jerryn

Members
  • Content Count

    54
  • Joined

  • Last visited

About jerryn

  • Rank
    Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Yes I did. rwxrwxrwx 1 root root 29 Dec 19 01:27 libMali.so -> libmali-midgard-t86x-r14p0.so What X11 X server do I need to run ?
  2. @lex I'm trying to use the mali userspace blobs. I used the link you sent. Here's what I see in the Xorg.0.log: I followed the instructions, installed the dependencies and default OpenGLES/GL/CL first. Is this error really due ot the xorg fbdev driver being loaded ? [ 1812.163] (II) LoadModule: "fbdev" [ 1812.163] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so [ 1812.163] (II) Module fbdev: vendor="X.Org Foundation" [ 1812.163] compiled for 1.19.3, module version = 0.4.4 [ 1812.163] Module class: X.Org Video Driver [ 1812.163] ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0 [ 1812.163] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms [ 1812.163] (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev [ 1812.241] (II) modeset(0): using drv /dev/dri/card0 [ 1812.241] (WW) Falling back to old probe method for fbdev [ 1812.241] (II) Loading sub module "fbdevhw" [ 1812.241] (II) LoadModule: "fbdevhw" [ 1812.241] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfbdevhw.so [ 1812.242] (II) Module fbdevhw: vendor="X.Org Foundation" [ 1812.242] compiled for 1.19.6, module version = 0.0.2 [ 1812.242] ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0 [ 1812.242] (WW) VGA arbiter: cannot open kernel arbiter, no multi-card support [ 1812.242] (II) modeset(0): Creating default Display subsection in Screen sect ion "Default Screen Section" for depth/fbbpp 24/32 [ 1812.242] (==) modeset(0): Depth 24, (==) framebuffer bpp 32 [ 1812.242] (==) modeset(0): RGB weight 888 [ 1812.242] (==) modeset(0): Default visual is TrueColor [ 1812.242] (II) Loading sub module "glamoregl" [ 1812.242] (II) LoadModule: "glamoregl" [ 1812.243] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libglamoregl.so [ 1812.268] (II) Module glamoregl: vendor="X.Org Foundation" [ 1812.268] compiled for 1.19.6, module version = 1.0.0 [ 1812.268] ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4 [ 1812.268] (II) glamor: OpenGL accelerated X.org driver based. [ 1812.271] (II) glamor: EGL version 1.4 Midgard-"r14p0-01rel0": [ 1812.272] EGL_MESA_drm_image required. [ 1812.272] (EE) modeset(0): glamor initialization failed
  3. Thanks. I'll start with the avafinger repo.
  4. I need one more component working. 3D and OpenCL. Has anyone successfully installed Panfrost on a RK3399 board ? Update! I manged to build the Panfrost X11 driver. Here's how I did it: https://panfrost.freedesktop.org/building-panfrost-mesa.html Before you create the build directory update the meson_options.txt file change platforms from auto to x11 change dri_driver from auto to swrast change gallium-drivers to panfrost cd to the build directory meson .. . -Ddri-drivers= -Dvulkan-drivers= -Dgallium-drivers=panfrost -Dlibunwind=false --prefix=/{wherever you want} ninja install before you start a program export LD_LIBRARY_PATH=/{wherever your path is} glmark2-es2 When I get home from work I will test further. I will update later. I wanted to post just in case anyone else wishes to try it. I got to go to sleep, work tomorrow.
  5. No. I did not buy one yet. I noticed that there are 10" USBC touchscreens available on Amazon. One connection for display, input and power. I was wondering if anyone has tried it.
  6. I'd like to build a portable LimeSDR Transceiver. I would like to use a USBC 1080p IPS touchscreen. Has anyone had any experience with USBC touchscreens with the RK3399 SBC ?
  7. Here's a video of GQRX receiving NOAA Weather Radio on my NanoPC-T4 armbian-nanopc-t4-gqrx-gnuradio.mp4
  8. jerryn

    Installing modules - rtl8812au kernel-4.4.166

    Solved it. Somehow the builds got messed up for rk3399. What I did to resolve it was in Armbian-Config I switched to nightly builds. When I did, the correct kernel headers were installed.
  9. jerryn

    Installing modules - rtl8812au kernel-4.4.166

    I just tried to install full source. FAIL. I got version 4.4.156 as well.
  10. jerryn

    Installing modules - rtl8812au kernel-4.4.166

    Install your kernel headers. run armbian-config Software/Headers
  11. Ok everybody. When you install the plex-media-player-install.deb package, use gdebi I did a lot of testing on a new clean Armbian image. If you test it please let me know if it works for you. I tested with remote and local plex servers. The installer created an entry in the Applications/Multimedia Menu. Run Plex from there. To exit hit escape. All CEC commands should work. Esc is Exit from full screen video playback back to plex.
  12. I'm going to test with the current stable armbian image and update this thread when done.
  13. No problem. I just booted into an Armbian SD image. I'll see if I run into errors. Actually I should of tested like this before I posted the archive.
  14. I have the latest stable Armbian release. I will boot my NanoPC-T4 on an SD and install the package on the SD image. Hopefully I will run into the same problem and fix it. I will look at this soon. Thanks for trying
  15. I'm pretty sure I can boot and run my nanopc-t4 from an sd image wihout wiping out my eMMC/NVMe install. I can test too. I'll do that after supper.