Didi

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

  1. I CAN'T BELIVE IT !!! IT WORKS !!! @jeanrhum You are my hero of today !! I was very desperate about but then cames you and all went well. I haven't tested all in full but update and upgrade works fine and as optimistic as I am all the rest will also work. Thank you very much for you help !! @balbes150 Also a big thanx to you for you good job with the rom ! GUYS I AM HAPPY !!!
  2. Okay, I will give it a try with the version of balbes roms. In the mentioned freaktab tread I read about "shorten pin 7-8 or 8-9" and this scares me a little bit to much.
  3. Where can I find a 3.14 kernel based version ?? I tried the https://yadi.sk/d/pHxaRAs-tZiei/5.55 and this will be a 4.1 version, I guess. I also found the thread at freaktab, but to be honest I not fully understand the method they described there and I nearly sh*t my pants to make any mistakes there.
  4. @jeanrhum I tried it several times the way you proposed, but the box is stuck in the boot process and only show "boot" in the internal display and nothing more will happen. I don't know what could went wrong, and yes I'm a little bit helpless also.
  5. Hi, I got an issue with booting up of Armbian (Debian 9 Server) from the link provided by @gnthibault on my Tanix TX92. Everytime Android is booted but not the OS on the SD Card. I'm very new and a noob in these case. All I understood is there have to be a special dtb file in the boot dir but witch one is the right in my case ? By the way, the original Android mustn't break at this time. Only when it worked well with the SD card, flashing to the emmc is an option. Hope of some hints of you. THX in advance.
  6. Sorry, I haven't mentioned that the Pi-Hole port is changed to 8080 and port 80 is for Apache (even for further use). I checked my logs twice and there is no logs of log2ram. /usr/share/log2ram /usr/sbin/log2ram /etc/cron.daily/log2ram /etc/default/log2ram This is the complete result of find
  7. Hi Everyone After several weeks (maybe months) seeking for a solution for my problem I decide to post it here and hope to get a fix for it. At first I still run an Cubietruck with Armbian (everytime the latest Version) with just a few services (Pi-Hole, RPi-Monitor) and for future use Apache, MariaDB and PHPmyadmin (just installed and running, but with no content). Now to the problem itself: The Cubietruck runs approximatly 6 to 10 days and then it's get stuck. Only a reset solve the problem for the next 6 to 10 days. On every crash I checked the syslog and it always show the following lines as latest entries: Jun 29 15:17:28 localhost systemd[1]: Starting Update UTMP about System Runlevel Changes... Jun 29 15:17:28 localhost systemd[1]: Started Update UTMP about System Runlevel Changes. Jun 29 15:17:28 localhost systemd[1]: Startup finished in 9.355s (kernel) + 29.863s (userspace) = 39.218s. Jun 29 15:17:29 localhost ntpd[1280]: Soliciting pool server 46.163.88.237 Jun 29 15:17:29 localhost ntpd[1280]: Soliciting pool server 144.76.3.142 Jun 29 15:17:29 localhost ntpd[1280]: Soliciting pool server 78.47.184.132 Jun 29 15:17:29 localhost ntpd[1280]: Soliciting pool server 81.7.16.52 Jun 29 15:17:30 localhost ntpd[1280]: Soliciting pool server 129.70.132.37 Jun 29 15:17:30 localhost ntpd[1280]: Soliciting pool server 31.172.86.173 Jun 29 15:17:30 localhost ntpd[1280]: Soliciting pool server 131.234.137.64 Jun 29 15:17:30 localhost ntpd[1280]: Soliciting pool server 80.151.151.109 Jun 29 15:17:31 localhost ntpd[1280]: Soliciting pool server 2a02:c207:2010:9464::3 Every further entry were made after the reset. Have anybody else the same problem or a possible solution for me ?? Thank you in advance. P.S.: The Cubietruck is not reachable via internet
  8. Hmmmm .... okay. I checked the /etc/apt/sources.list and there is no such entry. Now I have to check where these entry is and what service need the packages.
  9. Hi Sorry for pushing this tread, but I still have an issue by regular updateing Armbian. Everytime I do apt-get update it shows me the following failure: W: Failed to fetch http://packages.dotdeb.org/dists/jessie/InRelease Unable to find expected entry 'all/binary-armhf/Packages' in Release file (Wrong sources.list entry or malformed file) E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead. In my case Armbian runs on a Cubietruck/Cubieboard 3 just as an local DNS Server with some common other services (Samba, Apache, MySQL etc.) It's planned in the near future to bring them to the net, but with these mentioned problem I don't want to risk to bring them to the net. Now I hope someone can help me. Thanks in advance.