akajain

  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

  1. Hi there I have a banana pi M1 and I have installed Armbian on it. The HDMI output / Display work fine if I have HDMI connected to the HDMI port of BPi and monitor/tv is turned on before Armbian booting process starts. However if I don't have HDMI connected before boot process or Monitor/Tv is not turned on then I don't see the display if I connects the HDMI or turned on Monitor later. It is a problem for me because when I want to connect to display to already booted OS. Does anyone faced this behavior? Please advise.
  2. Hi all, I am new to linux and SBC. I have installed armbian on banana-pi M1. I want to setup a NAS and Media server for my home network. I am trying to install Openmediavault using armbian configuration as documented in the article here. But I am unable to see the openmediavault under Softy. Is there anything I am missing here. https://docs.armbian.com/User-Guide_Armbian-Config/#software Any help will be really appreciated.
  3. I have installed the latest stable Ubuntu desktop Legacy on BPI M1. The OS boot directly into the GUI. I am planning to use xrdp to remote desktop into OS from windows machine on same network. So I think it will be a good idea that BPI to boot directly into console to save some memory. If I need GUI then I can remotely connect from a windows machine. Is it a good approach? If yes, then how to configure to boot into console with minimum memory footprint.
  4. well, I noticed the same, nternet speed result are lower in BPI M1 than laptop. Even I am not sure if this is due to the fact that this device has very limited capabilities.