kristofejro

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

  1. Really appreciate youe effort Werner. Does it mean I have to reflash everything from scratch? Would it be possible to introduce your changes without reflashing? Sorry for so many questions.
  2. I am reasearching all the time But I am just an amateur and you guys are pros. I have found out that on other operating systems I have these modules Ubuntu: ls -l /lib/modules/4.15.0-91-generic/kernel/fs/quota/ -rw-r--r-- 1 root root 19409 Feb 28 11:45 quota_tree.ko -rw-r--r-- 1 root root 9769 Feb 28 11:45 quota_v1.ko -rw-r--r-- 1 root root 14065 Feb 28 11:45 quota_v2.ko Raspbian: ls -l /lib/modules/4.19.97-v8+/kernel/fs/quota/ -rw-r--r-- 1 root root 22984 Feb 3 13:50 quota_tree.ko -rw-r--r-- 1 root root 11760 Feb 3 13:50 quota_v1.ko -rw-r--r-- 1 root root 16712 Feb 3 13:50 quota_v2.ko Armbian missing: ls -l /lib/modules/5.4.20-sunxi64/kernel/fs/ drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 17 11:55 cachefiles drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 17 11:55 ceph drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 17 11:55 cifs drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 17 11:55 ecryptfs drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 17 11:55 fscache drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 17 11:55 fuse drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 17 11:55 isofs drwxr-xr-x 4 root root 4096 Feb 17 11:55 nfs drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 17 11:55 nls drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 17 11:55 ntfs drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 17 11:55 overlayfs drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 17 11:55 udf drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 17 11:55 xfs I have also checked if it is in Armbian_20.02.1_Nanopineo2_buster_current_5.4.20.img But there is no such module. Should it be like taht?
  3. I have found something similar: https://serverfault.com/questions/843994/ubuntu-quota-format-not-supported-in-kernel but don't know how it should be in armbian.
  4. I have added these two modules as you advised. But after the restart lsmod | grep -i quota result is empty and service in the same state. Maybe something from OMV installation is messing? But how to find what is the problem?
  5. I have just performed fresh install of image from https://dl.armbian.com/nanopineo2/Buster_current and installed OMV with wget -O - https://github.com/OpenMediaVault-Plugin-Developers/installScript/raw/master/install | sudo bash uname -a Linux openmediavault 5.4.20-sunxi64 #20.02.1 SMP Mon Feb 17 02:37:37 CET 2020 aarch64 GNU/Linux So I assume the kernel from you guys. "complain either where you get the image" :-) ● quotaon.service - Enable File System Quotas Loaded: loaded (/lib/systemd/system/quotaon.service; static; vendor preset: enabled) Active: failed (Result: exit-code) since Wed 2020-03-18 13:39:52 CET; 45min ago Docs: man:quotaon(8) Process: 1004 ExecStart=/sbin/quotaon -aug (code=exited, status=4) Main PID: 1004 (code=exited, status=4) Mar 18 13:39:52 openmediavault quotaon[1004]: quotaon: Quota format not supported in kernel. Mar 18 13:39:52 openmediavault quotaon[1004]: quotaon: using /srv/dev-disk-by-label-HGST7K10001TB/aquota.user on /dev/sda1 [/srv/dev-disk-by-label-HGST7K Mar 18 13:39:52 openmediavault quotaon[1004]: quotaon: Quota format not supported in kernel. Mar 18 13:39:52 openmediavault quotaon[1004]: quotaon: using /srv/dev-disk-by-label-2TBWDRED/aquota.group on /dev/sdb1 [/srv/dev-disk-by-label-2TBWDRED]: Mar 18 13:39:52 openmediavault quotaon[1004]: quotaon: Quota format not supported in kernel. Mar 18 13:39:52 openmediavault quotaon[1004]: quotaon: using /srv/dev-disk-by-label-2TBWDRED/aquota.user on /dev/sdb1 [/srv/dev-disk-by-label-2TBWDRED]: Mar 18 13:39:52 openmediavault quotaon[1004]: quotaon: Quota format not supported in kernel. Mar 18 13:39:52 openmediavault systemd[1]: quotaon.service: Main process exited, code=exited, status=4/NOPERMISSION Mar 18 13:39:52 openmediavault systemd[1]: quotaon.service: Failed with result 'exit-code'. Mar 18 13:39:52 openmediavault systemd[1]: Failed to start Enable File System Quotas. Maybe I am doing something wrong? What is wrong with that service? Please help.
  6. I would like to ask you for help with quotaon.service. I am struggling with it on my nanopi neo2 with armbian. ● quotaon.service - Enable File System Quotas Loaded: loaded (/lib/systemd/system/quotaon.service; static; vendor preset: enabled) Active: failed (Result: exit-code) since Tue 2020-03-17 20:00:48 CET; 59min ago Docs: man:quotaon(8) Process: 425 ExecStart=/sbin/quotaon -aug (code=exited, status=4) Main PID: 425 (code=exited, status=4) Mar 17 20:00:48 openmediavault quotaon[425]: quotaon: Quota format not supported in kernel. Mar 17 20:00:48 openmediavault quotaon[425]: quotaon: using /srv/dev-disk-by-label-HGST7K10001TB/aquota.user on /dev/sda1 [/srv/dev-disk-by-label-HGST7K1 Mar 17 20:00:48 openmediavault quotaon[425]: quotaon: Quota format not supported in kernel. Mar 17 20:00:48 openmediavault quotaon[425]: quotaon: using /srv/dev-disk-by-label-2TBWDRED/aquota.group on /dev/sdb1 [/srv/dev-disk-by-label-2TBWDRED]: Mar 17 20:00:48 openmediavault quotaon[425]: quotaon: Quota format not supported in kernel. Mar 17 20:00:48 openmediavault quotaon[425]: quotaon: using /srv/dev-disk-by-label-2TBWDRED/aquota.user on /dev/sdb1 [/srv/dev-disk-by-label-2TBWDRED]: N Mar 17 20:00:48 openmediavault quotaon[425]: quotaon: Quota format not supported in kernel. Mar 17 20:00:48 openmediavault systemd[1]: quotaon.service: Main process exited, code=exited, status=4/NOPERMISSION Mar 17 20:00:48 openmediavault systemd[1]: quotaon.service: Failed with result 'exit-code'. Mar 17 20:00:48 openmediavault systemd[1]: Failed to start Enable File System Quotas. I am on: Linux openmediavault 4.19.63-sunxi64 #5.92 SMP Fri Aug 2 00:18:27 CEST 2019 aarch64 GNU/Linux Distributor ID: Debian Description: Debian GNU/Linux 10 (buster) Release: 10 Codename: buster What can be wrong? It used to work just fine. One important thing to add - this machine is dedicated to OpenMediaVault 5.3.8-1 (Usul) Thanks for any help.
  7. Hi guys, I have the same problem with current release. Would you be so kind and add that module again to the release? root@openmediavault:~# uname -a Linux openmediavault 4.19.17-sunxi64 #5.73 SMP Tue Jan 29 06:41:37 CET 2019 aarch64 GNU/Linux root@openmediavault:~# grep -i nls_utf8 /boot/config* # CONFIG_NLS_UTF8 is not set
  8. Hi guys, I have just installed Armbian on my nanopi neo2 which works in 1-bay NAS Kit v1.2 for NanoPi NEO&NEO2 (http://www.friendlyarm.com/index.php?route=product/product&product_id=192) I have installed Armbian from image (https://dl.armbian.com/nanopineo2/Debian_stretch_next.7z). The only thing that works on it is OMV which was installed via armbian-config My system is: root@openmediavault:/# uname -a Linux openmediavault 4.14.18-sunxi64 #26 SMP Fri Feb 9 17:14:48 CET 2018 aarch64 GNU/Linux root@openmediavault:/# root@openmediavault:/# lsb_release -a No LSB modules are available. Distributor ID: Debian Description: Debian GNU/Linux 9.4 (stretch) Release: 9.4 Codename: stretch root@openmediavault:/# Everything seems to be fine except watchdog module. root@openmediavault:~# systemctl status wd_keepalive.service ● wd_keepalive.service - watchdog keepalive daemon Loaded: loaded (/lib/systemd/system/wd_keepalive.service; static; vendor preset: enabled) Active: failed (Result: exit-code) since Wed 2018-04-25 17:27:41 CEST; 1min 22s ago Process: 1579 ExecStartPre=/bin/sh -c [ -z "${watchdog_module}" ] || [ "${watchdog_module}" = "none" ] || /sbin/modprobe $watchdog_module (code=exited, sta Apr 25 17:27:41 openmediavault systemd[1]: Starting watchdog keepalive daemon... Apr 25 17:27:41 openmediavault sh[1579]: modprobe: FATAL: Module softdog not found in directory /lib/modules/4.14.18-sunxi64 Apr 25 17:27:41 openmediavault systemd[1]: wd_keepalive.service: Control process exited, code=exited status=1 Apr 25 17:27:41 openmediavault systemd[1]: Failed to start watchdog keepalive daemon. Apr 25 17:27:41 openmediavault systemd[1]: wd_keepalive.service: Unit entered failed state. Apr 25 17:27:41 openmediavault systemd[1]: wd_keepalive.service: Failed with result 'exit-code'. root@openmediavault:~# root@openmediavault:~# root@openmediavault:~# systemctl status watchdog.service ● watchdog.service - watchdog daemon Loaded: loaded (/lib/systemd/system/watchdog.service; enabled; vendor preset: enabled) Active: failed (Result: exit-code) since Wed 2018-04-25 17:27:41 CEST; 1min 50s ago Process: 1574 ExecStartPre=/bin/sh -c [ -z "${watchdog_module}" ] || [ "${watchdog_module}" = "none" ] || /sbin/modprobe $watchdog_module (code=exited, sta Apr 25 17:27:41 openmediavault systemd[1]: Starting watchdog daemon... Apr 25 17:27:41 openmediavault sh[1574]: modprobe: FATAL: Module softdog not found in directory /lib/modules/4.14.18-sunxi64 Apr 25 17:27:41 openmediavault systemd[1]: watchdog.service: Control process exited, code=exited status=1 Apr 25 17:27:41 openmediavault systemd[1]: Failed to start watchdog daemon. Apr 25 17:27:41 openmediavault systemd[1]: watchdog.service: Unit entered failed state. Apr 25 17:27:41 openmediavault systemd[1]: watchdog.service: Triggering OnFailure= dependencies. Apr 25 17:27:41 openmediavault systemd[1]: watchdog.service: Failed with result 'exit-code'. Maybe someone of you has idea how to fix it or even workaround it?