Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'renegade'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community
    • Announcements
    • Feature Requests
  • Using Armbian
    • Beginners
    • Advanced users - Development
  • Upcoming Hardware (WIP)
    • News
    • Odroid M1
    • ROCK Pi 5B
  • Maintained Hardware
    • Board does not start
    • Amlogic meson
    • Allwinner sunxi
    • Marvell mvebu
    • Rockchip
    • Other families
  • Unmaintained (CSC/EOL/TVB) / Other
    • TV boxes
    • Off-topic
    • Amlogic meson
    • Allwinner sunxi
    • Marvell mvebu
    • Rockchip
    • Other families

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Matrix


Mastodon


IRC


Website URL


XMPP


Skype


Github


Discord


Location


Interests

  1. I have two renegade SBCs, both of them flash armbian_22.02, one bullseye,another focal with xfce. Bullseye on hardware viersion v1.0, Focal on v1.3. They both can't discovery USB3.0 devices through USB3.0 which plug before boot. I installed openmediavault, setting up share folders on USB3.0 mobile disk, test it can work properly, then reboot. After reboot, Disk can't be discoveryed, light on disk bright but not flash. I keep waiting 30 minutes, no external disk be found. And, they can discovery devices on USB3.0 which plug after booted. But sometimes can't, only USB2.0 devices plug in USB3.0 port can be found. Example, I plug an USB3.0 disk after booted, system auto mount it. But when I unplugged and plug twice ,nothing mounted or shown in fdisk. USB3 to ethernet(MS Model 1663) also, sometimes it can work on USB3.0, and sometimes it cannot work, I need to slow down to plug, to make it work on USB2.0 mode.
  2. Good morning, I've got a Libre Computer Renegade, with Amrbian Bullseye minimal (on an sd card) . Changing HDMI monitors (of different sizes and resolutions) the board does not adjust automatically the resolution, so, sometimes the display is unreadable because written are too small, and I can't set a resolution to beng able to use it. Surfing armbian docs, it seems to be an environment problems that could be solved by chanching u-boot parameters. I tried to enter in u-boot command shell but I can't. Pushing backspace while it is booting make no effect (tried also with serial console but it didn't work). How can I enter in u-boot environment to set an HDMI monitor resolution? Thanks in advance
  3. Good Morning, I'm using Libre renegade with armbian bullseye minimal. How can I change splash screen, replacing the armbian logo and 4 penguins, with a personal one? Has anybody done it eralier? Thanks in advance
  4. I have built my armbian system on a Renegade board, and I need to back up the entire system so that I can copy it to other sdcards. I tried to use Win32DiskImager.exe to read out the system, but the size of the image read out is much larger than the space occupied by the system, which is basically equal to the size of the card. Any good suggestions?
  5. Hello, I am using my Renegade with the Armbian I compiled myself. Now there is only one partition on my system: Number Start End Size Type File system Flags 0.03MiB 16.0MiB 16.0MiB Free Space 1 16.0MiB 5580MiB 5564MiB primary ext4 5580MiB 7620MiB 2040MiB Free Space I want to add a boot partition like Raspberry OS, so I can make some configration on the PC through boot partition. Raspberry OS's partition always like that: Number Start End Size Type File system Flags 0.02MiB 4.00MiB 3.98MiB Free Space 1 4.00MiB 260MiB 256MiB primary fat32 lba 2 260MiB 14939MiB 14679MiB primary ext4 14939MiB 14940MiB 0.95MiB Free Space Is there any method?
  6. I use the spi0 of Renegade to drive a 3.5-inch touchscreen, both the lcd and touchscreen use the same spi0, but different "CS". If I don't touch, the display is ok. But when touch the screen, the display gets messed up, looking like the colors are misaligned starting from an offset value. Anybody has experience of it ? Thank you! (The first and second images get messed up as I touch on screen, the third image is ok as I don't touch.)
  7. I compiled the Armbian on renegade board, based on mainline linux, compiling was stopped as the output: LD vmlinux.o MODPOST vmlinux.symvers MODINFO modules.builtin.modinfo GEN modules.builtin LD .tmp_vmlinux.kallsyms1 [ error ] ERROR in function compile_kernel [ main.sh:589 -> main.sh:490 -> compilation.sh:506 -> general.sh:0 ] [ error ] Kernel was not built [ @host ] [ o.k. ] Process terminated And the logs files are in the attachments. Today the linux kernel auto updates to 5.15.36, I haven't this issue using 5.15.35 before. Anybody know why? logs.zip
  8. Hello, I don't want the linux version often change on different Armbian compiling, for example, use linux 5.15.34 every time. Can I ?
  9. Armbian 21.08.1 Bullseye with Linux 5.10.60-rockchip64 power supply OK, sdcard OK, installed OMV. For this reason ,https://forum.armbian.com/topic/20237-renegade-aka-roc-rk3328-cc-usb30-not-work-properly/ , I 'freeze' armbian kernal upgrades to make USB-disk work properly. But, Either poweroff in CLI or in OMV panal, it always reboot.
  10. hw ver 1.0 and 1.3, both dwmmc_rockchip ff500000.mmc:Unexpected interrupt latency. fw Offical Armbian 22.02.1 Bullseye. Power Supply 5.5V/3A + microUSB cable, currect Voltage over microUSB port is 5.1V when load 3A. TF card is Samsung EVO orange.
  11. I've burned the latest Focal image onto Renegade board. Everything works fine except rebooting it via command. Once the reboot is entered, the console log showed it tried to reboot but stuck with the following info. The above Armbianmonitor is a zip file, please download it and save as zip file then unzip to get the detail log. I guess it was due to issue in dtb file but has no clue. Is there any genius can help on this? [ 97.418882] watchdog: watchdog0: watchdog did not stop! [ 97.672510] reboot: Restarting system INFO: PSCI Power Domain Map: INFO: Domain Nod State ON (0x0) INFO: Doma parent_node 0, State ON (0x0) e : Level 0, parent_node 0, StatFO: Domain Node : Level 0, ON (0x0) INFO: CPU Node : _node 1, State ON (0x0) INFO: 0x1, parent_node 1, State ON (0xNFO: CPU Node : MPID 0x2, pState ON (0x0) INFO: CPU N0x3, parent_node 1, State ON (0x␀
  12. WIP https://libre.computer/products/boards/roc-rk3328-cc/ Pro: - yet another RK3328 Cons: - micro USB powering
  13. Issue: The node /proc/device-tree/compatible contains the board name roc-rk3328-cc, but the dtb in /boot/dtb/rockchip/ is named rk3288-roc-cc. Armbian-config queries this node when running "System settings / Dtc" and then looks for roc-rk3288-cc.dtb, but cant find it.
  14. I was able to install an ebay 18650 UPS on my ROC-RK3328-CC, and found out in the instructions that it also has an RTC Module. I would like to utilize that feature, if possible, but I am not entirely sure how to go about it. I have used the armbian-config to enable i2c7, and... that's pretty much as far as I got. Viewing the instructions under "How to setup and check the RTC module:" https://wiki.52pi.com/index.php/UPS_(With_RTC_%26_Coulometer)_For_Raspberry_Pi_SKU:_EP-0118 The instructions call to use modprobe i2c-bcm2835 however, it doesn't appear that my copy of Armbian 20.08.7 Buster has this driver. Is there another way to setup an RTC Module? I2C is a completely new topic for me, and not something I have worked with before, thanks in advance
  15. It seems the Linux kernel 5.8+ on aarch64 is incompatible with the U-Boot from 2017, at least on the RK3328 boards. This apparently affects the Rock64 as well as my own Renegade. Essentially U-Boot gets stuck on "Starting kernel..." In this post https://archlinuxarm.org/forum/viewtopic.php?f=23&t=14657&start=10 they fix it by recompiling u-boot, newer version from upstream In addition to the existing rock64 defconfig, it seems that the defconfig for the Renegade was finally upstreamed on May! https://github.com/u-boot/u-boot/commit/bab972948e152e468fa5ab34764769fc4cddcaab No more 2017 U-Boot from rockchip for me, perharps... I modified https://archlinuxarm.org/packages/aarch64/uboot-rock64/files/PKGBUILD for the renegade and actually got a system that can boot Linux 5.8. (flashed the loader1 and an .itb file) I have 2 (possibly 1) issue: 1) Like the current branch in the armbian build, uboot is missing the ums (USB mass storage) command which is really useful to modify the emmc from a pc. 2) The 2020 uboot i compiled shows DDR4 333 in the first stage, instead of the older DDR4 786Mhz. Does that mean the RAM gets initialized at a lower speed? Maybe, but at least I can boot newer kernels now. Also Maybe the Rock64 and Renegade armbian packages should actually use the upsteam uboot instead of rockchip's 2017 version. I don't know if you already do this in the build tools, but it would be cool!
  16. I have a 1 GB Renegade board and downloaded Armbian_19.11.3_Renegade_buster_current_5.3.11 image to install. Noticed it was only 510MB of RAM. Relevant extracts from serial log: U-Boot 2017.09-armbian (Nov 19 2019 - 00:09:05 +0100) Model: Firefly ROC-RK3328-CC DRAM: 510 MiB ____ _ | _ \ ___ _ __ ___ __ _ __ _ __| | ___ | |_) / _ \ '_ \ / _ \/ _` |/ _` |/ _` |/ _ \ | _ < __/ | | | __/ (_| | (_| | (_| | __/ |_| \_\___|_| |_|\___|\__, |\__,_|\__,_|\___| |___/ Welcome to Armbian Buster with Linux 5.3.11-rockchip64 System load: 0.10 0.14 0.06 Up time: 2 min Memory usage: 22 % of 472MB IP: 192.168.11.175 CPU temp: 44°C Usage of /: 5% of 29G [ General system configuration (beta): armbian-config ] Last login: Sat Nov 23 22:48:50 2019 Using armbian-config I downgraded to kernel 4.4.198 and I now have 919MB of RAM. U-Boot 2017.09-armbian (Nov 19 2019 - 00:01:47 +0100) Model: Firefly ROC-RK3328-CC DRAM: 1022 MiB ____ _ | _ \ ___ _ __ ___ __ _ __ _ __| | ___ | |_) / _ \ '_ \ / _ \/ _` |/ _` |/ _` |/ _ \ | _ < __/ | | | __/ (_| | (_| | (_| | __/ |_| \_\___|_| |_|\___|\__, |\__,_|\__,_|\___| |___/ Welcome to Armbian Buster with Linux 4.4.198-rockchip64 System load: 0.10 0.09 0.03 Up time: 2 min Memory usage: 8 % of 919MB IP: 192.168.11.173 CPU temp: 43°C Usage of /: 5% of 29G [ General system configuration (beta): armbian-config ] Ray
  17. My ROC-RK3328-CC have 4GB Ram with 16GB eMMC, how to install the download "Armbian_20.02.1_Renegade_buster_current_5.4.20.7z" to eMMC and boot from eMMC? Thanks a lot!
  18. Tried booting a Renegade board with the Jan. 5, 2020 Buster Server Image. It appears that the eth0 is not starting. Switched to a Buster minimal from some time back, and at least the ethernet driver appears to be working.
  19. Hi I was wondering of status of vanilla kernel and linux for ROC-RK3328-CC. I read an article about it being mainlined in 4.17 (http://bbs.t-firefly.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2312) but I still see people working through issues on this board. I am mainly interested on ethernet and USB3 support. Not interested in video or sound, although others might. Thought this is the place to ask as there is a lot going on but difficult to scrape all the info on the threads. Thanks!
  20. Mar 9 12:31:24 renegade liblogging-stdlog: [origin software="rsyslogd" swVersion="8.24.0" x-pid="1209" x-info="http://www.rsyslog.com"] rsyslogd was HUPed Mar 9 12:31:28 renegade systemd[1]: Stopped Serial Getty on ttyS2. Mar 9 12:31:28 renegade systemd[1]: Started Serial Getty on ttyS2. Mar 9 12:31:38 renegade systemd[1]: Stopped Serial Getty on ttyS2. Mar 9 12:31:38 renegade systemd[1]: Started Serial Getty on ttyS2. Getting the bootloop serial getty message on my Libre Renegade OMV4. Logs enclosed. I tried some of the fixes I saw on other threads but to no avail. Those looked like they were for diff devices, but may be CPU specific? Any ideas?
  21. It seems that If I use the mainline kernel Ethernet does not work, in the sense that it doesn't even get initialized. ip addr will only show the loopback interface, and the kernel log will show this regarding the ethernet port. Could it be a device tree issue? [ 6.867997] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: PTP uses main clock [ 6.868097] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: Linked as a consumer to regulator.5 [ 6.868103] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: clock input or output? (input). [ 6.868112] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: TX delay(0x25). [ 6.868118] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: RX delay(0x11). [ 6.868126] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: integrated PHY? (no). [ 6.868160] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: cannot get clock clk_mac_speed [ 6.868780] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: clock input from PHY [ 6.873799] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: init for RGMII [ 6.874265] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: User ID: 0x10, Synopsys ID: 0x35 [ 6.874281] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: DWMAC1000 [ 6.874287] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: DMA HW capability register supported [ 6.874292] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: RX Checksum Offload Engine supported [ 6.874295] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: COE Type 2 [ 6.874298] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: TX Checksum insertion supported [ 6.874302] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: Wake-Up On Lan supported [ 6.874346] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: Normal descriptors [ 6.874349] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: Ring mode enabled [ 6.874356] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: Enable RX Mitigation via HW Watchdog Timer [ 6.888231] rockchip-drm display-subsystem: [drm:rockchip_drm_platform_probe [rockchipdrm]] *ERROR* No available vop found for display-subsystem. [ 6.892100] libphy: stmmac: probed [ 6.892123] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: No PHY found [ 6.892285] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: stmmac_dvr_probe: MDIO bus (id: 0) registration failed [ 6.907871] rk_gmac-dwmac ff540000.ethernet: Dropping the link to regulator.5 I tried 4.18 and 4.19, both the ArchlinuxARM package and the armbian packages in beta.armbian.com. I thank you guys for the automated kernel builds! At least I can be up to date on the 4.4 kernel. Shouldn't it be working in mainline after 4.14? Any ideas?
  22. I have a Renegade ROC-3328-CC board, and trying to get the touch to work on the touchscreen (Typical resistive Touch screen 3.5" HDMI HAT type screen). I'm using the Armbian_5.75_Renegade_Ubuntu_bionic_default_4.4.174_desktop.img, and everything is working except the touch on the screen. Does anyone have success with this combination? By reading through topics on the forum, it seems to me that I need to be on the mainline kernel (since it has fbtft and ads7846 drivers), but I'm not finding any packaged images using mainline that will support his board. Anyone have a mainline Image for the Renegade? I tried the Tinker images which are on Rockchip 3328, but they completely fail to boot. Only next step I'm seeing is to build a custom kernel, or try to backport the fbtft + ads7846.
  23. I need to get a driver working on my ROC renegade with DKMS. However, the kernel headers provided by the repository: linux-headers-rockchip64 - Linux kernel headers for 4.4.156-rockchip64 on arm64 do not match the kernel provided by the repository: linux-image-rockchip64 - Linux kernel, version 4.4.162-rockchip64 This is after updating the cache just now and yes, both packages are installed. Is there some way I can guarantee that the version of my installed kernel and headers always match (apart from compiling them myself)? There is no linux-image-next package for rockchip64 and I'm hesitant to install the nightly release.
  24. Hello, I am trying out the latest Armbian image on the Renegade board and after several hours i still do not the analog audio to work. Only the HDMI output is found and used. With the Ubuntu images provided by Firefly, the analog audio works fine, so we can exclude that it may be a problem with the hardware. I have seen in this forums such descriptions for other boards with the 3328 CPU, but from my understanding do that solutions not fit for the Renegade. May somebody provide me a hint, how to activate the analog output? Here you can find the Armbianmonitor output: http://ix.io/1vHd Here you can find information about the board. https://www.armbian.com/renegade/ Thank you in advance! Best Regards, Jens
  25. Hi all. Is heatsink required for the libre 3328? When I log in to armbiam temp says 60 but it is in red text.
×
×
  • Create New...