darkdrgn2k

Members
  • Content Count

    49
  • Joined

  • Last visited

About darkdrgn2k

  • Rank
    Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. What version number do you have Its the little text at the bottom of the case on the right hand side between the two barcodes i seen two 0702 and 0710 0702 had the bottom as one big heatsink 0710 has 3 small heatsinks and a bottom filled with holes Also seems the capacitor is different in both. I also noticed that the board does not stay powered when only the USB console cable is plugged in (V5 and earlier V7 would both show power but not actually boot. ) so they must have re-done some power stuff on the new board!
  2. Something else that kinda seems interesting.... im sitting in a MARVEL>> uboot prompt and its not rebooting. its been an hour now.
  3. So im waiting for the correct capacitor to arrive (470uF 16V 108C) but i tried booting the board up without it (since it was really just a filter anyway) and same thing happend. Tried also with a 470uF 25V 85C jammed in and it still rebooted So it doesn't look like this will work :/ EC1 is off the 12v rail left most column.
  4. I tried to place the bin in the fridge to bring the overall temperature down and then try boot it up. This did not seem to help at all and the reboot happened before even the kernel fully initialized. Im worried this is not my issue, i wish there was a way to confirm it. But Im willing to try to replace the capacitor but it seems to be a not-so-easy replacement. Any tips?
  5. My V7 came in working fine Then over time i hit these ranadom reboots Tried slower bootloaders and latest armbian with no luck/ One interesting thing i found is after not touching it for several months, i t started up and worked ok. I got it to boot, go into the OS and then after a few mins it reset again. The time its stayed up seemed to be growing shorter and shorter. I left it unplugged over night and tried powering it up in the morning and it will not even get through INIT sequence to a console prompt. 470uf/16V SEEMS fine (no evidence of leaking) Any ideas? [ OK ] Started Create Volatile Files and Directories. Starting Update UTMP about System Boot/Shutdown... [ OK ] Reached target System Time Synchronized. [ OK ] Started Entropy daemon using the HAVEGE algorithm. [ OK ] Started Update UTMP about System Boot/Shutdown. [ OK ] Found device /dev/ttyMV0. [ OK ] Started Raise network interfaces. [ OK ] St�TIM-1.0 WTMI-devel-18.12.1-e6bb176 WTMI: system early-init SVC REV: 5, CPU VDD voltage: 1.050V NOTICE: Booting Trusted Firmware NOTICE: BL1: v1.5(release):1f8ca7e (Marvell-devel-18.12.2) NOTICE: BL1: Built : 16:25:52, May 21 2019 NOTICE: BL1: Booting BL2 NOTICE: BL2: v1.5(release):1f8ca7e (Marvell-devel-18.12.2) NOTICE: BL2: Built : 16:25:53, May 21 2019 NOTICE: BL1: Booting BL31 NOTICE: BL31: v1.5(release):1f8ca7e (Marvell-devel-18.12.2) NOTICE: BL31: Built : 16:25:56, May U-Boot 2018.03-devel-18.12.3-gc9aa92c-armbian (Feb 20 2019 - 09:45:04 +0100) Model: Marvell Armada 3720 Community Board ESPRESSOBin CPU 600 [MHz] L2 800 [MHz] TClock 200 [MHz] DDR 600 [MHz] DRAM: 1 GiB Comphy chip #0: Comphy-0: USB3 5 Gbps Comphy-1: PEX0 2.5 Gbps Comphy-2: SATA0 6 Gbps SATA link 0 timeout. AHCI 0001.0300 32 slots 1 ports 6 Gbps 0x1 impl SATA mode flags: ncq led only pmp fbss pio slum part sxs PCIE-0: Link down MMC: sdhci@d0000: 0, sdhci@d8000: 1 Loading Environment from SPI Flash... SF: Detected mx25u3235f with page size 256 Bytes, erase size 64 KiB, total 4 MiB OK Model: Marvell Armada 3720 Community Board ESPRESSOBin Net: eth0: neta@30000 [PRIME] Hit any key to stop autoboot: 0 starting USB... USB0: Register 2000104 NbrPorts 2 Starting the controller USB XHCI 1.00
  6. Seems my espressoBin started randomly rebooting. sometimes it does it while sitting in a u boot prompt other times it will do it while bootting the os Any suggestions? anyone seen this before? Tried updateing uboot with no luck
  7. board in WIFI mode phy#0 Interface wlan-ap ifindex 3 wdev 0x1 addr 02:81:1d:98:1c:bc ssid tomesh-8583 type AP txpower 12.00 dBm Drivers seems to crash as soon as i try to associate the first device with it Any one know what could be causing it? hostapd.conf interface=wlan-ap hw_mode=g channel=11 auth_algs=1 wpa=2 wpa_key_mgmt=WPA-PSK wpa_pairwise=CCMP rsn_pairwise=CCMP ssid=tomesh-8583 wpa_passphrase=password123456 [ 40.084416] Unable to handle kernel paging request at virtual address e1f27e64 [ 40.091697] pgd = 11eb50b6 [ 40.094422] [e1f27e64] *pgd=00000000 [ 40.098028] Internal error: Oops: 5 [#1] SMP THUMB2 [ 40.102923] Modules linked in: ip6t_MASQUERADE ip6table_nat nf_nat_ipv6 ipt_MASQUERADE iptable_nat nf_nat_ipv4 nf_nat xt_TCPMSS ip6t_REJECT nf_reject_ipv6 ip6table_filter ip6_tables tun xt_tcpudp xt_conntrack nf_conntrack nf_defrag_ipv6 nf_defrag_ipv4 iptable_filter evdev zstd ath9k_htc ath9k_common ath9k_hw sr9700 ath sun8i_codec_analog snd_soc_simple_card mac80211 snd_soc_simple_card_utils sun8i_adda_pr_regmap sun4i_i2s dm9601 usbnet snd_soc_core lima snd_pcm_dmaengine snd_pcm gpu_sched snd_timer sunxi_cir snd ttm soundcore sun4i_gpadc_iio industrialio sun8i_ths zram gpio_keys uio_pdrv_genirq cpufreq_dt uio thermal_sys g_serial libcomposite 8189fs cfg80211 rfkill ip_tables x_tables [ 40.163845] CPU: 2 PID: 1075 Comm: RTW_CMD_THREAD Not tainted 4.19.13-sunxi #5.69 [ 40.171356] Hardware name: Allwinner sun8i Family [ 40.176089] PC is at kfree+0x30/0x154 [ 40.180022] LR is at nl80211_send_station+0x6ac/0x8e8 [cfg80211] [ 40.186051] pc : [<c022ab60>] lr : [<bf83607d>] psr: 20070033 [ 40.192335] sp : d0cd5db8 ip : 00000000 fp : df5b2030 [ 40.197575] r10: d0cd5e68 r9 : 00000000 r8 : df5b2014 [ 40.202818] r7 : d0cd5df8 r6 : 00000580 r5 : bf83607d r4 : bf8d8a31 [ 40.209362] r3 : dfb38000 r2 : 00000000 r1 : de948762 r0 : e1f27e60 [ 40.215910] Flags: nzCv IRQs on FIQs on Mode SVC_32 ISA Thumb Segment none [ 40.223242] Control: 50c5387d Table: 50e0406a DAC: 00000051 [ 40.229012] Process RTW_CMD_THREAD (pid: 1075, stack limit = 0xf47b8adf) [ 40.235733] Stack: (0xd0cd5db8 to 0xd0cd6000) [ 40.240108] 5da0: df5b2014 df5b23a0 [ 40.248319] 5dc0: c0d04d48 de981240 00000580 d0cd5df8 df5b2014 bf83607d 00000005 00000013 [ 40.256529] 5de0: 00480020 df5b2014 c0d04d48 df5b2034 df5b2030 00000000 b5d9a2f1 40f085fa [ 40.264757] 5e00: 00001000 c3a2937c 00cd5e40 d50ca000 00480020 de94870a d0cd5e68 d50cc1a0 [ 40.272977] 5e20: 00000000 de981240 bf8c507f bf8364bb 00000000 d50cc000 d50ca000 de94870a [ 40.281186] 5e40: d0cd5e68 c3a2937c 00000004 e103e304 00000000 00000000 ffff0225 d0cd4000 [ 40.289395] 5e60: e0fe0130 bf8e72b3 00000000 00000000 00000003 00060040 00000fff c3a2937c [ 40.297605] 5e80: 7fffffff 00000000 e0ff2c00 00000000 00000006 c022abf1 00000000 e0fe0130 [ 40.305804] 5ea0: bf8c507f bf90152d 00210d00 000600cf c0d04d48 d0d4fe80 00000000 00000000 [ 40.313981] 5ec0: e0fdf000 bf9019a1 00000000 8020001e de94871c 00000046 00000000 c3a2937c [ 40.322158] 5ee0: 00000000 d0d4fe80 bf8d8a31 df401d00 d0cd5f08 ffff0225 d0cd4000 e0fe0130 [ 40.330335] 5f00: bf8c507f c022abf1 00000001 bf8d8a31 e0fdf000 e103e304 00000062 c3a2937c [ 40.338513] 5f20: e0fdf000 00000062 de948700 bf8bbcb7 bf8bbbab e0fdf000 df665a00 bf92e058 [ 40.346690] 5f40: e0fe0120 bf8c50d5 e0fdf000 d0e88140 e0fe0140 bf8ad745 e0fe016c df665a00 [ 40.354867] 5f60: d0cd5f78 ded81400 ded778c0 00000000 d0cd4000 e0fdf000 bf8ad599 d0c2db84 [ 40.363044] 5f80: ded8141c c0132c19 00000008 ded778c0 c0132b1d 00000000 00000000 00000000 [ 40.371221] 5fa0: 00000000 00000000 00000000 c01010f9 00000000 00000000 00000000 00000000 [ 40.379397] 5fc0: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 [ 40.387573] 5fe0: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000013 00000000 00000000 00000000 [ 40.395860] [<c022ab60>] (kfree) from [<bf83607d>] (nl80211_send_station+0x6ac/0x8e8 [cfg80211]) [ 40.404753] [<bf83607d>] (nl80211_send_station [cfg80211]) from [<bf8364bb>] (cfg80211_new_sta+0x56/0x110 [cfg80211]) [ 40.415748] [<bf8364bb>] (cfg80211_new_sta [cfg80211]) from [<bf8e72b3>] (rtw_cfg80211_indicate_sta_assoc+0x4e/0x66 [8189fs]) [ 40.427310] [<bf8e72b3>] (rtw_cfg80211_indicate_sta_assoc [8189fs]) from [<bf8bbcb7>] (rtw_stassoc_event_callback+0x10c/0x156 [8189fs]) [ 40.439706] [<bf8bbcb7>] (rtw_stassoc_event_callback [8189fs]) from [<bf8c50d5>] (mlme_evt_hdl+0x56/0x64 [8189fs]) [ 40.450268] [<bf8c50d5>] (mlme_evt_hdl [8189fs]) from [<bf8ad745>] (rtw_cmd_thread+0x1ac/0x220 [8189fs]) [ 40.459856] [<bf8ad745>] (rtw_cmd_thread [8189fs]) from [<c0132c19>] (kthread+0xfd/0x104) [ 40.468038] [<c0132c19>] (kthread) from [<c01010f9>] (ret_from_fork+0x11/0x38) [ 40.475259] Exception stack(0xd0cd5fb0 to 0xd0cd5ff8) [ 40.480309] 5fa0: 00000000 00000000 00000000 00000000 [ 40.488485] 5fc0: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 [ 40.496660] 5fe0: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000013 00000000 [ 40.503277] Code: eb00 00c0 eb03 0080 (6843) 07df [ 40.508070] ---[ end trace 4c7f01c3e761c470 ]---
  8. *BUMP* anyone know anyway of fixing this less re-compiling the kernel?
  9. Yep very true! Understood. The board in question is build for the LibraRouter project. So far the test I seen the tests are incredible! $35 for board + 12dbi directional antenna! If you would like next time we order some i can send you one or two to play with. I don't think it pulls the same amount as a Graphic Card would though:P And the team developing it had no problems so far but ill reach out to them and see Also any idea why my other mPcie board (the apple one) boots fine (doesn't give a product id of abcd) in stable but No where else (not nightly not espresso bin stock nothing.)
  10. We are currently running the assumption that the espresso is under powered for this board (sad) looking at possibly the clear fog ( as there does not seem to be an abundance of mpcie enabled boards) the new clearfog-gt-8k seems to have less "junk" that the Pro has but i assume it will take time for amrbian to support it? https://www.solid-run.com/marvell-armada-family/clearfog-gt-8k/
  11. Maybe "high powered" was the wrong word as the card does not have any option to be powered externally. It does work in other scenarios. is it possible to "hack" external power onto a mcpei board?
  12. We got some nice high powered mPCIE wifi boards that came up in EspressoBin without a problem but it seems that the board randomly reboots (no crash or anything) Assuming its power we tried putting in a 3amp power supply to it with no luck Seems it gets a bit stable when setting the TXPower down to ~15 (had to do it using regulatory database because txpower wouldn't work?!?!!?) but if i run it for a prolonged time ( 2-3 mins ) it will reboot again. Any thoughts what this could be? Is there a amp limit on the EspressoBin?
  13. Thank you @igorpecovnik https://github.com/armbian/build/commit/b4e8345bd8f18549dd893b096d37b86626ecbcd8
  14. seems im missing allot of wireless drivers including rt2800usb and ath9k_htc root@aaaa:/lib/modules/4.16.0-rc6-rk3328/kernel/drivers/net/wireless# find . . ./ti ./ti/wlcore ./ti/wlcore/wlcore.ko ./ti/wlcore/wlcore_sdio.ko ./ti/wl18xx ./ti/wl18xx/wl18xx.ko ./rtl8814au ./rtl8814au/8814au.ko ./broadcom ./broadcom/brcm80211 ./broadcom/brcm80211/brcmfmac ./broadcom/brcm80211/brcmfmac/brcmfmac.ko ./broadcom/brcm80211/brcmutil ./broadcom/brcm80211/brcmutil/brcmutil.ko ./rtl8812au ./rtl8812au/8812au.ko
  15. The wireless interfaces are not coming up [ 16.959456] cfg80211: Loading compiled-in X.509 certificates for regulatory database [ 16.969238] cfg80211: Loaded X.509 cert 'sforshee: 00b28ddf47aef9cea7' [ 16.971635] platform regulatory.0: Direct firmware load for regulatory.db failed with error -2 [ 16.971650] cfg80211: failed to load regulatory.db [ 41.751941] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet eth0: Link is Up - 100Mbps/Full - flow control off [ 41.751976] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready