Dombo 71

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

  1. is there a sudo apt get install ? or something.. i do not understand Linux very well..:-( To install this network manager??
  2. Did what igor says.. Remove the files in that map
  3. Cannot create the static document... I did remove all this documents..:-(
  4. mmm After a hick i connect with putty... So there is lan connection... Only no internet... IIs it possible that this correct? Or should there be a other problem?
  5. To remove the file does not do the job.. A hick in my line and the Xu4 los the connection ... [ 3 days test ] Is it some thing to make the ip static? Only i do not now how... Or other tips.
  6. source /etc/network/interfaces.d/* # Wired adapter #1 allow-hotplug eth0 no-auto-down eth0 iface eth0 inet dhcp #address 192.168.0.100 #netmask 255.255.255.0 #gateway 192.168.0.1 #dns-nameservers 8.8.8.8 8.8.4.4 # hwaddress ether # if you want to set MAC manually # pre-up /sbin/ifconfig eth0 mtu 3838 # setting MTU for DHCP, static just: mtu 3838 # Wireless adapter #1 # Armbian ships with network-manager installed by default. To save you time # and hassles consider using 'sudo nmtui' instead of configuring Wi-Fi settings # manually. The below lines are only meant as an example how configuration could # be done in an anachronistic way: # #allow-hotplug wlan0 #iface wlan0 inet dhcp #address 192.168.0.100 #netmask 255.255.255.0 #gateway 192.168.0.1 #dns-nameservers 8.8.8.8 8.8.4.4 # wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf # Disable power saving on compatible chipsets (prevents SSH/connection dropouts over WiFi) #wireless-mode Managed #wireless-power off # Local loopback auto lo iface lo inet loopback This is my .interfaces so delete this. and reboot. will send after some days report if this solve the problem.
  7. sorry... Only i do not the way to do this search this log files in my Xu4. I am just a builder, with a digital hobby...:-) [ build houses ] :-) Perhaps this?: http://sprunge.us/DSVX Like i say. The when my isp have a hick in his line. The board does not reconnect automatically with my lan.
  8. Dear all.problem with my Xu4My router is a bit buggy..[ i think or my isp ]When my isp has a hick in the wan lineMy Xu4 does not automatic reconnect with my lanIs there a option to auto reconnect when there is a connection lose Now i reboot the xu4 manually and then is working everything fine'I use the latest armbian on my Xu4
  9. I am a noob on Linux (unfortunately). I run a Xu4 with armbian on it. On the Xu4 i run Domoticz, my home automation system. Something is eating my hdd space; a fixed amount is used up every hour. I set up a new system with a bigger sd but I want to get to the bottom of the issue. I do not know how I can see what the Xu4 does every hour. Perhaps a log or a backup? Perhaps my OS is doing something, or perhaps my Home automation. I do not run any script to make periodic backups or anything else like that. How can I figure it out? Thanks!
  10. Dear.I run for years on my cb2 a home automation system..Only now i need some more power. [ my cpu is running to his max ]Can i speed up the cpu of the CB2?I hope that there ia someone that can help me to let live my cb2 longer..Thanks..