Virverus

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Forums

Member Map

Store

Crowdfunding

Applications

Everything posted by Virverus

  1. @guidol thank you for your reply. You have one of the first versions.In the past I ran many images meant for this board and they booted fine from sd , so it beats me why balbes150 images won't run on my device but do run on yours! I'm certain the first test image from Balbes boots ,because their are files written on sd , but thier is no hdmi output .Now I want to try to connect via a direct cable connection between two machines ,either with an ethernet cable or a usb cable .
  2. I wait minutes ,sometimes even 10 minutes (not always off course ). I was just going to flash a usb stick . I will give it a try I haven't checked the system logs (I was just happy I finally had some decent results!) I'll check Believe it or not , I don't have a router . I only have mobile internet and use my phone as hotspot. I have never done anything with networks in my life , and started last week experimenting with directly connecting 2 devices (partly succesfull ) , mainly because off this project , so don't expect any solid and sound comment from me yet on this subject. ( yesterday arrived my mvr9 device , off which I'm more certain things will work ,so I can get some experience there )
  3. @guidol Hi , I noticed your succes with Armbian booting on Radxa , so I'm wondering , what Radxa hardware exactly do you have and what image of Debian in Nand (Rabian ??)
  4. Hi , results for kernel 5: linux-rk3188-5.6.6-lubuntu only u-boot replaced by radxa u-boot :linux566bootradxa.txt linux1-rk3188-5.6.6-lubuntu only u-boot replaced by radxa u-boot:linux1_566bootradxa.txt None of the kernel 5 combinations ever worked for me , therefore I was very surprised they worked for Guidol . Off course my device is not completely compatible with radxa rock ,but all radxa rock images in the past booted fine by me. Not the images for rock lite or rock pro , these don't boot!
  5. Yes ,the radxa img's u-boot:u-boot.img parametr :parametr.img
  6. Amazing result , so I tried this image again but no boot for me . results with the linux1 img: unmodified:linux1566unmodified.txt modified with linuxium boot same as unmodified modified with linuxium boot and parametr:linux1566bootparalinuxium.txt modified with linuxium boot ,para and kernel :linux1566bootparakernlinuxium.txt
  7. Hi , first results . Yesterday with all these weird results I decided to erase nand again , so these tests were done with android removed from nand ( and power and uart disconnected between tests ) First the radxa image radxa_rock_lubuntu_desktop_140626_sdcard.img https://mega.nz/folder/gxVRiara#_ExDV9pfNpqabzDTtpN-UA/file/l4tURaAL radxa unmodified :unmodifiedradxa.txt radxa modified with linaro-rk3188-3.0.36 : u-boot only :radxabootlin3036.txt,u-boot + parametr :radxabootparalina.txt u-boot+para+kernel :radxabootparakernlina.txt Next the other way around now we modify the same linaro img : linaro unmodified : unmodlinaro3036.txt linaro modified with radxa : u-boot only : lina3066bootradxa.txt u-boot + parametr :lina3036bootpararadxa.txt u-boot+para+kernel :lina3036bootparakernradxa.txt linaro modified with linuxium ( linux-sdcard-rkm-mk802iv-old.img ) : u-boot only:lina3036bootlinuxium.txt u-boot+parametr :lina3036bootparalinuxium.txt u_boot+para+kernel:lina3036bootparakernellinuxium.txt That's it for now.
  8. Yeah , I allready suspected the UART connection and I'm now disconnecting everything between tests , nice to see this confirmed!
  9. Hi , sorry for the delay ,but it took me more time then expected due to strange behaviour of my equipment. When I double checked , some results didn't make sense .I booted radxa lubuntu and couldn't get into the desktop anymore , nand android worked ok and I downloaded radxa lubuntu again but still no desktop.The weird thing is linuxium from sd and android worked fine .So in the end I disconnected my android device and waited a long time > 10 minutes and then radxa booted ok again! Did something persist in memory for a while ? Anyhow I'm checking the results again ,this will take some time ,but I can give some preliminary results : -replacing u-boot etc. in the radxa img ,all combinations makes it complete unbootable. -replacing u-boot taken from radxa and substituted in either linaro 3.0.36 or lubuntu 3.0.36 makes them partly bootable, but the boot process stops before hdmi gets connected ,this doesn't work with the 5.6.6 img though so no extra output with the 5.6.6 img . - replacing u-boot taken from linuxium and substituted in the 3.0.36 images makes them also partly bootable. I will test today again and post the results with uart output
  10. Hi , if I apply this operation on the radxa img file ,the result is a very small file , so do you mean I must apply this operation to an sdcard with the img
  11. I have an appointment an must leave now , probably tonight I can do this
  12. @balbes150 I burned this image linux-rk3188-3.0.36-lubuntu on the same sd-card and no luck uart3188lubuntu3036.txt
  13. @balbes150 Hi , I restored firmware in nand ,then i flashed https://dl.radxa.com/rock/images/ubuntu/sd/radxa_rock_lubuntu_desktop_140626_sdcard.zip , and then I booted from sd-card into desktop radxalubuntuuart.txt
  14. Yes , I erased nand ( android was completely gone ,didn't boot anymore )and then I booted Armbian from sd and with this log as result
  15. Hi , this version runs fine from sd : https://drive.google.com/file/d/0B99O3A0dDe67UjVGRG14aGVoLVE/edit The same results as previous , doesn't boot , I tried all versions from this repository. I wiped nand memory with rkdevtool v2.71 om win10 boot still no boot , attached uart file for linux-rk3188-5.6.6-lubuntu uartlinux3188_5.6.6lubuntu.txt By the way , it seems that ugoos ut1 firmware can run on my stick ( not tested by me )
  16. @balbes150 Hi , I noticed their are now two folders with kernel 5.7.8 for rk3328 , one with postfix 763 and one with 933 , could you enlighten us with the purpose of this ? (I guess it has something to do with your speed experiment ). By the way, I have a v88 mini III with rk3328 ( and the ssv6051 wifi you love so much ) , these images boot into desktop from sd with most dtb files for rk3328 , I used 933 Armbian_20.07_Rk3328-tv_focal_current_5.7.8_desktop.img
  17. uartparameternewrk3188.txt Hi , no luck , result is the same , including the creation of two log files . Something else , in my search for images ,answers and clues I stumbled on a small conversation you had in a Radxa forum . They tried your image on a rockpro with the same result as I. You also mentioned you had difficulties accessing Radxa resources , So for sake of completeness : their first rk3188 models where simply called "rock" and had the exact same hdmi chip as mine , the it66121fn and these images boot from sd om my stick , I downloaded yesterday thier latest Lubuntu image and it worked. I'm connected to a fullhd hdmi monitor. In 2014 they launched two more models "rock pro" and "rock lite" both of them use the rk618 for hdmi output , their images do not work anymore on my stick , i tried their latest sd ubuntu_fullhd image , it only partly booted . So they tested your image on a device with a different hdmi interface than mine .
  18. I'm not the developer of these images ,that's balbes150 , I'm just the consumer and I did not even boot succesfully into a desktop (!), so why ask me?
  19. @balbes150 Hi. To rule things out I reformatted my sd card as recommended in Getting Started on the Armbian website and burned a fresh bulseye test image . It made no difference . I also dd'd as you explained the sd with boot-z-ut2.img and boot-z-cs968.img and boot-z-rock.img ,the uart output stayed more or less the same but I also tried an usb-stick and sd and usb combined , although the results stayed the same I sometimes noticed disk activity (burning led) on my usb stick , which means the device was not completely locked up ,although there was no serial output , it probed the usb stick . So I searched for log files and found 2 new files in /var/log : armbian-hardware-monitor.log and armbian-ramlog.log . These files where only created when I booted your unaltered image or with the boot-z-rock.img ,with the other 2 dtb's cs968 and z-ut2 these files where not created.I tested this several times.Also sometimes after a while on uart showed a long string of hooked zero's like this: [00][00][00][00]........etc..This also happens with serial output text when you choose the wrong baudrate , then all your output shows as hooked zeros.So it seems the rock dtb image does boot in armbian but somehow the uart and hdmi interfaces are corrupted . armbian-hardware-monitor.log : ### Activated 1 lzo zram swap devices with 1000 MB each ### Activated Armbian ramlog partition with zstd compression ### Activated lzo compressed /tmp armbian-ramlog.log : Mounting /dev/zram0 as /var/log/ Mon Jun 29 17:40:11 UTC 2020: Loading logs from storage sending incremental file list alternatives.log armbian-hardware-monitor.log bootstrap.log btmp dpkg.log faillog fontconfig.log lastlog wtmp apt/ apt/history.log apt/term.log chrony/ cups/ journal/ openvpn/ runit/ runit/ssh/ speech-dispatcher/ sysstat/ unattended-upgrades/ sent 969,578 bytes received 273 bytes 1,939,702.00 bytes/sec total size is 968,132 speedup is 1.00 These are the files created on the first run with a fresh unaltered image. Perhaps it's possible to get in armbian through ssh , but I have never worked with ssh so that's complete new territory for me .
  20. @balbes150 Hi , I managed to solder a uart interface to my android stick and reflashed your bulseye rk3188 test image to my sd card this is the serial output: DR Version 1.04 20130517 In 3 3 DDR3 222MHz Bus Width=32 Col=10 Bank=8 Row=16 CS=1 Die Bus-Width=8 Size=2048MB Memory OK OUT BUILD=====3 SdmmcInit=0 0 FwPartOffset=2000 , 0 run on sd0 OK! 15747 unsigned! SecureBootEn = 0 0 Boot ver: 0000-00-00#0.00 start_linux=====28658 4419477 Starting kernel...@0x60408000 Yes ,that's all , a bit disappointing I have to admit