hardheid

  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

hardheid's Achievements

  1. Thanks for the write-up! I have my MXQ running as a server without a GUI desktop environment. I, too, would like to use it to play audio. However, when I enter alsamixer I am greeted by the message "This sound device does not have any controls". I have been looking around and all I could find is that it seems to have to do something with the controls missing. I tried setting-up a softvol without success and ended up giving up after some time. Do you know how to enable ALSA mixer?
  2. Also facing SPI issues. Trying to flash my laptop using a soic clip connected to spidev1.0 as well as Mizy on spidev0.0. Unlike some others in the forum I was able to activate both successfully. After using flashrom, however, my flashed laptop or orange pi zero won't boot from the SPI chip yet. My armbianEnv.txt: My report from flashrom: Same with the Mizy images, write but not working in the end. Could this be the result of a bad buffer? Am I doing something wrong?
  3. These solutions haven´t been working for me and I am getting increasingly more frustrated. Running an Orange Pi Zero with a MT7601U USB wireless adapter with device code 148f:760b and a Kingston 32GB sd card. In my attempts I have tried the following: - All four available distros available of Armbian; Xenial, Jessie, Bionic, and Stretch. With the older distros the MT7601U driver needs to be installed manually which creates all sorts of issues of its own. Wifi works out of the box with the latest distros, but also no internet. - All sorts of variations of /etc/resolv.conf, /etc/network/interfaces, setting nmtui manually, /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf, proxy, and setting daily kernel updates were unsuccessful. Using the device now for Shairport-sync which works without the internet, but it seems a bit of a waste. Beating myself up for spending so much tome on a cheap device and network card although I really want to get it to work the way I intended to. I really do think that the issue is the network card as internet works using the xr819. Am I missing something?
  4. Thanks for the write up AnonymousPi! I am running an OrangePi PC as well with Armbian on top of an Ubuntu Kernel. The default LIRC config, however, is different. I tried making changes, but whatever I do sunxi_cir just does not show with lsmod. Is anyone else having issues?