /bin/cat /proc/cpuinfo >>/root/file /bin/cat /proc/meminfo >>/root/file /usr/bin/lsusb -vvv >>/root/file
  8. I have problem, I am not able to get console working to access my nanopi neo air. PSU is not issue, opi+2 runs with same power w/o issues. Sdcard is not problem either. Tested with more than one image and based on how onboard leds behaves, i believe that system boots up ok. Now the question: How to modify image on sdcard so that it connects to my WIFi (WPA2-PSK) on boot automatically making ssh to nano working? Or should I mount image, before writing to sdcard, and do the needed changes inside mounted image? What and how? Thanks!
  9. Hi, I wrote Armbian_5.25_Cubietruck_Ubuntu_xenial_default_3.4.113.img to sd-card and booted my cubietruck from the card. ssh in and user creation followed by reboot (rootfs resize) After that i performed apt get update&upgrade and started nand-sata-install. I have SSD hooked to CubieTruck and my goal is boot system from onboard memory (with 3.4-kernel nand is available but not with 4.9...) and roots to /dev/sda1. This was how previous setup was. sd-card slot is broken, I need to use tape to keep card on the reader, another reason why boot from nand would be nice. However, when i start and-sata-install, following is displayed on console: [ 112.701170] Dev Sunxi softw311 nand magic does not match for MBR 1: softw411 [ 112.710146] Dev Sunxi softw311 nand magic does not match for MBR 2: [ 112.719450] Dev Sunxi softw311 nand magic does not match for MBR 3: [ 112.725528] Dev Sunxi softw311 nand magic does not match for MBR 4: [ 112.733262] Dev Sunxi softw311 nand header bad for all MBR copies, MBR corrupted or not present. [ 112.743553] Dev Sunxi softw411 nand: part 1, start 65536, size 65536 [ 112.749216] Dev Sunxi softw411 nand: part 2, start 131072, size 14909440 [ 112.751266] nand: nand1 nand2 [ 112.764254] Dev Sunxi softw311 nand magic does not match for MBR 1: softw411 [ 112.770268] Dev Sunxi softw311 nand magic does not match for MBR 2: [ 112.776448] Dev Sunxi softw311 nand magic does not match for MBR 3: [ 112.782522] Dev Sunxi softw311 nand magic does not match for MBR 4: [ 112.790258] Dev Sunxi softw311 nand header bad for all MBR copies, MBR corrupted or not present. [ 112.800339] Dev Sunxi softw411 nand: part 1, start 65536, size 65536 [ 112.806096] Dev Sunxi softw411 nand: part 2, start 131072, size 14909440 [ 112.808112] nand: nand1 nand2 It's clear that my CubieTruck fails to boot from nand. I have searched around the web and conclusion is that i should install old ubuntu-server and flash with LiveSuite (which is not working with my MacOSsierra...) Is there any other possibilities to get system booting from /den/nand? Br miha