Jump to content
  • 0

Libre Office keyboard issues in RockPi 4B


RC Ballerini
 Share

Question

I have 2 issues in LibreOffice installed by default in Armbian, running on RockPi 4B. First: special characters aren't working. Second: filenames or folders using special characters are not recognized - therefore I can't access or edit my files, and even can't save files with special characters... anyone has a tip to solve these two issues?

Thanks a lot

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

I am using latest Hirsute XFCE Armbian build, though on a different SOC (Allwinner H6)

 

>> First: special characters aren't working.

 

Do you mean with entering special character inside LibreOffice Writer ( Insert > Special Character ) ?

Seems OK for me.   LibreOffice version is 7.1.5.2 running on Ubuntu Hirsute

 

>> Second: filenames or folders using special characters are not recognized

 

I believe this is more of a Linux locale environment issue.

Have you tried to re-generate a locale with UTF-8 support using sudo armbian-config ?

 

     Personal > Locales 

          ( Reconfigure language and character set )

 

     Look for your language with UTF-8 support  ( for eg.   en_US.UTF-8 )

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

When discussing a problem make sure to provide full logs!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...