wikrie

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

About wikrie

  • Rank
    Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Sorry for my meretriciousness, you are totaly right, and I keep my fingers cross that there will be a solution some day. So far I could try to find out the different between booting DT from Vendor (but no USB) and the DT from us here, maybe I can see the reason why this DT is not booting up. So have a nice day and it would be great to hear from you again. br wikrie
  2. Any new Advise? @TonyMac32 @martinayotte @Igor @Neil Armstrong
  3. So I was able to run the nand-sata-installer and my emmc flash drive was correctly written, then I also run the platform_installer.sh with the modification shown above. But still the K2 only boots from SD if I try to boot the K2 with emmc only I just see a black screen, I do not see any mistake and/or problem! btw I change the advise from above. $2 to /dev/mmcblk1 that would be offset my SD Card ?? for that reason I change it to mmcblk0 ... but still blakc screen with emmc. any advise?
  4. as I wrote bevor I cannot access the emmc in any way from the nanopik2, I just see the emmc. but everytime I try to access it I get I/O Error. I will try to start this from a clean system. Maybe I do some mistake in the meanwhile. BTW is the DT compiler version important? I use 1.4 insteaf of 1.4.7-3. SO I will try it again and send over my feedbacks.
  5. If I could test something with my emmc please tell me what and I will do!
  6. I order the same and the delivery for that item was strange, because it was send as per lastname, that means in Germany you have to sign for the delivery, this is mostly used for letter from law or something else important, not for a 20 bucks china delivery ... :-) so if you get a notification to catch it by signing dont worry it is the emmc card from china!! :-) Thatsthe reason why it costs 8 € delivery.
  7. Thanks I will check it tomorrow, sleep well!
  8. ─eMMC install────────────────────────┐ │ │ │ Partition too small. Needed: 1866 MB Avaliable: MB │ This is the last message from the installer. wikrie@nanopik2:~$ lsblk NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT mmcblk0 179:0 0 29,1G 0 disk ├─mmcblk0p1 179:1 0 28,9G 0 part └─mmcblk0p2 179:2 0 250M 0 part mmcblk0boot0 179:32 0 4M 1 disk mmcblk0boot1 179:64 0 4M 1 disk mmcblk1 179:96 0 28,9G 0 disk └─mmcblk1p1 179:97 0 28,6G 0 part / zram0 253:0 0 50M 0 disk /var/log zram1 253:1 0 247M 0 disk [SWAP] zram2 253:2 0 247M 0 disk [SWAP] zram3 253:3 0 247M 0 disk [SWAP] zram4 253:4 0 247M 0 disk [SWAP] mmcblk0 must be my emmc module and mmcblk1 must be my sd card, but I cannot access the emmc card correctly (parted) select /dev/mmcblk0 Using /dev/mmcblk0 (parted) rm 1 Error: Input/output error during write on /dev/mmcblk0 there it is again the I/O error
  9. help I'm lost, I try to do all the steps you provide to me, but I stil stuck in the problem that I cannot run nand-sata-install correctly, first problem was Input/Outpu error, the I comment the 2 lines out mmc-ddr-1_8v; mmc-hs200-1_8v; but after that I still cannot run the nand-sata-installer, now I get the error partiton to small. I stil cannot edit modify the mmcblk0 device. I see both devices SD and emmc but I do not have correct access to emmc device. seams I'm not good enough to fix this issue. so I waisted just 20 bugs for the emmc but thats live. Maybe somebody has another Idea how to get the emmc running under armbian.
  10. Hi Martinayotte, thanks for your reply, could you please explain this more in details. I already try to use the nand-sata.install comandbut when I choos to use EMMC it try to delete and copy the SD Card, so the Block Device is the SAME I do not have a EMMC device for the installation.
  11. Hi Folks, did anybody got a working Armbian image for the Nanopi-K2 EMMC version. The SD Version works great, I'm looking for an EMMC version, or a tutorial on how to convert the SD version into an EMMC Version. I know that there is an EMMC OÌmage at NanoPi Download page, BUT with this version none of the 4 USB Ports is working, and the Kernel is 3.14. and cannot be updated anymore. many thanks for any hint PS: I also try to contact nanopi support but I never get any response from them. wikrie
  12. but you have a NanoPiK2? without remote control? thats strange. Could anybody else gave me a hint how to activate the Friendlyarm RC-100, as I know the use this RC for several NanoPi's.
  13. did you get the remote controle working?
  14. many thanks your hotfix works, I now see my full ram 1,8GB, so now I can start testing ...
  15. THanks eugene but I cannot find the image under https://dl.armbian.com/nanopik2/ So where can I get this?