hyphop

Members
  • Content Count

    29
  • Joined

  • Last visited

About hyphop

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

629 profile views
  1. try conspy - virtual console spy tool DESCRIPTION Conspy allows the user to take control of a Linux virtual console. The user can see what is displayed on the console and their keystrokes are sent to it.
  2. i have use opewrt env which not have systemctl i think its must be same like this action or not ?? echo standby > /sys/power/state
  3. same not work (((( which kernel config and board are u use ? how run sleep ? echo mem > /sys/power/state echo standby > /sys/power/state
  4. tnx yes its use same PL11 ! but what about gpios wakeups and usb
  5. tnx but i have read this topic about ir wakeup 2 weeks before ) - and same not work may be OrangePiZero have some diffs ? any body have experiences with my Zero board i still need sleep and wake up device anybody know how to use arisc may be it can help /sys/devices/platform/sunxi-arisc
  6. hi my kernel 3.4.113 from armbian my OrangePi Zero dont have poweron - button by default / i know system can wake up from gpios / IR signal / usb events / wakeonlan and another sourcec bu i try todo standby and wakeup after! withous any success (((( :/sys/power# cat state standby mem bootfast goto sleep echo mem > /sys/power/state or echo standby > /sys/power/state working fine ) but i cant wakeup system (((( i try gpio usb ir wakeonan what i do wrong ???? somebody can clarify my issue ??? my loaded modules lsmod g_ether 38598 0 ir_lirc_codec 3685 0 ir_nec_decoder 1556 0 lirc_dev 7846 1 ir_lirc_codec rc_core 12751 4 ir_nec_decoder,ir_lirc_codec,sunxi_cir sndspdif 2747 0 sunxi_cir 1601 0 sunxi_sndspdif 3885 0 sunxi_spdif 7049 0 sunxi_spdma 3707 0 i have read some info from cat /sys/power/wakeup_src and try diff combination but same ! not have result !!!! echo 0x2000 0x200 1 > /sys/power/wakeup_src
  7. hi tnx for working wifi on 4.3.9 kernel but sometime it drop kernel (((((( root@OpenWrt:/# [ 1244.983831] ------------[ cut here ]------------ [ 1244.988569] WARNING: CPU: 0 PID: 626 at drivers/net/wireless/xradio/txrx.c:1526 xradio_tx_confirm_cb+0x460/0x54c [xradio_wlan] [ 1245.000018] Modules linked in: xradio_wlan mac80211 cfg80211 rfkill ccm g_ether usb_f_rndis usb_f_ncm usb_f_ecm usb_f_eem u_ether libcomposite sunxi_cir sun8i_ths cpufreq_dt thermal_sys [ 1245.016776] CPU: 0 PID: 626 Comm: xradio_bh Not tainted 4.9.3-sun8i #24 [ 1245.023392] Hardware name: Allwinner sun8i Family [ 1245.028126] [<c010bc29>] (unwind_backtrace) from [<c0108ea7>] (show_stack+0xb/0xc) [ 1245.035716] [<c0108ea7>] (show_stack) from [<c04283b7>] (dump_stack+0x67/0x74) [ 1245.042960] [<c04283b7>] (dump_stack) from [<c0119c45>] (__warn+0xa9/0xbc) [ 1245.049844] [<c0119c45>] (__warn) from [<c0119cc3>] (warn_slowpath_null+0x13/0x18) [ 1245.057464] [<c0119cc3>] (warn_slowpath_null) from [<bf904d89>] (xradio_tx_confirm_cb+0x460/0x54c [xradio_wlan]) [ 1245.067727] [<bf904d89>] (xradio_tx_confirm_cb [xradio_wlan]) from [<bf9093fb>] (wsm_tx_confirm+0xde/0xfc [xradio_wlan]) [ 1245.078671] [<bf9093fb>] (wsm_tx_confirm [xradio_wlan]) from [<bf90bda9>] (wsm_handle_rx+0x648/0xc38 [xradio_wlan]) [ 1245.089181] [<bf90bda9>] (wsm_handle_rx [xradio_wlan]) from [<bf90895d>] (xradio_bh_exchange+0x264/0x570 [xradio_wlan]) [ 1245.100036] [<bf90895d>] (xradio_bh_exchange [xradio_wlan]) from [<bf908de1>] (xradio_bh+0x178/0x2f8 [xradio_wlan]) [ 1245.110519] [<bf908de1>] (xradio_bh [xradio_wlan]) from [<c012de79>] (kthread+0x99/0xac) [ 1245.118628] [<c012de79>] (kthread) from [<c0105f31>] (ret_from_fork+0x11/0x20) [ 1245.125881] ---[ end trace 3bda58e40008b467 ]--- [ 1247.019292] sched: RT throttling activated
  8. tnx for help after 1 hour i have success, ( modprobe u_ether not work without modprobe usb_f_eem before ) i have troubles becouse openwrt have another kernel module loading system ( without some automate ) my script for startup g_ether modprobe usb_f_eem modprobe usb_f_ecm modprobe usb_f_ncm modprobe usb_f_rndis modprobe libcomposite modprobe u_ether insmod g_ether iProduct=opizero \ iManufacturer=hyphop \ dev_addr=62:ef:11:22:11:22 \ host_addr=ea:c9:35:d4:66:87 \ use_eem=0 ifconfig usb0 10.1.1.1 netmask 255.255.255.0 TNX u again
  9. i have find it but only on build in modules modules.builtin kernel/drivers/usb/musb/sunxi.ko i will try test again
  10. hi what is it modprobe sunxi ? i cant find this module sunxi.ko can u provide your lsmod output i use insmod, because i try test 4.3.9 kernel in openwrt env ))) yes its lil ugly but sure i have check dep kernel/drivers/usb/gadget/legacy/g_ether.ko: kernel/drivers/usb/gadget/function/usb_f_rndis.ko kernel/drivers/usb/gadget/function/u_ether.ko kernel/drivers/usb/gadget/libcomposite.ko
  11. Hi i check last kernel 4.9.3 its same have error [ 1241.108446] g_ether musb-hdrc.1.auto: failed to start g_ether: -2 my device Orange Pi Zero - g_ether work fine with 3.4.113
  12. hi g_ether work fine but only for kernel 3.4 i try to do same on last kernel 4.9.0-sun8i but without success lsmod libcomposite 34616 1 usb_f_rndis u_ether 9963 1 usb_f_rndis usb_f_rndis 12443 0 insmod g_ether failed to insert /lib/modules/4.9.0-sun8i/g_ether.ko dmesg -c [ 2404.192826] g_ether musb-hdrc.1.auto: failed to start g_ether: -2 some recommendation for me ? insmod g_ether
  13. ok wifi worked fine again fixed via PA02 - solder wire direct to pin and fix script [module_para] module_power0 = port:PA02<1><default><default><0> module_power0_vol = 1
  14. BIG tnx zador.blood.stained for hi quality answers if you really want to use I2S on this board the best option would be to unsolder R69 i have made it and i2s dac work fine , tomorrow i will try fix wifi poweron i still like my tiny board )))) some pics for another guys who like connect i2s dac
  15. tnx for hi quality answers i have try clarify your solution and illustrate it before hack board ))) cani use PA20 direct from cpu without any additional elements (from green dotted line on illustrate ) ??? what about R66 resistor its same R69? if i try change power on wifi from R69 ??? wireless driver configuration to use this GPIO? where ? which one i can i find this one? PA07 or PA10 ? what need to change in fex for fix this hack? what is it ? [module_para] module_power0 = port:PA20<1><default><default><0> module_power0_vol = 1 what is it ? [gpio_para] gpio_used = 0 gpio_num = 2 gpio_pin_1 = port:PA07<1><default><default><0> gpio_pin_2 = port:PA10<1><default><default><0> tnx for all