jps

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

About jps

  • Rank
    Member

Contact Methods

  • Website URL
    http://orangepiweb.es

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Madrid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Maybe you need a resistor in your circuit?
  2. wow. I just realized that the CPU temperature in armbianmonitor is the same that the one i have reading the DS18B20 sonda .... What is going on??
  3. And, what about the strange readings in thermal_zones. My cpu give me 22.6ºC with armbianmonitor, but reading directly in any of the thermal zones with cat i have readings like '40898'. What has changed from previous versions? Than you in advance.
  4. Yes. Thank you martinayotte. If sombody needs that, i just have to add this lines to '/boot/armbianEnv.txt' overlays=w1-gpio param_w1_pin=PA20 param_w1_pin_int_pullup=1 and works like a charm! Thank you very much.
  5. Hi. Recently i upgraded to Armbian_5.65_Orangepilite_Debian_stretch_next_4.14.78 and i have two problems. I can not read the thermal zones properly with neither of those: cat /sys/class/thermal/thermal_zone0/temp cat /sys/devices/virtual/thermal/thermal_zone0/temp cat /etc/armbianmonitor/datasources/soctemp because i have results like "30371". But when the system starts the correct temperature is displayed: Welcome to ARMBIAN 5.73 stable Debian GNU/Linux 9 (stretch) 4.19.20-sunxi System load: 0.07 0.15 0.10 Up time: 10 min Memory usage: 29 % of 493MB IP: 192.168.1.46 CPU temp: 33°C Usage of /: 10% of 15G and with armbianmonitor too: Time CPU load %cpu %sys %usr %nice %io %irq CPU C.St. 17:39:34: 1200MHz 0.06 3% 1% 1% 0% 0% 0% 34.6°C 0/15 17:39:39: 480MHz 0.06 1% 0% 0% 0% 0% 0% 31.5°C 0/15 17:39:45: 480MHz 0.13 4% 3% 0% 0% 0% 0% 31.8°C 0/15 My second problem is that my DS18B20 sonda does not work anymore. In /etc/modules-load.d/modules.conf i have: w1-sunxi w1-gpio w1-therm but there is nothing in /sys/bus/w1/devices/ is there any changes in this new version? I check the forum but i does not found anything. Any iddeas? Thanks in advance.
  6. Thanks Ucino, i arrived till there. In my first post i wrote: so, i need to read much more about how to compile a driver in a live Armbian distribution. Thank you anyway.
  7. But... I still have the doubt that what to do with the content of https://github.com/avafinger/gc2035........... I mean ... i don't know how to build a module. Anyway, all it's working, so thanks.
  8. Yes, 3.X kernel have the drivers. Works fine. Thank you. But... but I still have the doubt that what to do with the content of https://github.com/avafinger/gc2035. Thank again.
  9. Sure. Orange Pi Lite + CSI camera orange Pi native (Shenzhen Xunlong Software CO.,Limited) camera, and last Armbian for Lite Armbian_5.59_Orangepilite_Ubuntu_bionic_next_4.14.65. Thank you very much
  10. Excuse my clumsiness, but I don't know what to do with the files in https://github.com/avafinger/gc2035 i can not find the paths related in this link.... i can not make the camera work in last Armbian. Thanks any help...
  11. Hi. I am triyng to make Live Streaming for youtube with a HP Webcam, a Orange Pi Plus2e ethernet connected and Armbian but I can not make it work. I tried with FFMPEG and Aconv and I can see that the video is called, seems to work and I can see the statistics, but the stream does not arrive to youtube servers.... OBS Studio does not work. Any iddeas suggestions? Thank you in advance
  12. Yes!. It was the "&" at the end of the calls to the scripts. The 3 of them... Now i have too a "/tmp/botones.log". With that and the "sleep.time(0.1)" at the end of the while, all works fine. Thank you both!!!
  13. By the way, in my rc.local i have other scripts that runs normally: #!/bin/sh -e # rc.local # # This script is executed at the end of each multiuser runlevel. # Make sure that the script will "exit 0" on success or any other # value on error. # # In order to enable or disable this script just change the execution # bits. # # By default this script does nothing. /etc/init.d/entrehoras.sh # CÁMARA HP /etc/init.d/runmjpg.sh # Cámara GEMBIRD #/etc/init.d/runmjpgGEMBIRD.sh nohup python /home/orangepi/scripts/botones.py > /tmp/botones.log 2>&1 #/etc/init.d/botones.sh exit 0
  14. With: nohup python /home/orangepi/scripts/botones.py > /tmp/botones.log 2>&1 in rc.local, nothing in /tmp folder..... And the script does not run at boot.
  15. I can not make it work from rc.local... i tried to launch with: nohup python /home/orangepi/scripts/botones.py & and with and without sudo but nothing never runs. I tried too to run from /etc/init.d/.... What am i lossing?