CR_B

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About CR_B

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. The card has crashed yesterday at 17h50 (19h50 for me) I've checked the log :http://ix.io/1oS9 It seems that the card il rebooting the morning at the same hour, the 9 and 10 October. Armbian monitor give me a peek temp of the soc at 37°C so I dont think this is the problem (the attached file) I have a serial to usb to check the card without network, that was crash, I have to disconnect it from the card and the computer in order to make it work again. I've order I new sdcard to check if this is the problem.
  2. I've try use the emmc storage on my Orange Pi (which was working on previous kernel). Copy seems to work with latest armbian-config but the boot loop on : Begin: Running /scripts/local-block ... done. Here is the full log : U-Boot 2018.05-armbian (Sep 19 2018 - 12:58:14 +0200) Allwinner Technology CPU: Allwinner H3 (SUN8I 1680) Model: Xunlong Orange Pi PC Plus DRAM: 1 GiB MMC: SUNXI SD/MMC: 0, SUNXI SD/MMC: 1 Loading Environment from EXT4... MMC: no card present ** Bad device mmc 0 ** Failed (-5) In: serial Out: serial Err: serial Net: phy interface0 eth0: ethernet@1c30000 MMC: no card present ** Bad device mmc 0 ** MMC: no card present ** Bad device mmc 0 ** starting USB... USB0: USB EHCI 1.00 USB1: USB OHCI 1.0 USB2: USB EHCI 1.00 USB3: USB OHCI 1.0 USB4: USB EHCI 1.00 USB5: USB OHCI 1.0 scanning bus 0 for devices... 1 USB Device(s) found scanning bus 2 for devices... 1 USB Device(s) found scanning bus 4 for devices... 1 USB Device(s) found scanning usb for storage devices... 0 Storage Device(s) found Autoboot in 1 seconds, press <Space> to stop switch to partitions #0, OK mmc1(part 0) is current device Scanning mmc 1:1... Found U-Boot script /boot/boot.scr 3708 bytes read in 8 ms (452.1 KiB/s) ## Executing script at 43100000 U-boot loaded from eMMC or secondary SD Boot script loaded from mmc 249 bytes read in 2 ms (121.1 KiB/s) MMC: no card present ** Bad device mmc 0 ** 5099960 bytes read in 250 ms (19.5 MiB/s) 6979808 bytes read in 342 ms (19.5 MiB/s) Found mainline kernel configuration 32641 bytes read in 28 ms (1.1 MiB/s) ** File not found /boot/dtb/overlay/-fixup.scr ** ## Loading init Ramdisk from Legacy Image at 43300000 ... Image Name: uInitrd Image Type: ARM Linux RAMDisk Image (gzip compressed) Data Size: 5099896 Bytes = 4.9 MiB Load Address: 00000000 Entry Point: 00000000 Verifying Checksum ... OK ## Flattened Device Tree blob at 43000000 Booting using the fdt blob at 0x43000000 Loading Ramdisk to 49b22000, end 49fff178 ... OK reserving fdt memory region: addr=43000000 size=6e000 Loading Device Tree to 49ab1000, end 49b21fff ... OK Starting kernel ... Loading, please wait... starting version 232 Begin: Loading essential drivers ... done. Begin: Running /scripts/init-premount ... done. Begin: Mounting root file system ... Begin: Running /scripts/local-top ... done. Begin: Running /scripts/local-premount ... Scanning for Btrfs filesystems done. Begin: Waiting for root file system ... Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. Begin: Running /scripts/local-block ... done. done. Gave up waiting for root file system device. Common problems: - Boot args (cat /proc/cmdline) - Check rootdelay= (did the system wait long enough?) - Missing modules (cat /proc/modules; ls /dev) ALERT! /dev/mmcblk0p1 does not exist. Dropping to a shell! Rebooting automatically due to panic= boot argument [ 46.790736] reboot: Restarting system
  3. Thanks martinayotte, So I've reflashed my sdcard (fs was corrupted after to many reboot i think) I've disable xradio, lowered cpufreq to 600Mhz, installed ser2net and armbian monitor. Boot was succesfull with usb, soc temp is at 29°C (if sensor is accurate ) I just have to wait some days
  4. Thanks chwe, I doesn't know but that useful. That's going to help me to save lot's of time. Is there a guide to disable xradio ?
  5. I've lowered frequency to 800Mhz (don't need so much power). Can i find where usb hang without screen ?
  6. Hello, I use armbian latest version on a Orange Pi Zero (256Mb) to send data from usb to network. I use Ser2net for this to stream data from a rflink device. To test I use a Metrix bench power supply, so i think power is ok. If I reboot the device with usb plugged the boot fail, so i have to boot without usb plugged and then plug usb and restart ser2net daemon to make it work. I think boot is searching for usb device, is it possible to disable this ? Next the board crash every 2 or 3 days, network stop responding and soc heatsink goes hot. I restart the device and it's good for 2 or 3 days, and crash... If it help armbianmonitor -u gives : http://ix.io/1nxB If anyone has an idea ?
  7. CR_B

    Opi PC Plus

    It was the power supply. Thanks
  8. CR_B

    Opi PC Plus

    Hello, I've try several version of armbian (stable, testing, debian, ubuntu) but I stopped at the same point : U-boot 2017.09-armbian (Nov 22 2017 - 16:49:59 +0100) Allwinner Technology CPU: Allwinner H3 (SUN8I 1680) Model: Xunlong Orange Pi PC Plus DRAM : 1GiB MMC: SUNXI SD/MMC: 0, SUNXI SD/MMC: 1 *** Warning - bad CRC, using default environment In : serial Out: vidconsole Err: vidconsole Net : phy interface0 eth0: ethernet@1c30000 With ethernet or without : no change With keybord, the five last lines aren't here Doesn't understand what this mean.